Çocuklara yapılan yatırım, geleceğe yatırımdır

Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu'nda yapımı tamamlanan 'Yeni Nesil Üretim Atölye' sinin açılışı bugün gerçekleştirildi. Programda konuşan Okul Müdürü Levent Akın, çocuklara yap

Kapaklı 1.03.2019 14:46:00 0
Çocuklara yapılan yatırım, geleceğe yatırımdır

Saat 10.30’da okulda gerçekleştirilen açılışa Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, okul müdürleri, öğretmenler, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Bekir Atak, okul aile birliği üyeleri katıldı.

 

 

 

TEK TEK TEŞEKKÜR ETTİ 

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren ve açılışa katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Okul Müdürü Levent Akın, “ Problem çözen, analitik düşünen ve teknolojiyi tüketen değil üreten nesiller yetiştirmek amacıyla dönüşümünü tamamladığımız ‘Yeni Nesil Üretim Atölyemizin’ açılış törenine katılarak değer kattığınız için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu olarak, okul idaresiyle, mesleğine aşkla bağlı üretken ve heyecanlı öğretmen kadrosuyla, okul aile birliği yönetimi ve okulumuza katkılarını esirgemeyen değerli velilerimiz ile oluşturduğumuz sinerji ve ekip ruhunun sonucu olarak, bölgenin eğitim lideri, lokomotifi olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz” diye konuştu.

 

“İLÇEMİZE VE ÇOCUKLARIMIZA HAYIRLI OLSUN”

 

Akın, “ Yıldızkent Ortaokulu’nda göreve geldiğimiz günden itibaren ekip olarak okulumuzun niteliğini arttırmak, marka okul yapabilmek için çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim öğretim yapabilmelerine olanak sağlayacak yeni bir çalışmayı daha tamamlamanın heyecanı içerisindeyiz. 21.yüzyılda teknolojiyi üretebilen donanımlı kişilere olan talebin artması ve gelecekte teknolojiyi üreten tarafta olmamız, yerli ve milli teknolojik yeniliklere imza atacak bireyler yetiştirmek amacıyla bilişim teknolojileri öğretmenlerimizin gayretli çalışmaları, okul aile birliğimizin 16 bin 500 TL’lik maddi desteği ile atölyemizi hazırlayarak çocuklarımızın hizmetine sunacağız. Ben sizlerin huzurunda bu gayretli çalışmalardan dolayı Bilişim Öğretmenlerim Caner Arslan’a, Serhat Akı’ya, Merve Hazar’a, Okul Aile Birliği yönetim kuruluna teşekkür ederim. Çocuklarımıza yapılacak yatırımın, geleceğimize yapılacak yatırımlar olduğunun bilinciyle üretmeye devam edeceğimiz sözünü vererek, atölyemizin çocuklarımıza ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

 

“BU SINIFLARIN AÇILMASINI ÖNEMSİYORUZ”

 

İlçe adına önemli bir açılışa imza attıklarını kaydeden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz “ Açılışını yaptığımız sınıfımız 2023 eğitim vizyonunda da yer alan bir konu. O nedenle öncelikle başta okul müdürümüz olmak üzere yönetimine, okul aile birliğine, bu çalışmada görev alan öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kapaklı son dönemlerde çok güzel işlere imza atıyor. Bunun hep birlikte ekip olarak gerçekleştiriyoruz. Her konuşmamızda ekip ruhuna önem verdiğimizi  vurguluyoruz. Ekip halinde hareket ettiğimiz sürece Kapaklı ilçemizin eğitimini bir adıma daha öteye taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İlçemizde daha önce sadece 1 okulumuzda bulunan, üretim atölyesi olarak da adlandırdığımız sınıf sayımızı 2’ye çıkardık. Biz OSB’de bulunan fabrikalarla görüşmelerimiz sonucunda bir atölye sözü daha aldık. Onu da önümüzdeki süreçte başka bir okulumuzda açacağız. Artık ileri teknoloji ile üretim sağlayan ülkelerin ortaya koyduğu katma değer ülke ekonomilerine çok büyük katkı sağlıyor. Bizim ileri teknoloji ile üretim yapmamız gerekiyor. Bunun da geçiş noktası bu şekilde tasarım atölyeleri ve yeni nesil kodlama sınıfları ile ilk ve ortaokulu çocuklarımızı teknolojiyle buluşturmayı sağlayarak üretime destek olmalarını amaçlıyoruz. Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde tasarım atölyemiz var, bu lisedeki öğrenci grupları için. Bunun üniversite ayağı da olacak. Bu sınıfların açılmasını çok önemsiyoruz” dedi.

 

UYGULAMALI OLARAK GÖSTERDİLER

 

Konuşmaların ardından  ‘Yeni Nesil Üretim Atölye’ sinin açılışı gerçekleştirilirken, öğretmenler atölyeyi hep birlikte gezdiler. ‘Yeni Nesil Üretim Atölye’sinde öğrenciler yaptıkları projeleri İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve öğretmenlere tek tek anlatarak, uygulamalı olarak gösterdiler.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10