Çerkezköy Belediyesi karla mücadele ekibi alarmda

Çerkezköy Belediyesi tarafından bugün görülmesi beklenen kar yağışı ve buzlanmalara karşı karla mücadele ekibinde yer alan personelin izinlerinin iptal edildiği belirtildi.

Çerkezköy 22.02.2019 18:31:00 0
Çerkezköy Belediyesi karla mücadele ekibi alarmda

Çerkezköy Belediyesi’nin 21 kişiden oluşan karla mücadele ekibinin 24 saat esasına göre çalışma yapacağını belirten belediye yetkilileri, vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için karla mücadele ekibinin hazır olarak alarmda beklediğini ve olumsuz hava koşulları baş gösterdiğinde derhal gerekli mücadele çalışmalarına başlayacaklarını belirtti. Yetkililer yaşanacak olumsuz hava koşulları nedeniyle kar yağışı ve buzlanmaya karşı gerekli önlemlerinde alındığı bilgisini verdiler.

 

MALZEME TAKVİYESİ YAPILACAK

 

Yetkililer, “Çerkezköy Belediyesi Teknik Hizmetler Birimi’ne ait depolarda 100 ton tuz ve 40 ton solüsyon hazır bulunuyor. Ayrıca 2 tuzlama aracı, 1 solüsyon aracı, 3 kar küreme aracı, 3 kepçe ve 3 adet de greyder, iki adet kamyon ve 21 personelden oluşan kışla mücadele ekibi, belediyenin teknik hizmetler amirliği biriminde  hazır halde alarmda bekliyor. Kötü hava koşullarına göre de ihtiyaç halinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi depolarından gerekli malzeme takviyesi de yapılacak” dedi.  

 

UYARIDA BULUNDU

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Marmara’da görülecek kar yağışlarının Tekirdağ, Kırklareli’nin kuzey ve doğu ilçeleri, Edirne’nin güney ilçeleri, doğu ilçeleri başta olmak üzere Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in Gönen, Balya ve Edremit ilçesinin yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli olmasının beklendiğini ifade ederek,  vatandaşların pazar günü öğleden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışı ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini ifade etti.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10