Bizim yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır

Cumhur ittifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, berberler ve kuaförleri kahvaltı programında  ağırlamasının ardından Yıldırım Beyazıt Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Çerkezköy 3.03.2019 18:38:00 0
Bizim yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır

Cumhur ittifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, berberler ve kuaförlerle kahvaltı programında bir araya geldi. Çınar Et Lokantası'nda bugün saat 10:30 ‘da düzenlenen kahvaltı programına AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Hayırsever Serkan Karagöz ile birlikte Çerkezköy'de faaliyet gösteren berberler, kuaförler ve basın mensupları katıldı.

 

 

 

 

"DAHA BÜYÜK PROJELER YAPACAĞIZ"        

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, "Biliyorsunuz burada 5 yıldır bir yönetim var. Ciddi anlamda bir bütçesi olarak ve aynı zamanda 2014 yılında Tekirdağ, Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet vermeye başladı. Bu Tekirdağ'a bir bütçe sağladı. Önceden bu bütçe Tekirdağ'da yokken şimdi Tekirdağ'a bir özel idare sağladı. 60-70 milyon bir bütçesi vardı, Büyükşehir olmasıyla beraber yaklaşık olarak TESKİ ile beraber 1 buçuk milyar yani 1 buçuk katrilyon gibi bir bütçesi var. İsterdik ki bu bütçe Tekirdağ'ın tüm ilçelerine yatırım olarak gelsin. Ama maalesef geçen bu yıl da bunu Çerkezköy'de de diğer ilçelerde olduğu gibi göremedik. Çünkü Çerkezköy'de de 166 milyonluk bütçeye rağmen pek yapılan bir şey olmadı. 118 nokta da park bahçe yapıldı deniyor. Onlar da aileler tarafından kullanılamıyor çünkü park ve bahçeler aileler için uygun olmuyor. Bize gelen şikayetlerde güvenliğin olmadığından kaynaklı ciddi anlamda sıkıntılar olduğu söyleniyor. Bakıyoruz park yaptık bahçe yaptık diyorlar. Kızılpınar’da 2 tane park yıkılmış. Yaklaşık 50 bin nüfusun olduğu mahallemizde maalesef parkımız bahçemiz yok. Biz yapılanları daha büyük projeler halinde yapacağız" ifadelerine yer verdi.

 

 

 

"YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZI TEMİNATIDIR"

 

Kök'ün ardından konuşan AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, "Biz Cumhur İttifakı olarak Çerkezköy'de Belediye Başkan Adayı olduk. Siyaseti yapacaklarımızı konuşarak anlatmak bana çok daha mantıklı geliyor. Çünkü bizim yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Ben 2 dönemdir Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanıyım. Bizim Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda göreve geldiğimizde Türkiye genelinde 365 tane oda vardı. Bu 365 tane odanın içinde 200. sırada yer almıştık. Şu anda çok şükür odamın Türkiye genelinde ilk 10'un içinde yer alıyor. Gerçekten çalışmışız ki bu konuma geldik. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a göndermede bulunan Kozuva, “CHP başkanı arkadaşımız diyor ki ben herkesin başkanıyım. Çok samimi söylüyorum benim başkanım değil. Çerkezköy'ün 2018'deki projesi 166 milyondu. Çerkezköy'ün 250-300 milyon bir bütçesi var. 5 yıl içinde 1 buçuk katrilyon gibi bir bütçe var. Çerkezköy'e harcanan bu para gerçekten 3 tane 5 tane parkla harcanacak olan bir para değil. Tepe Emlak Konutları'nda bir park yapıldı. Bu park 3,5 trilyon gibi bir paraya mal oldu. Bizim arkadaşlarımız bu konuda bir araştırma yaptı. Şu anda biz o parkı yapmaya kalksak sadece ve sadece 800 bin liraya mal ediyoruz. Bu demektir ki Çerkezköy'de, Kızılpınar'da, Veliköy'de her yerde 3,5 trilyon parayla biz parkı yapabiliyoruz. 1 buçuk sene önce belediyede bir tadilat yapıldı. Yapılması gerekiyordu belki evet ama sevgili başkan kendine özel bir asansör yaptırdı. Otoparkına geliyor. Parmak iziyle asansörüne giriyor. Direkt sadece ve sadece odasına çıkıyor. Sizi şuanda böyle bir zihniyet yürütüyor. Kimin parasıyla yapılıyor ki bu. Lütfen 31 Mart yerel seçimlerde rica ediyorum herkes oyunu kullanırken elini vicdanına koysun" dedi.

 

YAPSAYDINIZ O ZAMAN!

 

Projelerinin bir kısmından bahseden Kozuva, "Meydan Altı Otopark'ı yapacağız dedik. 3 katlı olacak dedik. Yine sayın belediye başkanı hemen dedi ki bizim projemizi çalmışlar. Biz bunu hazırlamıştık biz bunu yapacaktık dedi. Biz açıkladıktan sonra kalkıyorsunuz diyorsunuz ki biz bunu yapacaktık. 5 yıl oldu. Yapsaydınız o zaman, neden yapmadınız? 5 senedir park yaptım, park yaptım deniyor. O parklarda da oturulmuyor. Ve maalesef bir millet bahçemiz yok. İnşallah allah kısmet ederse çok güzel bir millet bahçesi alanımız var orayı yapacağız. ‘Alo İğne’ diye aslında çok basit olan bir projemizi hayata geçireceğiz. Hepimizin yaşlısı var hastası var. Diyoruz ki Pratisyen Hekim belediyemize alalım. İhtiyacı olan herkes sabah ve akşam iğnesini evde yaptırsın. İnşallah bu projelerin hepsini tek tek hayata geçireceğiz. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde şuanda çalışan 90 bin arkadaşımız var. Diyoruz ki her mahalleye düğün salonları yapalım. Her mahallede taziye evleri yapacağız. Taziye evlerinin yanı sıra misafirhaneler de yapacağız. Bunları her mahallemizde ayrı ayrı yapmayı düşünüyoruz. Bizim bir TIR'ımız var. TIR dolusu projelerimiz var. Şuanda 159 tane projemiz var. İnşallah bunları önümüzdeki hafta bir lansmanla anlatacağız" sözlerine yer verdi.

 

"İYİ BİR ÇERKEZKÖY SİZİN HAKKINIZ"

 

Süleyman Kozuva’nın ardından konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, berber ve kuaförlerin yapmış oldukları tıraş kadar toplumda olan iletişimi de sağladıklarını belirterek, "Çerkezköy’ün olmazsa olmazları, sosyal medya daha yokken adeta toplumda sosyal medya görevi görevini üstlenmiş, toplumu A’dan Z’ye tanıyan, yapmış olduğu tıraş kadar toplumdaki iletişimi de sağlama bakımında bu görevi üstlenmiş kardeşlerimizsiniz. Yaşadığınız ortamın çocuklarımızın, torunlarımızın daha iyi bir Çerkezköy’de olması sizlerin hakkı. Bunu sağlayacak olan gönül belediyeciliğini ve bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olmasından itibaren öğrendiğimiz AK Parti belediyeciliğini bir kez daha Çerkezköy’de yaşatmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

"BİZ EKSİKLERİMİZİ HATALARIMIZI BİLİYORUZ"

 

Eksiklerini ve hatalarını bildiklerini vurgulayan Mustafa Yel, "Burada tecrübelerimiz var. Ama daha iyisini yaşamamız lazım. Biz eksiklerimizi hatalarımızı biliyoruz. Daha iyi bir belediyecilik anlayışının da inşallah 31 Mart akşamından itibaren burada yaşanacağına canı gönülden inanıyorum.  Bu görev bir zorunluluktur, sadece Çerkezköy için değil. Bakın Türkiye Cumhuriyeti bulunduğu ortam gereği her daim ne yazık ki tehlikelerle doludur. İnsanoğlunun dünyaya geldiği yıllardan itibaren en fazla medeniyette yaşamış olan Anadolu Türkleridir. Türkiye’de 2002 yılından önce hükümetlerimizi bir hatırlayın. 1960 ihtilalından sonra, 2002 yılına gelene kadar hükümetlerin ortalama ömrü sadece 14 aydı. 14 ayda bütçeyi mi yapacaksın, bütçe mi oluşturacaksın derken Avrupa Batı Dünyası koşar adımla ilerlerken biz zavallı durumda kalmıştık. Ama 2002 yılından itibaren bu milletin bağrından çıkmış, güçlü lider Recep Tayyip Erdoğan geldi. İşte o zaman biz olduk. Bu yüzden gönlümüz aktır. Pasaportumuzun değerinin yükseldiği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde yaşamanın getirdiğini büyük bir mutluluk içerisinde yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

"CUMHUR İTTİFAKI İLE BERABERİZ"

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, "2019 yılındayız. 17 yıldan bu yana Türkiye de yeni petrol yatakları bulunmadı. Doğal gaz bulunmadı ama siyasal istikrarı bulduk. İşte bu siyasal istikrar devam etsin diye malumumuz ve geçtiğimiz yıllarda yaptığımız referandum sayesinde artık bir hükümet değişikliğine gittik ve 24 Haziran seçimlerinden sonra Allah şükür Cumhur İttifakı’nın da büyük bir zaferi ile yine başlamış olduk. İşte ruhumun 15 Temmuz akşamında ki hain darbe girişimde ki o hainlere karşı sokaklarda Allah Allah sesleriyle topa tüfeğe karşı yürüyen ve kendisini bu ülkenin uğrunda şehit ve gazi olma yolunda gerçekten adak eden ve bu durumda can veren şehitlerimizin ruhlarının canlandığı bir Cumhur İttifakı ile beraberiz" dedi.

 

“CHP BELEDİYELERİNİN OLDUĞU YERDE HİZMETSİZ YOK ”

 

Yaptığı çalışmalardan dolayı bütün Türkiye’yi izleyebilme fırsatı olduğunu dile getiren Mustafa Yel, "Partimizin yerel yönetimler başkanlığı görevinde bulundum. Şu anda sivil toplum ve halkla ilişkiler başkanlığı görevindeyim. Dolayısıyla bütün Türkiye’yi izleyebilme fırsatım var. Her yere gidiyoruz. Karış karış geziyoruz ve Tekirdağ kadar Çerkezköy kadar bu bölge kadar ne yazık ki yerel yönetimden nasibini almış bu konuda kaynaklarını iyi yönetemeyen başka neresi vardır derseniz; İzmir vardır Edirne vardır Kırklareli vardır. Yani Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinin olduğu yerde belediyesizlik vardır, hizmetsizlik vardır. Ama AK Parti belediyelerinde hizmet vardır. 31 Mart’ta inşallah  kol kola gireceğiz. 27 günümüz var sadece. Bu 27 gün zarfında hep beraber omuz omuza çalışarak inşallah AK Parti belediyesini Çerkezköy’de de inşallah denetletme şansımız olacak. Pırıl pırıl adayımız var. Sayın Süleyman Kozuva, Cumhurbaşkanımızın teveccühü ile bu göreve geldi ve bizler inanıyoruz ki belediye başkanı olduğu zaman herkese dokunan, toplumun bütün kesimleriyle barışık olan, vizyonuyla büyük işler yapacak, Çerkezköy’e gerçekten olağanüstü hizmet edecek bir arkadaşımız" ifadelerini kullandı.

 

“YAPARSAK BİZ YAPARIZ, İPTAL ETTİRİRSEK DE BİZ İPTAL ETTİRİRİZ”

 

Teknolojinin uygun olması şartıyla termik santralin yanında olduklarını kaydeden Yel, “Malum burada uzun süredir bir termik santral meselesi gündeme getirilmişti. Ve bu termik santralle ilgili olarak da bizler o zamanda şunu hep söyledik. Türkiye gelişen bir ülke. Bu anlamda eğer herhangi bir şekilde çevreye insanımıza zarar vermeyecekse biz termik santralin yanındayız dedik. Bu anlamda bu sözümüzden de geri adım atmadık. Ancak burada daha sonra yapılan teknik incelemeler neticesinde hem kömürün kalitesi ile ilgili hem de yapılacak yerle ilgili taşımadan kaynaklanan bir sıkıntı olduğu ortaya çıktı. Ben geçtiğimiz yıl Aralık ayı başında da Sayın Enerji Bakanımız Fatih Dönmez beyefendi ile görüştüğümde bunu ifade ettim dedim ki; Çerkezköy Kapaklı arasına yapılmak istenen termik santralden vazgeçildi. Biz de bunu vatandaşımıza duyurduk. Fakat bunlar yemediler, içmediler dediler ki bunlar doğru söylemiyor. Birincisi bunu söylediler. İkincisi de daha sonra iptal ettikten sonra da biz iptal ettirdik dediler. Yani bu kadar da yalan söylenmez. Bu anlamda onların iktidar gücü yok. Yaparsak biz yaparız, iptal ettirirsek de biz iptal ettiririz. Bu anlamda onların herhangi bir hükmü yok. Ve şu anada bu iş burada kapandı. Çerkezköy Kapaklı arasına böyle bir termik santral yapılmayacak. Bunu bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.

 

"HIZLI TREN EN YAKIN ZAMANDA ÇERKEZKÖY’DE"

 

"Buraya en kısa zamanda bu yıl ihalesini yapacağımız hızlı tren geliyor” diyen Yel, “İnşallah hızlı tren istasyonumuz da Çerkezköy’de olacak. Halkalı’dan Kapıkule’ye gidecek olan hızlı trenimizi de birkaç yıl içinde Çerkezköy’ümüzde göreceğiz. Ve tabii sizlerin pek çoğu memleketin çok farklı alanlarından geldiniz. Belediye başkanımızın da bu anlamda çok sayıda projesi olduğunu biliyorum. Sizlerin burada daimi olarak kalmak, ekmeğinizi daha iyi şekilde kazanabilmek için artık Çerkezköylü olduğunuzu biliyoruz. O halde burada sizin yaşamınızı daha iyi kolaylaştırabilmek ve memleketinizle ilintilerinizi daha rahat hareket ettirebilmek için pek çok belediye hizmetini de AK Parti belediyeciliği ile size sunacağımızın farkındayız. O halde bizim istediğimiz çocuklarımız, torunlarımızın daha iyi bir Çerkezköy’de Tekirdağ’da olabilmesi için de sizlerden dileğimiz sadece sizin kendi oyu değil, eşinizle çevrenizle dostunuzla birlikte hep beraber 31 Mart günü oyunuzu özellikle Ak Parti’ye vermenizi istirham ediyoruz. Sadece Ak Partililer için değil burada hep beraber yaşıyoruz. Daha iyi bir Çerkezköy için gönül belediyeciliği, Ak Parti belediyeciliği diyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kahvaltı programına katılan vatandaşların soruları cevaplandı.

 

VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

 

Cumhur ittifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, berberlerle ve kuaförlerle düzenlediği kahvaltı programının ardından Yıldırım Beyazıt Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Karadenizliler Kıraathanesi’nde bugün saat 15.30’da düzenlenen halk buluşmasında AK Parti MKYK Üyesi Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök ve MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz yer aldı. Kalabalığın Karadenizliler Kıraathanesi’ne sığmaması nedeniyle konuşmalar seçim otobüsü üzerinde yapıldı.

 

“ÇERKEZKÖY İÇİN 159 TANE PROJEMİZ VAR”

 

 İlk konuşmayı yapan Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, “Çerkezköylüyüm, Çerkezköy için çalışacağım. Sizler için çalışacağım. Çerkezköy’ü sizinle birlikte yönetmeye geliyorum. Birlikte Çerkezköy’ü kazanacağız. Bu güzel toplulukla birlikte güzel çalışmalar   yapacağımıza inanıyorum” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a gönderide bulunan Kozuva, “CHP’li belediye başkanı arkadaşımız çıkmış diyor ki ‘Süleyman Kozuva bu projeleri yapamaz’. Sağ olsun devlet yanımızda. Çerkezköy için 159 tane projemiz var” dedi.

 

SÜLEYMAN KOZUVA İLE ÇERKEZKÖY’Ü KAZANACAĞIZ

 

Kozuva’nın ardından konuşan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz “ AK Parti ile MHP’nin birlikteliğinden oluşturulan cumhur ittifakı kapsamında MHP  ve AK Parti’nin adayı Süleyman Kozuva olmuştur. Kozuva’nın yanındayız ve destekliyoruz. İnşallah onunla birlikte Çerkezköy Belediyesi’ni alacağız. Güçlü aday ve güçlü belediye meclisi üyelerimizle birlikte Çerkezköy hak ettiği yatırımları alacak. 31 Mart’ta da bu birlikteliğimizin ürünü olan adayımız Süleyman Kozuva ile Çerkezköy’ü kazanacağız” dedi.

 

“ŞENTOP HOCAMIZIN KATKILARIYLA ÇERKEZKÖY’E YATIRIMLAR GELECEK”

 

Aydeniz’in konuşmasından sonra konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök de, “Çerkezköy’de son beş yıldır CHP yönetimi var. Çerkezköy’e bir şey yapmadı. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne bir şey yapmadı. Buradan düşük oy aldığı için yapmadı. Bir park yaptı bir de açık hava düğün salonu yaptı. Bu yapılanlar Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne reva mıdır? Bizim bu mahalle için çok güzel projelerimiz var. Toplan 159 projemiz var” dedi.  Çerkezköy’ün gelecek beş yılının değil gelecek 20 yılının planını yaptıklarını kaydeden Kök, “Biliyorsunuz ki Prof. Dr. Mustafa Şentop Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı oldu ve Türkiye’nin 2 numaralısı. Şentop Hocamızın katkılarıyla Çerkezköy’e yatırımlar gelecek” dedi.

 

“DEMOKRASİMİZİN DAHA GELİŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

 

Yıldırım Beyazıt sakinlerine son hitap eden AK Parti MKYK Üyesi Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel oldu. Yel, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki kalabalığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun illerde dahi toplayamadığını savunarak, şunları söyledi, ‘CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bile bu kadar kalabalığı il meydanlarında bulamıyor. Cumhur ittifakı 31  Mart’ta mührünü vurmaya geliyor. 2002 yılından bu yana şahlanan bir Türkiye var. Ne mutlu ki sizin gibi dava arkadaşlarımız var. Çanakkale’de milletlere diz çöktüren, 15 Temmuz’da demokrasiye, devletine ve cumhurbaşkanına sahip çıkan milletimiz var. Kozuva’nın başarılı bir  Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı var. Aynı zamanda başarılı bir iş adamı olan Süleyman Kozuva Çerkezköy’de kazanacak. Cumhur ittifakı Alparslan ruhudur, Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhudur. 31 Mart yerel seçimlerinde bunu görüyoruz. Demokrasimizin daha gelişmesi için çalışıyoruz. Meydanlarda bize bunu söylüyor” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10