"Bir gün değil her gün değerlisiniz"

Çerkezköy Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Çe

Çerkezköy 10.03.2019 16:37:00 0

Dernek lokalinde cuma günü saat 20:00’da dernek üyelerinin eşlerine yönelik düzenlenen etkinlikte Çerkezköy Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Turgut Fiş ve dernek yöneticileri hazır bulundu.

 

PASTA KESTİLER

 

Etkinlik kadınlara kırmızı ve beyaz karanfillerin dağıtılması ile başlarken, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırlanan pasta kesimiyle devam etti. Pasta kesiminin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çerkezköy Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Turgut  Fiş, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, bundan  153 yıl önce Amerika’da 16 saat çalışma süresi ve düşük ücretlere çalıştırılan, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için o gün yürüyüşe çıkan kadın işçilere yapılan saldırı sonucu 118’i ölüm ve çok sayıda yaralı ve bir o kadar da tutuklanan kadınların verdikleri mücadelenin yıl dönümüdür. Biz biliyoruz ki cephede kurtuluşu omuzlayan, cenneti ayaklarının altına taşıyan kadınlarımızdır. Yüreklerinde sevgi ve şefkati her zaman karşılıksız verebilen kadındır. Kadınlara değer vermek, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Kadın, haklarıyla kadındır” dedi.

 

 BİR GÜN DEĞİL HER GÜN DEĞERLİSİNİZ

 

Dernek olarak her zaman bir aile ortamı gibi hareket ettiklerini belirten Fiş, “Ben derneğimiz adına diyorum ki; kadınlarımız erkeklerin gölgesinde kalmasın, bu zamana kadar böyle gelmişse bile bundan sonra böyle gitmesin. Her başarılı erkeğin arkasında ve mutlaka bir kadın vardır. Sizlerin derneğimize yapacağınız her yorum, öneri, eleştiri ve görüşlerinize daima açığız. Ailenin en önemli bireyi kadındır. Biz de Vezirköprülüler olarak dernek çatısı altında büyük bir aileyiz. Bir gün değil her gün değerlisiniz” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10