"Tarımsal Meteoroloji ve Diğer Çevresel Koşulları İzleme İstasyonu" kuruldu

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi ve Barilla A.Ş. tarafından 2 yıldan bu yana birlikte yürütülen "Uluslararası Sürdürülebilir Makarnalık Buğday Üretimi Projesi" kapsamında

Tekirdağ 15.03.2019 11:10:00 0

Yürütücülüğünü Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İsmet Başer, Doç. Dr. Korkmaz Bellitürk ve Dr. Öğr. Üyesi Harun Hurma’nın birlikte yaptığı “Uluslararası Sürdürülebilir Makarnalık Buğday Üretimi Projesi”nin geleneksel toplantısında  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Barilla A.Ş. adına Sacit Altay, Kemal Keskin, Volkan Bayrakdar, Gustova Savıno, Emillio Ferrarı, Ronchi Cesare ve Matteo Ruggerı bir araya  geldi.

 

ÖLÇÜM YAPILACAK

 

İstasyon hakkında yapılan bilgilendirmede,“Tarımsal Meteoroloji ve Diğer Çevresel Koşulları İzleme İstasyonu” ile çeşitli ölçümler yapılarak, elde edilen veriler otomatik olarak uzaktaki sunucuya gönderilerek bitki ve toprağa ait; gübreleme dönemi, gübre çeşidi, ilaçlama dönemi, ilaç çeşidi ve markası, sulama zamanı, sulama suyu miktarı, don ve kırağıya karşı uyarı bilgileri üretip, üretici ve sistem yöneticisi için karar destek mekanizması oluşturması amaçlanıyor. Bu istasyon ile NKÜ kampusundaki ortalama 6 km alanda ekilen, dikilen bitkilerin tarımsal ihtiyaçları belirlenerek otomatik olarak kontrolü sağlanacak ve büyük bir tarımsal veri tabanı oluşturulacak. Proje kapsamında bir el kitabı ve çeşitli akademik makaleler üretilerek ve yayımlanacak Projenin resmi internet web sayfası http://sustainablefarming.nku.edu.tr olup, güncellemeler bu link üzerinden paylaşılmaktadır” açıklamasında bulunuldu.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10