O işletmenin faaliyetleri durduruldu

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, önceki akşam Kapaklı'da bulunan ve 17 kişinin etkilendiği kokunun kaynağı olan firmaya 72 bin 197 TL para cezası uygulandığı ve fa

Kapaklı 21.02.2019 17:44:00 0
O işletmenin faaliyetleri durduruldu

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, Kapaklı’da, 17 kişinin etkilenip, hastaneye kaldırılmasına yol açan ağır kokunun yayıldığı geri dönüşüm fabrikasının, 'tehlikesiz atık toplama ve ayırma belgesinin bulunmadığı belirlendi. Tesiste faaliyet durdurulurken, işletme sahibine, 72 bin 197 liralık para cezası uygulandı.

 

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

 

Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “ 20.02.2019 tarihinde Müdürlüğümüze gelen İlimiz, Kapaklı İlçesi, Pınarça Yolu üzerinde bulunan bir hurdacıdan yayıldığı değerlendirilen kokudan etkilenen 10 kişinin hastanede tedavi altına alındığına yönelik ihbar üzerine; Müdürlüğümüz teknik personelince saat 22:00 itibariyle olay yerine intikal edilmiş ve yapılan denetim neticesinde; İhbarın kaynaklandığı yerde Mesut Kocaoğlu’na ait “Kocaoğlu Metal” unvanlı işletmenin bulunduğu, işletmeye ait Kapaklı Belediye Başkanlığı’nca düzenlenmiş 26.11.2018 tarihli ve 2018-215 sıra Tehlikesiz Atık Toplama ve Ayırma Tesisi faaliyet konulu İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının mevcut olduğu, işletmenin içerisinde yığınlar halinde tehlikesiz atıkların (metal, plastik vb.) bulunduğu, ancak işletmenin faaliyetine ilişkin Müdürlüğümüzden alınmış “Tehlikesiz Atık Toplama ve Ayırma Belgesinin” bulunmadığı tespit edilmiş olup, denetime ilişkin fotoğraf çekimi yapılarak denetim tutanağı tanzim edilmiştir. Olay mahallinde bulunan işletmede; Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince saat 21:00’de yapılmış olan kontrol ve ölçümler neticesinde herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığına ilişkin düzenlenmiş tutanak Müdürlüğümüze bildirilmiştir” denildi.

 

ZEHİRLENEN VATANDAŞLAR TABURCU EDİLDİ

 

Açıklamanın devamında, “21.02.2019 tarih ve saat 11:00 itibariyle Çerkezköy ve Kapaklı Devlet Hastanesi yetkililerinden edinilen bilgi çerçevesinde; olayın gerçekleştiği akşam saatlerinde 11 kişinin Çerkezköy Devlet Hastanesi ve 6 kişinin de Kapaklı Devlet Hastanesi’ne getirildiği, gerekli gözlem ve tahlillerin yapılarak aynı gün taburcu edilmiş oldukları Müdürlüğümüze bildirilmiştir. Sonuç olarak; M.K’ya ait “kocaoğlu metal” unvanlı işletmenin Tehlikesiz Atık Toplama ve Ayırma Belgesi olmadan faaliyet göstermesi nedeniyle; Müdürlüğümüz tarafından 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 15. Maddesi gereği işletmenin Faaliyeti Durdurularak, Mezkur Kanunun 20. Maddesinin (r) bendince de 72 bin 197 TL idari para cezası tesis edilecektir. Ayrıca, söz konusu işletme hakkında Kapaklı Belediye Başkanlığı’nca düzenlenmiş işyeri açma ve çalışma ruhsatının iptal edilmesi için Belediye Başkanlığına Müdürlüğümüzce bildirimde bulunulacaktır” ifadeleri kullanıldı.

 

Haber: Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10