Malkara'da 7 bin kilogram gübre dağıtımı yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi tarafından "Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi" kapsamında sürdürülen mera ıslah çalışmaları bu yıl da sürüyor. Proje kapsamınd

Malkara 21.02.2019 14:15:00 0
Malkara

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın faaliyet geçirdiği “Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi” kapsamında, Malkara’ya bağlı Kavakçeşme ve Müstecep mahallelerinde gübre dağıtımı ve atımı çalışması yapıldı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

 “Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi” kapsamında yapılan gübre dağıtımı ve atımı çalışmasına; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük, mahalle muhtarları, Kavakçeşme ve Müstecep Mahallelerindeki üreticiler katıldı.

 

“ÇİFTÇİMİZİN İÇİNDE OLDUĞU DURUMUN FARKINDAYIZ”

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, yaptığı konuşmada göreve geldikleri günden bu yana tarım ve hayvancılık alanında çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini kaydetti. Yurdakul, “Sabahın erken saatlerinde, gecenin geç saatlerinde Kavakçeşme ve Müstecep Mahallelerimize geldiğimiz oldu. Seçim varken seçim yokken bizleri her zaman güler yüzlerle ağırladınız. Çiftçimizin içinde olduğu durumun farkındayız. İnşallah bereketli bir hasat sezonunu birlikte geçiririz. Malkaramızın kırsal mahallelerinde üretim yapan çiftçilerimizin güçlü olması için üretim yapması konusunda ne kadar hassas olduğunu biliyoruz” dedi.

 

“ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRAN PROJELERİMİZ OLDU”

 

Ne kadar üretirsek, ne kadar üretebilirsek o kadar güçlüyüz diyen Yurdakul,  “Bu yüzden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluş yıl dönümünde, Malkara Belediyesi’nin 4 mahalleden 77 mahalleye hizmet ettiği revizyon döneminde tarıma, hayvancılığa ve üretime yönelik ciddi desteklerimiz oldu. Hayvan İçme Sulama Göletleri, Mera Islah Çalışmaları, Kaba Bitki Yem Dağıtımı, Damızlık Koç Dağıtımı, Arı Sandığı Dağıtımı ve yine Çilek Yetiştiriciliği gibi ürün çeşitliliğini artıran projelerimiz oldu. Önümüzdeki dönem de Kadir Başkanımla birlikte üreticimizin yanında olacağız” dedi.

 

“BEKLENTİMİZ HİZMET ETTİĞİMİZ İNSANLARIN MUTLU OLMASI”

 

2015’te başlatılan proje ile toplamda, bu sene gübre atılacak 6 bin 750 dekar mera alanı ile 103 bin dekar meranın ıslahının yapılmış olacağını kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, “ Yapılan iyileştirme ile ot verimi 50 kilograma kadar düşen alanlarda verimin 4 kat artırılarak 200 kg seviyesine çıkarılması hedeflenmektedir. Böylece ekonomik anlamda hayvancılık yapmak isteyen işletmeler, kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının önemli kısmını çayır ve meradan karşılamış olacaktır. Bizim bir beklentimiz yok. Beklentimiz sadece hizmet ettiğimiz insanların tarımdan böyle mutlu olması. 18-21 Şubat 2019 tarihleri arasında 6 ilçemizde bulunan 13 mahallemize toplam 135 bin kg 20-20-0 kompoze gübre atımı yapılacaktır.  Ben tarım ve hayvancılık alanındaki bu örnek projelerimizin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtiyor ve gübre dağıtım projemizin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. ”dedi. Proje kapsamında Kavakçeşme Mahallesi’ne 5 bin kilogram gübre, Müstecep Mahallesi’ne 2 bin kilogram gübre dağıtımı yapıldı.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10