"Bu proje bir başlangıç"

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve Eşi Selda Şahin öncülüğünde Proje Ofisi Koordinatörlüğü organizasyonu ile 4-6 yaş grubu çocukların doğa sevgilerini artırmak ve Ã?

Tekirdağ 4.03.2019 15:43:00 0

Minik Üreticiler Projesi’nde, Namık Kemal Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Mümin Şahin ve Eşi Selda Şahin, Namık Kemal Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Çakıcı, Öğretmen Hatice Çakıcı, akademisyenler, anaokulu öğrencileri ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerini bir araya getirdi.

 

“4-6 YAŞ ARASI MİNİKLER TOPRAKLA BULUŞTURULDU”

 

Projesi öncesinde konuşan Teknik Bilimler MYO, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Funda Eryılmaz Açıkgöz, “Hayata geçirilen proje ile özellikle günümüz çocuklarının büyük bir kısmının marulu manav reyonlarında laleyi de çiçekçilerde görüyorlar. 4-6 yaş arası miniklerin bitki ve toprağı tanımalarını sağlamaları amacıyla bu projeyi hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Rektör Prof. Dr. Şahin Yapılan dikim ve hasat faaliyetlerinin çocukların özellikle doğa sevgisi ve çevre bilinci edinmelerinde önemli bir adım olacağını belirterek, “Namık Kemal Üniversitesi olarak doğa bilinci önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugün burada hayata geçirdiğimiz “Minik Üreticiler” etkinliği ile genç kardeşlerimizin doğa bilincinin temelden başlamasına katkı sağlamayı arttıracağımıza inancımız tamdır. Bu proje bir başlangıç. İnşallah bunun devamı da gelecek. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

150 ANAOKUL ÖĞRENCİSİ PROJEDE YER ALDI

 

Doç. Dr. Funda Eryılmaz Açıkgöz ile Öğr. Gör. Dr. Fatma Funda Özdüven’in yürütücülüğü ve Proje Ofisi Koordinatörlüğü’nün organizasyonuyla düzenlenen faaliyette, 4-6 yaş grubu minik öğrenciler sera ortamında lale soğanı dikimi ve kıvırcık marulu hasadı yaptı. 3 gün süren etkinlikte ilk gün Namık Kemal Üniversitesi Ayçiçeği Çocuk Evi, ikinci gün Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Anaokulu son gün ise Neşe Erberk Anaokulu öğrencileri toplam 150 civarında anaokul öğrencisi projede yer aldı.

 

“ÇOCUKLARIN DOĞA SEVGİLERİNİ ARTIRMAK”

 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü bünyesinde planlanan bu proje ile sebze ve süs bitkileri yetiştiriciliği konularında uygulamalı eğitimler ile 4-6 yaş grubu çocukların bitki ve toprağı tanıması, sebze ve süs bitkisi yetiştiriciliği örneği ile bu bitkilerin üretiminde aktif rol alması beklenmekte ve bu sayede bedensel, sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak hedeflendiği belirtildi. Ayrıca projede kreş/anaokulu döneminde (okul öncesi) olan 4-6 yaş grubu çocukların tarımsal ürünlerin üretim aşamasında; bitki ve toprak ile doğrudan temasla ve/veya izleyerek öğrenmelerini sağlamak, bitki ve toprağı tanımalarını sağlamak, çocukların doğa sevgilerini artırmak, çocuklarda çevre bilincini ve duyarlılığını oluşturmak, beslenmede sebzelerin önemini vurgulayarak, sağlıklı beslenmenin temellerini kreş/anaokulu eğitiminde kazanmaları konusunda alt yapı oluşturmaya çalışmaları da amaçlandığı belirtildi.

 

Haber/Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10