Albayrak, ilçe teşkilatlarını gezerek seçim kitapçığını verdi

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nı ve İYİ Parti Çerkezköy Teşkilatı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 5 yıllık

Çerkezköy 13.03.2019 19:37:00 0
Albayrak, ilçe teşkilatlarını gezerek seçim kitapçığını verdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, bugün saat 13:00’te CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ve İYİ Parti Çerkezköy Teşkilatı’nı ziyaret etti.

 

 

 

 

“ÜLKEMİZDE17 YILDIR TEK BAŞINA İKTİDAR VAR”

 

CHP İlçe Teşkilatında İlçe Başkanı Engin Camcı ve kalabalık bir partili tarafından karşılanan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, “Büyükşehir Belediyesi olarak 5 yılda yaptığımız hizmetlerimiz 1 katrilyon 800 milyonu buluyor. İlçe belediyelerimizin 5 yıllık hizmetlerini de ekleyince Büyükşehir belediyesi olarak yaklaşık 4 katrilyonluk bir yatırım yapmışız. Daha bir bu kadar ihtiyacı var. Ülkemizde17 yıldır tek başına iktidar var. Her dediğini yaptırabilecek güce sahip. Ama Tekirdağ’ımız maalesef arzuladığı hizmetleri bir türlü alamadı” dedi.

 

  CHP OLARAK TÜM EKİPLERİMİZLE SAHALARDAYIZ

 

 Ziyarette CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, seçimlere kısa bir süre kaldığını belirterek,“CHP olarak tüm ekiplerimizle sahalardayız.  Çerkezköy’ü karış karış dolaşıyoruz. Girmedik ev sıkmadık el bırakmıyoruz. İnsanlarımızın gösterdiği ilgiden de memnun musunuz?  2 mahallede miting şeklinde kahve toplantısı yaptık, 8 mahallemizde daha yapacağız. 31 Mart’ta  kazanacağımızdan hiçbir şüphemiz yok” dedi.   

 

“NE KADAR İHMAL EDİLDİĞİNİ GÖSTERGESİ”

 

Ardından konuşan Başkan Kadir Albayrak, “Yoğun bir çalışma ortamındayız. Bir yandan kendi görevlerimiz de var. Onu da aksatmadan sürdürüyoruz. Ama siyasal süreç de başladı. 15 gün sonra yerel seçimler yapılacak. Bu seçimler hepimiz için çok önemli. Bunun bir siyasal boyutu var ülke genelinde, bir de yerel boyutu var. Çerkezköy Kapaklı ile ayrılmadan önce yaklaşık 180-190  bin nüfusu vardı ve Çerkezköy’ün 300 kilometrekare arazisi vardı. Kapaklı ayrılınca nüfus 112 bine düştü. Burası bir sanayi merkezi olması nedeniyle bu nüfus o günden bu yana artarak 170 binlere geldi ve büyümeye devam ediyor. Çerkezköy Sanayisi ile de önde gelen bir ilçemiz.  Tekirdağ’ın il bazında 1541 sanayi kuruluşu var. 150 bini aşkın çalışan var. 12 tane OSB, 1 tane Avrupa serbest bölgesi var. Alabildiğine geniş bir sahadayız. Türkiye’de ilk 500’e giren fabrikaların 50 tanesi de Çerkezköy’de. ÇOSB bulunuyor. Burası Türkiye’nin  önde gelen sayılı OSB’lerinden bir tanesi. Böyle bir yerde belediye başkanlığı yapmak oldukça çok önemli. Vahap Başkan ile beraber bu göreve talip olduğumuz 30 Mart 2014’te çok kişi Çerkezköy’ü alamayacağımızı düşünüyordu. 2 dönem, 10 yıl burada Çerkezköy Belediye Başkanısınız. Ve iktidar da sizden. Çerkezköy’ün sorunlarının tamamının bu 10 yılda çözümlenmiş olması gerekiyordu. Türkiye’de 17 yıldır iktidar var. 17 yıldır sanayi vizyonu, tarım hayvancılık vizyonu, lojistik vizyonu, üniversite vizyonu, turizm vizyonu, geniş   vizyonlar var. Ben yeni kurulan bir büyükşehir belediyesi olarak 5 yıl içerisinde 172 projede 800 milyon lira yatırım yaptıysam, Tekirdağ’ın bir bu kadar daha ihtiyacı varsa Tekirdağ’ın 17 yıldır AKP iktidarı döneminde ne kadar geri kaldığının, ihmal edildiğinin en güzel göstergesidir” dedi.

 

5 YILIMIZDA YATIRIMLARIN YÜZDE 95’İNİ TAMAMLADIK

 

Başkan Albayrak, 2014 yılında göreve başladıktan 10 gün sonra Çerkezköy’de su baskını olduğunu ahırlatarak,  “Çerkezköy geçmiş dönemde 2 büyük su taşkını yaşadı. Biz göreve geldiğimizde bu sorunları kucağımızı söyledik. Altyapılardan başlayarak birer birer bunları ele aldık.5 yıl boyunca bütün yatırımları tamamlamaya çalıştık ve yüzde 95’inin tamamladık. Göreve geldiğimizde Çerkezköy’ün çok önemli sorunları vardı. En canlı örneği de Kavak Dere. Kültür Merkezi ihtiyacı vardı. Her yıl nüfusu yaklaşık 10 bin ve daha fazla artıyor.14 Mart Perşembe günü saat 14:30’da gururla açacağımız Kültür Sarayı örnek bir kültür sarayı olacak. Bir hafta sonra Kapaklı’daki kültür sarayını açacağız. Çerkezköy’ün olimpik yüzme havuzuna ihtiyacı vardı, onun da temelini attık. Tekirdağ 81 ilden göç alıyor. Her yıl 5 bin öğrencilik dersliğe ihtiyaç var. Büyükşehir Belediyesi olarak11 ilçeye 11 tane okul yaptık. 25 tane okulun içme suyu hatlarını değiştirdik” dedi.

 

PARTİLİLERİNE 5 YILDA YAPILAN HİZMETLERİN YER ALDIĞI KİTAPÇIKLARLA ÇIKTI

 

Başkan Kadir Albayrak Kızılpınar’la da ilgili, “Kızılpınar’ın altyapısı, kanalizasyonu yoktu. Kızılpınar’ın altyapısının değişmesi bana göre tarihi bir olaydır. Ama bunu yaparken, siyasal karşıtlarımız her gün bizleri tehdit ettiler. Hemen çamurlu fotoğraf çekip sosyal medyaya koyuyorlar. Hadi şimdi çeksinler. Kızılpınar’ın her tarafı şimdi pırıl pırıl oldu. Yarım kalan bazı işleri de oldu, bunlarda yeni dönem planlarımız arasında bulunuyor. Çerkezköy’e çok önem veriyoruz. Bu göreve gelenler hesap vermelidirler. Şimdi hesap verme zamanı” dedi. Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin 11 ilçeye yapmış olduğu hizmetlerin yer aldığı 4 kitapçığı ve yeni dönem yapacakları projelerin yer aldığı kitapçığı partililerle paylaşan Albayrak, sonra İYİ Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.

 

 ALBAYRAK İYİ PARTİ’Yİ DE ZİYARET ETTİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak ‘ı İYİ Parti ziyaretinde İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, ilçe yönetimi  ve partililer tarafından karşılandı. Başkan Albayrak burada yaptığı konuşmada, “Çerkezköy bu dönem güzel yatırımlar aldı ve adım adım iyi bir yere doğru gidiyor. 5 yıl çok hızlı geçti. Hem iktidarın hem de yerel yönetimin aynı partide olmasının avantajını Çerkezköy maalesef 2 dönem kullanamadı. Çerkezköy’ün sorunlarının çözümlenmiş olması gerekiyordu. 2014-2019 döneminde birer birer bunlar çözüm aşamasına geldi ama Çerkezköy’ün gerek nüfus artışı, gerek konumu, gerekse sosyo-ekonomik durumu itibariyle bu yatırımların daha da artması gerekiyor. Sizlerin de desteğiyle yeni dönemde hep beraber önemli projeleri birlikte hayata geçireceğiz. CHP ve İYİ Parti ittifakı Çerkezköy’de çok güzel yürüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak 1 katrilyon 800 milyonu bulunan hizmetlerimiz. İlçe belediyelerimizin 5 yıllık hizmetlerini de ekleyince yaklaşık 4 katrilyonluk yatırım yapmışız. Tekirdağ’ımızın daha bu kadar daha ihtiyacı var. Türkiye’de 17 yıldır tek başına iktidar var. Türkiye’de. Her dediğini yaptırabilecek güce sahip. Tekirdağ arzuladığı hizmetleri maalesef bir türlü alamadı” dedi.

 

 MİLLET İTTİFAKINI ZORLANARAK DEĞİL KALBEN VE İSTEYEREK DESTEKLİYORUZ

 

Albayrak’ın konuşmasının ardından konuşan İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin de, “Millet ittifakını desteklerken zorla ya da zorlanarak değil, kalben ve isteyerek destekliyoruz. Biz sizi anlatmak için sahaya çıktığımızda biz anlatmadan vatandaşlarımız teveccüh gösteriyor zaten. Biz sadece geçmişte yaptığınız emeklerinizin üstüne bir kere daha hatırlatma gayretindeyiz. Kalan süreçte de hatırlatmaya devam edeceğiz” dedi.Başkan Albayrak Erseçkin’in konuşmasının ardından  Büyükşehir belediyesinin 5  yılda yapılan hizmetlerin yer aldığı kitapçıklar ile yeni dönemde yapacağı proje kitabını Erseçkin’e takdim etti.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10