Kapaklı Meclisi 5 yıllık dönemin son toplantısını yaptı

2014 yılında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında göreve gelen belediye meclisi, beş yıllık dönemin son toplantısını dün yaptı. İlk oturumda komisyonlara havale edilen madde

Kapaklı 6.03.2019 17:56:00 0
Kapaklı Meclisi 5 yıllık dönemin son toplantısını yaptı

Kapaklı Belediye Meclisi 2014-2019 döneminin son meclis toplantısı dün gerçekleştirdi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapılan toplantıya Bahtiyar Büyükbüce, Arzu Özdemir, Sevgi Aksoy, Ufuk Bayraktar, Mustafa Serat dışındaki meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Toplantı öncesi konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ 5 yıllık görev süremizin son toplantısını gerçekleştiriyoruz. Bu son toplantımızın Kapaklı’ya hayırlı olmasını diliyorum. 5 yılda hep beraber Kapaklı’ya çok kıymetli görevler yaptığımızı düşünüyorum. 5 yıllık meclis toplantılarımıza vatandaşlarımız fazla teveccüh göstermedi. İnşallah 2019-2024 döneminde daha fazla ilgi gösterirler. Meclis üyelerimizle uyumlu bir çalışma süreci geçirdiğimizi düşünüyorum. Mevcut belediye meclis üyesi arkadaşlarımızdan yeniden aday olan arkadaşlarımız var, olmayanlar var. İnşallah önümüzdeki yeni 5 yıl da Kapaklı’ya hayırlar getirir” dedi.  

 

DÖRT GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Mandalı’nın konuşmasının ardından İmar Komisyonuna havale edilen gündem maddeleri görüşüldü. Atatürk Mahallesi 2060-2061 adalar ile 278 ve 280 numaralı parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğinin görüşüldüğü toplantıda komisyonun aldığı karar okundu. Yapılan bilgilendirmede ilgili maddenin onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesi oy birliği ile kabul edilirken, mecliste komisyonun aldığı kararı oy birliği ile kabul etti. Gündemin ikinci maddesinde yer alan Atatürk Mahallesi 225 ada 10 nolu parsele ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği görüşülürken, komisyonun aldığı oy birliği kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Atatürk Mahallesi 2000-2001 numaralı adalara ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğinin oy birliği ile kabul edildiği toplantıda son gündem maddesinde Fatih Mahallesi ile Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan planlı sanayi alanlarında Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi’nde belirlenen bina çekme mesafelerinin uygulamasına yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve plan açıklama raporları değişikliği görüşüldü. Komisyon yaptığı bilgilendirmede “ Raporlar incelenerek bahse konu 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin 3194 sayılı imar kanunun 8(b) maddesi gereğince onaylanması 5216 sayılı büyükşehir belediyesi kanunun 7(b) ve 14’üncü 5393 sayılı belediye kanunun 18(c) maddeleri gereğince onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesinin uygun olduğuna komisyonumuzca oy birliği ile karar verildi” açıklamasında bulundu. Meclis de komisyonun aldığı kararı oy birliği ile kabul etti.

 

“İYİ BİR ÇALIŞMA SÜRECİ GEÇİRDİK”

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Metin Kanat “ Acısıyla tatlısıyla beş yıllık dönemi tamamlamış bulunuyoruz. Kalbini kırdığımız arkadaşımız varsa hepsinden helallik istiyoruz. 31 Mart seçimlerinin ülkemize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Denetleme kurulundaki arkadaşlarla iyi bir çalışma süreci geçirdim” diye konuştu. Mecliste üyelerle birlikte sıkıntı yaşamadıklarını kaydeden Başkan Mandalı “ Her meclis üyemiz Kapaklı’ya bir şeyler katmaya çalıştı. Meclis üyeliğini noktalayan arkadaşlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10