Süper Amatör ligin yeni ekipleri belli oldu

Tekirdağ Birinci Amatör Ligi'nde ilk iki sırayı alan takımların oynadığı play-off maçları sonuçlandı.Beş haftalık maratonun ardından Ahimehmet Gençlikspor, Şarköyspor ve Vakıflar Güvens

12.03.2019 16:26:00 0
Süper Amatör ligin yeni ekipleri belli oldu

Tekirdağ 1.Amatör Küme’de maraton oynanan play-off maçlarının ardından tamamlandı. Beş takımın mücadele ettiği playoff grubunu ilk üçte tamamlayan ekipler Süper Amatör Lige yükseldi.

 

BEŞ HAFTA OYNANDI

 

1.Amatör Küme A Grubunu ilk iki sırada tamamlayan Çerkezmüsellimspor, Şarköyspor, B Grubu’nda Vakıflar Güvenspor, Misinlispor, C Grubu’nda Ahimehmet Gençlikspor ve Kızılpınarspor Süper Amatör Lige yükselebilmek için playoff maçları oynadı. Playoff grubunda ilk hafta maçlarında temsilcimiz Kızılpınarspor Çerkezmüsellimspor ile golsüz berabere kalırken, Ahimehmet Gençlikspor Şarköyspor’u 2-1, Vakıflar Güvenspor ise Misinlispor’u üç golle mağlup etmişti. İkinci hafta Ahimehmet Gençlikspor ile karşı karşıya gelen Kızılpınarspor rakibine ise 2-1’lik skor ile mağlup olmuştu. Çerkezmüsellimspor Msinlispor’a beş golle mağlup olurken, Şarköyspor ise Vakıflar Güvenspor’u 3-0 mağlup etmişti  Ligin ilk iki haftasında istediği sonucu alamayan temsilcimiz Kızılpınarsopr Misinlispor’u 2-1 mağlup ederek kendine geldi. Grubun lideri Ahimehmet Gençlikspor ise Vakıflar Güvenspor’u 3-1 mağlup ederken, Şarköyspor ise Çerkezmüsellimspor’u tek golle mağlup etmişti.  Ligin dördüncü haftasında önemli maça çıkan Kızılpınarspor güçlü rakibi Şarköyspor’a 2-1 mağlup oldu. Grubun diğer maçlarında Misinlispor Ahimehmet Gençlikspor’a 6-1, Çerkezmüsellimspor ise Vakıflar Güvenspor’a 4-1 mağlup oldu.

 

KIZILPINARSPOR GALİP GELEMEDİ

 

Ligin son hafta maçlarında Ahimehmet Gençlikspor Çerkezmüsellimspor’u 3-0, Şarköyspor ise Misinlispor’u aynı skor ile hükmen mağlup etti. Süper Amatör Lige yükselecek son takımı belirleyen karşılaşma ise çorlu’da oynandı. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir oyun ortaya koyan Kızılpınarspor arzuladığı golü bulamayınca karşılaşmada golsüz eşitlik ile tamamlandı.

 

ÜÇ TAKIM YÜKSELDİ

 

Oynanan karşılaşmaların ardından Ahimehmet Gençlikspor oynadığı beş maçta 15 puan toplayarak nağmağlup olarak Tekirdağ Süper Amatör Ligi’ne yükselirken, Şarköyspor bir yenilgi alarak topladığı 12 puan ile ikinci sırayı alırken, Vakıflar Güvenspor da 7 puan ile üçüncü sırada yerini aldı. Kızılpınarspor ligi beş puanla dördüncü, Misinlispor ve Çerkezmüsellimspor ise puansız son sırada yer aldı.  Önümüzdeki sezon Tekirdağ Süper Amatör Ligi’nde mücadele verecek olan takımların kupalarını da Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Kaya, Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda düzenlenen tören ile sahiplerine verdi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10