Bin 200 fidan toprakla buluşturuldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle Marmaraereğlisi Türkmenli göleti içme suyu havzasında 2 hektarlık alana Tekirdağ Orman İ

Tekirdağ 27.02.2019 13:19:00 0
Bin 200 fidan toprakla buluşturuldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nün de destek verdiği etkinlikte TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Marmaraereğlisi şube müdürlüğü personelleri de fidan dikti.

 

DOĞAYA VE İNSANLARA TEMİZ BİR NEFES OLACAK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İbrahim İçöz, TESKİ olarak doğaya ve çevreye ciddi anlamda önem verdiklerini ifade ederek, “Kaliteli, içme ve kullanma suyuna erişimin sağlanması temel önceliğimizdir. Ormanlaştırma ile iklimlendirmeye yön verilmekte ve ormanlık alanlarla kaplı olan havzalar daha çok yağış almaktadır. Bu doğrultuda; TESKİ olarak, yüzeysel su kaynaklarımızın kalite ve miktarının korunması amacıyla baraj ve gölet havzalarımızda ağaçlandırma çalışmalarına devam edilmektedir. TESKİ İçme Suyu Havzaları Koruma Yönetmeliği kapsamında; içme ve kullanma suyu temin edilen yüzeysel ve yeraltı su kaynaklarının evrensel, endüstriyel, tarımsal ve her türlü hayvancılık faaliyetlerinden kaynaklanan atıksular ve atıklarla kirlenmesini önlemek için, bu kaynaklar etrafında bulunan; mutlak, kısa, orta, uzun ve dere mutlak koruma alanlarında hukuki ve teknik tedbirler almaktayız. Bu kapsamda dikilen fidanlar gelecek nesiller için büyük bir miras, ileri de büyüyüp ağaç olduklarında doğaya ve insanlara temiz bir nefes olacak” dedi.

 

Haber: Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10