Tanyeri: Söylentiler tamamen asılsız

Çerkezköy Servis Araçları Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri, servisçiler odası kurma çalışmaları görevini alan Tekirdağ Servisçiler Derneği Başkanı Aş

Çerkezköy 25.02.2019 13:24:00 0
Tanyeri: Söylentiler tamamen asılsız

Tekirdağ Servisçiler Odası kurulması için önce bu konuda kendilerinin adım attıklarını ifade eden Tanyeri, “Tekirdağ Servisçiler Odası, kurma aşamasının sonlarına yaklaştığımızda herkes bir tarafa çekilince ortada kaldı. Daha sonra bu görev Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası eski Başkanı Yaşar Kuş’a verildi. İstenilen bazı evraklar zamanında ilgili kurumlara iletilmediği belirtilerek Tekirdağ Servisçiler Dernek Başkanı olan arkadaşımız Aşkın Gündoğdu’ya verildi. Gündoğdu, odanın kurma çalışmalarını hızla sürdürüyor. Üzüldüğüm taraf ise benim oda kurma çalışmalarına destek vermediğim yönünde çıkan asılsız söylentiler. Ben bu işin başından beri servisçiler odası kurulmasından yanayım. Bunu herkes biliyor. Servisçiler olarak hepimizin aynı çatı altında güçlü olmamızı isteyen biriyim. Ben işlerim nedeniyle şu anda arkadaşlarımın yanında olmasam dahi odanın kurulmasını en çok isteyenlerden biriyim ve oda kurma çalışmalarını yürüten arkadaşlarımın destekçisiyim ve her zamanda yanlarındayım ve yanlarında olmaya da devam edeceğim”dedi.

 

SERVİSÇİ ESNAFI SOS VERİYOR

 

Şu an servisçi esnafının SOS verdiğini kaydeden Tanyeri, “ Mazot 6 TL oldu ama bizler halen mazot 3 TL ile yaptığımız anlaşma üzerinden servis çekiyoruz. Şu an servisçiler para kazanamıyor, hep zararına çalışıyor. Bu nedenle servisçi esnafımızın hak ve hukukunun korunması adına odanın öncelikle kurularak hayata geçirilmesi gerekiyor. Ben her zaman odanın öncelikle kurulması taraftarıyım. Bu güne kadar da kurulmasını da en çok ben istedim Ama bazı arkadaşlarımız beni bu yöndeki davranışımı yanlış anladı. Oda kurulduğunda tek yürek tek ses olarak hakkımızı daha iyi arayacağımızın da bilincindeyim. Servisçi arkadaşlarıma sesleniyorum. Oda kurulması iyin kayıt yaptırmayanların hepsi gelsin kayıtlarını yaptırsın bu iş uzamasın.  Bir an önce odamız kurulsun ki esnafımız rahat bir nefes alsın. Eğer bu kez de oda kurulamaz ise servisçi esnafı diye bir şey kalmayacak. Oda kurma çalışmalarını yürüten arkadaşlarımıza üstlendikleri görevde başarılar diliyorum. Ve başaracaklarına da inanıyorum” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10