17 kadına katılım sertifikaları verildi

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Süleymanpaşa Belediyesi Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi'nde 27 Kasım 2

Süleymanpaşa 20.02.2019 16:10:00 0
17 kadına katılım sertifikaları verildi

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından kadınların ve ailelerinin yaşam ortamlarını iyileştirecek temel koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi ve sağlık kurumlarından koruyucu sağlık hizmet talep bilincinin arttırılması amacıyla Kadın Sağlığı Eğitim Programı düzenlendi.

 

ÇEŞİTLİ KONULAR ANLATILDI

 

Süleymanpaşa Belediyesi Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde 27 Kasım 2018-19 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen Kadın Sağlığı Eğitim Programına konuşmacı olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu Kadın Danışma Merkezi Psikoloğu Esra Akyüz Akbaş ve Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünde görevli Doktor Gökhan Gözde katıldı. Yürütülen 13 haftalık eğitim programında  temizlik, beslenme, güvenli annelik, doğurganlığın düzenlenmesi, üreme sağlığını ve genel sağlığı koruyucu davranışlar, iletişim, haklar, çocuklar ve ergenler başlıklı konular anlatıldı.

 

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

 

13 haftalık eğitim programının ardından değerlendirme toplantısı yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay ve Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Dinç Güral'ın da katıldığı değerlendirme toplantısında eğitime katılan 17 kadına katılım belgeleri verildi.

 

 

HİZMET POLİTİKAMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

 

Katılımcıların eğitimle ilgili değerlendirmelerini dinleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay, kadınların ailede, toplum içerisinde, çalışma hayatında; yaşamın her alanında üstlendiği önemli rolün önemini vurguladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kadının ve ailenin gelişmesi ve güçlenmesi için sundukları hizmetlere Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ile birlikte yürüttükleri Kadın Sağlığı Eğitim Programını eklediklerini kaydeden Talat Atay, “ Sağlık, güvenli annelik, haklar ve iletişim gibi alanlarda önemli bilgilerin paylaşıldığı bu eğitim programıyla çok sayıda kadın yurttaşımıza ulaşarak kadın-erkek eşitliği, kadına özgü ihtiyaçların farkına varılması ve bunların giderilmesi konusunda duyarlı hizmet politikamızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

"EĞİTİMLER DEVAM EDECEK"

 

Eğitimlerin devam edeceğini ifade eden Süleymanpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülferah Dinç Güral ise katılımlardan dolayı herkese teşekkür etti.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10