Başkan Akay, sağlık çalışanlarını unutmadı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Çerkezköy'deki sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek sağlık emekçilerinin bayramını kutladı.

Çerkezköy 14.03.2019 16:38:00 0
Başkan Akay, sağlık çalışanlarını unutmadı

Sağlıklı yaşamanın insanoğlunun en temel hakkı olduğunu dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Tıp biliminin amacı ise tüm insanların daha sağlıklı yaşamalarına imkan sunarak vatandaşlara hizmet etmektir. İnsanlığa bu temel ilkeden yararlanma imkanını sunanlar, gecesini gündüzüne katarak hayatlarını insan sağlığına adamış olan sağlık çalışanlarımız ve onurlu mesleklerini icra eden hekimlerimizdir. Yaşam içerisinde değişik statülere sahip olan hekimlik mesleği, insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı amaç edinen yaklaşımıyla, kutsal, saygın ve onurlu bir meslektir. Sağlığımızı emanet ettiğimiz hekimlerimizin, günümüzün zor şartlarına rağmen mesleklerini yılmadan icra etmesi hepimiz tarafından bilinen bir gerçektir. ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hekimlerimize olan inancının isabetliliğini, bu özel günde bir kez daha görüyor ve anlıyoruz” dedi.

 

 ŞİDDET OLAYLARINI KINIYORUZ

 

Tıpta son günlerde yapılan gelişmeleri yakından ve memnuniyet ile takip ettiklerini kaydeden Akay” Bölgemizdeki hekimlerimizin de büyük başarılara imza attığını görüp memnun oluyoruz. Hayat kalitesini düşüren hastalıklara karşı da her gün küresel ölçekte yankı bulan gelişmeler ve yeniliklerle mücadele eden tıp bilimine ve camiasına hiç şüphesiz çok şey borçluyuz. Her türlü olumsuz şartlarda görevini yapmaya çalışan, gece gündüz demeden fedakarca mesleğini icra eden sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet olaylarını ise kınıyoruz” diye konuştu.

 

Haber/Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10