Özel öğrencilere özel sınıf

Çerkezkoy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Eurotec firması tarafından Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokuluna kazandırılan Aşık Veysel Özel Eğitim sınıfının açıl

Kapaklı 7.03.2019 16:00:00 0
Özel öğrencilere özel sınıf

Açılışa Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Saadet Partisi Kapaklı Belediye Başkan Adayı Hasan Karakoç, Eurotec firması yetkilileri, partililer, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

 

 

“KUCAKLANDIKLARINDA ONLARIN AŞAMAYACAĞI ENGEL YOKTUR”

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Murat Bektaş “ Özel Eğitim görme engeliler sınıfımız Çerkezköy, Saray ve Kapaklı’da tek olarak eğitim vermektedir. Yıllar öncesinde bakıldığında hem engelli bireylerin hem de ailelerin kendi iç dünyalarına ve evlerine kapanmış, toplumdan uzak bir hayat sürdürdüklerini, günümüzde geldiğimiz noktada ise yavaş yavaş engellerin yıkıldığını görmekteyiz. Sevgiyle, anlayışla kucaklandıklarında onların aşamayacağı engel yoktur. Toplumun uzatacağı sıcak bir dost eli kendilerini iyi hissetmeleri ve içindeki cevherin ortaya çıkması için çok önemlidir. Bu çocukların herkes gibi normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Biz eğitim camiası olarak bu çocuklarımızı önemseyen bir yaklaşımla azami ölçüde çalışıyor, onlara hayata tutunacak bir dal sunmak için uğraşıyoruz. Herkes şunu bilmelidir ki engellilere toplumda, hayatta yer vermek onlara sunulmuş bir ikram değildir. Zaten böyle bir hakları vardır. Görme engelli öğrencilerimiz sınıf ziyaretinde bana ‘ Ben seni çok seviyorum’ dedi. Neden diye sorduğumda siz çok iyi insansınız dediler. Biz de diyoruz ki Eurotec firmasını çok seviyoruz. Çünkü çok iyi insanlar” dedi.

 

AYAKTA ALKIŞLADILAR

 

Kapaklı Gazi İlkokulu hafif düzey zihinsel yetersizlik sınıfı öğrencisi Yavuz Selim Karaer istiklal marşının on kıtasını okuldu. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı programda protokol üyeleri öğrenciyi ayakta alkışladı.

 

“HER TÜRLÜ PROJEYE DESTEK OLMAYA GAYRET EDİYORUZ”

 

Eurotec firması olarak sosyal projelerle çocukların yanında olmaya çalıştıklarını kaydeden Eurotec firması Finansal Direktörü Serthan Şenses “Daha öncede bu okulumuzda kütüphane ve ağaçlandırma projesini hayata geçirmiştik. Bugünde özel öğrencilerin özel eğitimleri için hazırlanan sınıfın hayata geçmesini gerçekleştireceğiz. İmkanlar ölçüsünde her türlü projeye destek vermeye gayret ediyoruz. İnşallah bu güzel sınıflarda çocuklarımız çok güzel eğitimler alırlar. Eğitime ve çocuklarımıza ufak da olsa katkı sağlıyorsak çok mutlu oluyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederken, sınıfın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Bu projede emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz “Büyükşehir Belediyesi İnönü İlkokulu yaklaşık bin 600 ilkokul öğrencisi ile bölgede hizmet veren en büyük okullardan birisidir. Eurotec firması bu proje için okulumuza çok büyük kaynaklar aktardı. Kendilerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. İlçemizde özel eğitim sınıfları var ama okulumuz yok. Saray’dan ve Kapaklı’dan gelen özel öğrenciler devlet tarafından her gün Çerkezköy’e taşınıyorlar. Özel eğitim öğrencilerimizin sınıflarının da özel olması gerekiyor. Eurotec firması gerçekten modern araç ve araç gereç destekleri ile sınıfımızı donatmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak dört aylık süre zarfımızda 17 sınıf donattık” dedi.

 

PLAKET TAKDİM ETTİLER

 

Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve Okul Müdürü Murat Bektaş tarafından Eurotec firması yetkililerine plaket takdimi yapıldı. Plaket takdiminin ardından protokol üyeleri tarafından Aşık Veysel Özel Eğitim sınıfının açılışı gerçekleştirildi. Öğretmenler tarafından sınıf hakkındaki bilgilendirmenin ardından protokol üyeleri öğrenciler ile bir araya geldiler.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10