Gündoğdu, servisçilerle bir araya geldi

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası  eski  Başkanı Yaşar Kuş'un girişimiyle başlatılan Tekirdağ Servisçiler Odası çalışmalarının altı aylık süre içerisinde t

Tekirdağ 11.03.2019 13:01:00 0
Gündoğdu, servisçilerle bir araya geldi

Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksi’nde önceki gün 10.30-13.30 saatleri arasında düzenlenen toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, ve yaklaşık 150 servisçi katıldı.

 

 

 

 

“HER KONUDA DESTEK OLALIM”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Servis Araçları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri, “Bugün bizler için önemli bir gün. Bugün burada ortak değerlerimizi ortaya koymak, hak ve hukukumuza sahip çıkmak için buradayız. Bildiğiniz gibi Tekirdağ Servisçiler Odası kurulması için bir süre önce ben önayak oldum. Bu konuda bir dizi toplantılar da yapmıştık. Daha sonraları bir araya gelinemeyince oda kurma çalışmaları aksadı. Bir süre önce yeniden gündeme gelmesiyle bu konuda çalışmalar hızlandı. Şu anda odamızın kurulması ile Aşkın Gündoğdu arkadaşımız görevlendirildi. Odamızın bir an önce kurulması için Aşkın arkadaşımıza her konuda destek olalım” dedi.

“YENİ DÖNEMDE DE HAKLARINIZI ARAYACAĞIM”

 

Çerkezköy’ün, nüfus yoğunluğu bakımından Tekirdağ’ın 3. büyük ilçesi olduğunu kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu dönem sizlerin sıkıntılarınıza çözüm bulmaya çalıştım. Bazılarını çözümledik. Çözüm bekleyen sıkıntılarınız da var. Onları da inşallah yeni dönemde birlikte çözüme kavuşturmak adına hep beraber sesimizi daha gür çıkaracağız. 5 yıldır şoför esnafımızın yanında olan bir belediye başkanı olarak yeni dönemde de sizlerin haklarını almak için birlikte mücadelemiz sürecek. Sizleri ilgilendiren ulaşım konusundaki yönetmelikte değişecek maddeler var ise bunu yasalar kapsamında değiştireceğiz. Biliyorsunuz Tekirdağ yeni büyükşehir oldu ve bazı birimler yeni yeni oturmaya başladı. Yeni dönemde sıkıntılarınızın çözüme kavuşması içim bizlere düşen görev ne ise onu yapacağıma da sizlere söz veriyorum. Hepinizin yolu açık olsun” dedi.

 

“GELİN BİR AN ÖNCE ODAMIZI KURALIM”

 

Tekirdağ Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, “Bu odayı biz kendimiz için değil tüm il genelindeki servisçilerimizi temsil etmek amacıyla oda kurulması için çalışıyoruz. Şahsıma oda kurulması görevi verildikten bu yana 40 gün içerisinde 540 kişi bakanlık sistemine girildi. Biliyorsunuz odanın kurulması için 501 rakamı yeterli. Ancak biz bu sayıyı daha yukarılara çıkarmak istiyoruz. Bizler her şeyden önce ekmeğimize sahip çıkacağız. Ekmeğimize sahip çıkmak için de bu odanın bir an önce kurularak hayata geçirilmesi gerekiyor. Eğer ekmeğimize sahip çıkmayacak isek o zaman oda kurmaya da gerek yok. Hepimiz evimize ekmek götürmek için mücadele ediyoruz. Gelin bir an önce odamızı kuralım ve hak ve hukukumuzu arayalım. Bu konuda bilgi almak isteyen arkadaşlarımız gelsin bizden bilgi alsınlar” dedi.

 

“ODA KURULDUĞUNDA SIKINTILARINIZ KALMAYACAK”

 

Oda kurulması konusunda toplantıya konuşmacı olarak katılan Bursa Servisçiler Odası Başkanı Sadi Aydın’da, “1987 yılından bu yana oda başkanlığı yapıyorum. Odamız kurulmadan önce bizlerin de sizler gibi bir çok sıkıntısı vardı. Ancak oda kurulduktan sonra bu sıkıntılarımız çözüme kavuştu. Her esnaf odası gibi şoförlerin odaları da kendi dalında bir değerdir. Şoförler odasının ayrıca bir ihtisas odası olma zorunluluğu var. Bu oda altında servisçiler kendi hak ve hukukunu daha iyi şekilde başarmakta ve sıkıntılarını çözüme kavuşturmaktadır. Meslek odası olarak bizim bir farkımız var. Yasaları daha iyi kullanmak adına servisçiler ihtisas odası kurmak zorunda. Okullara servis çekenlerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı tebliğde bu yönetmenliğe uyulması gerekiyor. Yayımlanan tebliğe göre tahsis ve fiyat tarifesine uyma zorunluluğu getirildi. Bu da bize haksız rekabet yapmamızın önüne geçti. Öz malın önüne geçildi. AB uyum yasaları çerçevesinde her yıl mesleklere göre meslek kodları verilmekte. Öğrenci ve personel taşımacılığı yapanlar buna uymak zorunda. Bu da Nc kodunu getiriyor. Tekirdağ’da yıllarca verdiğiniz oda kurulması mücadeleniz için gelişmekte olan Tekirdağ ve Çerkezköy’de mesleğinizin hakkını vermek zorundasınız. Vermez iseniz hepiniz zarar görürsünüz. Sermayesi emeği ticaret olan bize ait olan bir emeği başkasına vermeyiniz. Türkiye’de toplam 310 bin servisçimiz var ve yılda taşıdığımız yolcu sayısı ise toplam 30 milyon. Yaptığımız işin emniyetini bir anne bir baba gibi olduğunu bilelim. Bir yerde birlik varsa bereket getirir. Birlik olan yerde kişiselleştirmek olmaz birlik ve beraberlik olur. İzmir’de 2017 yılında yaşanan bir Alperen olayı vardı. Bunları da unutmayalım. Korsanların yaptıkları bizlere yüklenemez. Yaptığımız iş çok önemli. Yavrular bize emanet, bütün sorumluluğu taşıyoruz, kimse ölmesin onlar bizim evlatlarımız. Personel servislerindeki ihalelerde sıkıntılar var. Bu da öz maldan kaynaklanmaktadır.2020 yılı itibariyle yürürlüğe girecek olan yasa ile servis taşımacılığı yapanlar istenilen belgeleri vermek zorunda. Bunun dışında kimse çalışamayacak” dedi. Toplantı sonunda AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve belediye meclisi üyesi adayları da toplantının hayırlı olmasını ve her zaman şoför esnafının yanında olduklarını söylediler.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10