120 personele sertifikaları verildi

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2018 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi personeline verilen 100 saatlik eğitimin ardından sertifika töreni düzenlendi.  â??

5.03.2019 17:53:00 0
120 personele sertifikaları verildi

Törende açılış konuşmasını yapan Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdoğan Gültekin, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Beklenen Hizmet İçin” projesini başarıyla tamamlayarak kapanış toplantısını gerçekleştirmek için birlikteyiz” dedi.

 

“BU EĞİTİMLERİN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

 

Hasta- hastane çalışanı ilişkisinde empatinin önemine dikkat çeken Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Sizlerin vermiş olduğu hizmetlerde, hastayla diyalogda olan arkadaşımızın bir hatası, güler yüz eksikliği ya da gereksiz yere bekletilmesinden dolayı harcamış olduğunuz emek ve iş bir anda sıfırlanabiliyor. Sizlerin hastayı kendi yerinize koyarak, hizmet etmeniz gerekiyor. Dolayısıyla bu eğitimlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

“TEKİRDAĞ VE TRAKYA HALKININ MEMNUNİYETİNİ ARTTIRACAK”

 

Sağlık çalışanlarına empati kazandırmaya yönelik verilen bu eğitimlerin önemine dikkat çeken Genel Sekreter Mahmut Şahin,  “Empati kurarak ya da daha iyi hizmet verme anlayışıyla yapılan bu çalışmalar bir yandan da insanların gönlünü kazanmaya bir yandan da verim arttırmaya yöneliktir. Yapılan ufak bir dokunuş, baktığınız zaman onlarca yüzlerce gönlün kazanılmasına vesile olabilir. Hastaya yapacağınız ufacık bir gülümseme, ufacık bir dokunuşla hastanın gönlünü kazanabilirsiniz. Bu eğitimler hem hastanemizin memnuniyet düzeyini hem de Tekirdağ ve Trakya halkının memnuniyetini arttıracak” dedi.

 

84 ÜNİVERSİTE ARASINDA 11. SIRADA YER ALDI

 

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ise konuşmasında “Kalite akreditasyonu çok önemli. Biliyorsunuz kısa bir süre önce Üniversitemizde göreve başladık. Çizdiğim 5 eylem planı içerisinde 2. sıradaki ve bence en önemlisi kalite ve akreditasyon kısmı idi. İlk yaptığımız toplantılarda bu konunun altını tekrar tekrar çizdim. Çok kısa bir süre önce haberini aldık. Tıp Fakültemiz akredite oldu. İnşallah bunların da devamı gelecek. Bu da Üniversitemizi tercih edilebilir olması noktasında yukarılara taşıyacak bir kriter. Müjdeli haberler üst üste geliyor, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta SARAÇ, Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı "Türkiye-Pakistan Projeleri" kapsamında Türkiye çapında desteklenen 9 proje arasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi projesinin olduğunu açıkladı.  Son sevindirici haber de URAP listelerinin açıklanması ile geldi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2000 yılından sonra kurulan 84 üniversite arasında 11. sırada yer aldı. Bu da bizim için ayrı bir sevindirici husus.” konularına değindi.

 

SİZDEN BEKLENİLEN BU HİZMETLERİN KARŞILIĞI VEREBİLMENİZ

 

Verilen eğitimlerin önemine dikkat çeken Rektör Şahin “Empati çok önemli. Siz değerli sağlık çalışanı arkadaşlarımdan çok rica ediyorum. Sizden beklenilen bu hizmetlerin karşılığı verebilmeniz. Hasta zaten muhtaç olduğu için gelmiş. Güleryüz onlar için çok önemli. Konfüçyüs ün çok önemli bir sözü var: Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir” dedi. Tören eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifika takdiminin ardından günün anısına emeği geçenlere hediye takdimi ile son buldu.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10