Ergene meclisi 5 yıllık dönemin son toplantısını yaptı

Ergene Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısı Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında yapıldı. Ulaş Düğün salonunda yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek ka

Ergene 7.03.2019 16:33:00 0
Ergene meclisi 5 yıllık dönemin son toplantısını yaptı

Gündemin birinci maddesi olan, Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Ulaş Mahallesi 130 ada 10 parselde bulunan 103,00 m2’lik belediye hissesinin satılması hususunun oy birliği ile kabul edilmesinin ardından  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Sağlık Mahallesi 1457 nolu parsele ait uygulama imar plan değişikliğinin görüşülmesi hususu oy birliği ile kabul edildi.

 

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Diğer bir gündem maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün mevcut dolu memur kadrolarında derece değişikliği yapılması hususunun oy birliği ile kabul edilmesi ve mevcut boş memur kadrolarında derece değişikliği yapılması hususunun görüşülmesi hususunun oy birliği ile kabul edilmesinin ardından komisyonlardan gelen raporların görüşülmesi konusunda, Evsel nitelikli ilave katı atıkların alınma ücretinin belirlenmesi konulu Plan ve Bütçe Komisyon raporlarının görüşülmesi kabul edildi. Ardından 2019 yılında uygulanmak üzere belirlenen maktu harç ve tarifelerin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün görev alanında kalan bazı kalemlerin revize edilmesi konulu 08.02.2019 tarih ve 04 sayılı Plan Bütçe ve Komisyon raporu kabul edildi. Misinli Kalesi 2.derece arkeolojik sit alanı koruma amaçlı uygulama imar planı konulu 15.02.2019 tarih ve 03 sayılı İmar Komisyon raporu kabul edildi.

 

MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşma yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Son Meclis toplantımızı da yaparak, 5 yıllık hizmet dönemimizi sonlandırıyoruz. 5 yıl önce 9 Nisan 2014 tarihinde ilk meclis toplantımızı yaparak göreve başladık. Beraber acı, tatlı, gergin, mutlu, huzurlu, zaman zaman heyecanlı geçirdiğimiz birçok güzel günümüz oldu. Şimdiye kadar birinizi kırdıysam özür diliyorum. Hakkınızı helal ediniz. Birlikte çok büyük zevkle çalıştık. Ergene’ye hep birlikte çok şey kattığımızı düşünüyorum. Yeri geldi tartıştık ama, hiçbir zaman birbirimize hakaretler etmedik. Ben bundan dolayı çok mutluyum. Ergene’nin birinci döneminde çok seviyeli bir meclis oluştu. Hepsi birbirinden değerli meclis üyesi arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Siyaset gördüğünüz gibi gelip geçiyor. Önemli olan kurulan dostlukların, arkadaşlıkların devam ettirilmesidir. Ben sizleri tanıdığım için kendimi çok şanslı sayıyorum. Tüm arkadaşlara hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Siyasete devam edecek arkadaşlarla inşallah önümüzdeki dönemde tekrar beraber çalışacağız. Tekrar Belediye Başkanı seçilirsem ki öyle olacağına inanıyorum, Başkanın kapısı size her zaman açık olacak. Hepinize bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

 

PLAKET VERİLDİ

 

Başkan Yüksel konuşmasının ardından belediye meclis üyelerine 5 yıllık hizmetlerinin anısına plaket verdi. Program Belediye tarafından verilen kokteylin ardından sona erdi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10