"Her yıl 2 milyar adet ekmeği çöpe atıyoruz"

Türk Kızılay Tekirdağ Şubesi Olağan Genel Kurulu yapıldı. Olağan genel kurulda Mevcut Şube Başkanı Hamiyet Çizen yeniden başkanlığa seçilerek, önümüzdeki 3 yıl Kızılay'ın ş

Tekirdağ 25.02.2019 13:07:00 0

Türk Kızılay Tekirdağ Şubesi Olağan Genel Kurulu, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın katılımıyla yapıldı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Tekirdağ’da bir otelde düzenlenen olağan genel kurula Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın yanı sıra Kızılay Genel Başkan Vekili Dr. Naci Yorulmaz, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Tan ve Kızılay yöneticileri katıldı.

 

“23 MİLYON İNSANIN İHTİYACINI GİDERDİK”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan olağan genel kurulda konuşan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türk Kızılay'ının kurulduğu günden bu yana mazlumların sesi olduğunu ve yaralara merhem olmak için faaliyetlerine devam ettiğini ifade ederek,  geçen yıl 23 milyon insana yardım edildiğini kaydetti. Türk Kızılay’ının kurulduğu günden bu yana 147 ülkede insani yardım faaliyeti gösterdiğini kaydeden Kınık, “ Geçen yıl 40'ı aşkın ülkede öncelikle kendi ülkemizin ihtiyaç sahipleri olmak üzere, 23 milyon insanın ihtiyacını giderdik yarasını sardık. Sırtına bir hırka kursağına sıcak bir çorba olduk” dedi.

 

DÜNYADA HER YIL BİNLERCE BEBEK AÇLIKTAN HAYATINI KAYBEDİYOR

 

Dünyada en fazla insani yardım yapan ülke konuma geldiğini söyleyen Kınık,  Türkiye'nin dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumunda olduğunu dile getirdi. Türk Kızılay'ının milletinden, devletinden aldığı güçle dünyanın en önemli insani yardım küresel aktörlerinden birisi olduğunu belirten Kınık, “Gayrisafi milli hasılasından ayırdığı 0,75'lik parayla dünyanın en cömert ülkesidir. Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan, dünyada en fazla sayıda ölüm korkusu ile ülkesini terk etmiş insana koruma sağlayan, dünyanın en merhametli, en güzel yürekli ülkesidir, milletidir.  Dünyada her yıl binlerce bebek açlıktan hayatını kaybediyor.  Bunun önüne geçilebilir” dedi.  

 

ATTIĞIMIZ EKMEKLERLE 12 MİLYON İNSAN BİR YIL BOYUNCA BESLENEBİLİR

 

Türkiye'de ekmek israfının çok fazla olduğunu aktaran Kınık, "Her yıl 5 yaşına varmadan 6,5 milyon bebeği önlenebilir hastalıktan dolayı kaybediyoruz. Bu bebeklerin yarısı açlıktan ölüyor. Ülkemizde her yıl 2 milyar adet ekmeği çöpe atıyoruz. Beş yüz bin ton ekmeği çöpe atıyoruz. Ülkemizde çöpe attığımız ekmeklerle 12 milyon insan bir yıl boyunca beslenebilir. Ülkemizde çöpe attığımız ekmekle her yıl 80 devlet hastanesi, her yıl 500 okul, her yıl 500 kilometre yol yapabiliriz." ifadelerini kullandı.   Türkiye'nin insani yardım açısından dünyada birinci olduğunu hatırlatan Kınık, bu durumun Türk milletinin cömertliğinden kaynakladığını sözlerine ekledi.

 

HAMİYET ÇİZEN GÜVEN TAZELEDİ

 

Türk Kızılay Tekirdağ Şubesi Olağan Genel Kurulu’nda Mevcut Şube Başkanı Hamiyet Çizen güven tazelerken, şubenin yönetim kurulu ise Hilmi Kıldıran, Nimet Ağca Tantan, Elçin Bayol, Ömer Acartürk, Çetin Asamaz, Necmettin Kalyoncu isimlerinden oluştu. Çizen, önümüzdeki 3 yıl da Kızılay’ın şube başkanlığı görevini yürütecek.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10