"Türkiye'deki işsiz sayısı 7 buçuk milyona dayandı"

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün Süleymanpaşa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kıl?

Çerkezköy 15.03.2019 19:08:00 0

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün Süleymanpaşa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.  Kemal Kılıçdaroğlu, Çorlu Havaalanı’nda CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör ve partililer tarafından Çorlu Havaalanı’nda karşılandı.

 

 

 

 

“TEKİRDAĞ’IN BİR BU KADAR DAHA YATIRIMA İHTİYACI VAR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu başkanı olarak, tarihi sorumluluğunun bilinci içerisinde gece gündüz çalışarak Tekirdağ’a hizmet etmenin mutluluğu ve gurur içerisinde olduğunu dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, “ 11 belediye başkanımız ile gece gündüz çalıştık. Tekirdağ makus tarihini yendi” dedi. Albayrak,  17 yıldır yönetimde olan iktidarın 31 Mart 2019’da iyi bir ders alması gerektiği inancında olduğunu ifade ederek, “Sıfırdan kurulan büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri ile birlikte 4 milyar lira yatırım yaptı. Tekirdağ’ın bir bu kadar daha yatırıma ihtiyacı var. İkinci dönem de yatırımlarımız devam edecek” dedi.

 

“BAYRAĞIMIZA, VATANIMIZA, ÇOCUKLARIMIZA KARŞI BU BİZİM BORCUMUZ”

 

Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların iyi olmadığını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Hep birlikte düşünmek, Türkiye’yi aydınlığa çıkarmak, huzuru yeniden tesis etmek zorundayız. Kinden, öfkeden bir şey çıkmaz. Bugün Türkiye iç politikada da, dış politikada da, istihdamda da, eğitimde de büyük sorunlar yaşıyor” dedi. Siyasetin  bir hizmet yarışı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu,”Ama hizmet yarışını bir tarafa bırakıp insanları karalayarak, insanları siyasetin dışına nasıl atarız diye çaba sarf ederek siyaset yapamazsınız, Türkiye’yi aydınlığa taşıyamazsınız. 17 yıldır tek başına devleti yönetiyorlar. 17 yıl sizden vergi istediler, verdiniz. Sizlerin vergileri ile geçmişte kurulan fabrikaları sattılar, özelleştirdiler. 70 milyar dolar para aldılar. Borç geldi gırtlağa kadar. Devletin borcu var, çiftçinin borcu var, faiziyle beraber erteliyorlar. Esnafın borcu var, sanayicinin borcu var. Herkes borç batağında.  Trilyonlarca lira vergi aldın, 70 milyar dolar özelleştirme geliri aldın. Dünyanın borcunu edindin. 17 yılın sonunda vatandaş nereye geldi, soğan kuyruğuna girdi. Bir de milletin aklıyla alay ettiler, dalga geçtiler ‘bu kuyruk varlık kuyruğu’ dediler. Ben adımın Kemal olduğu gibi biliyorum. O kuyruk varlık kuyruğu olsaydı, kuyruğun başında sen olurdun. Varlıklı adam domates, soğan almak için kuyruğa mı girer? Demokratik yollarla tüm bu sorunları aşacağız. Sandığa girip oyunuzu kullanacaksınız. Yeni, güzel bir baharı hep birlikte getireceğiz. Umutsuzluk bizim kitabımızda yoktur. Umudumuz var. Beraber, birlikte, huzur içinde Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracağız. Bu bizim görevimiz. Bayrağımıza, vatanımıza, çocuklarımıza karşı bu bizim borcumuz” dedi.

 

“TRAKYA’NIN BEREKETLİ TOPRAKLARINA BAKIN, HARRAN OVASI’NA BAKIN”

 

Konuşmasında ithal edilen ürünlerin neden ithal edildiğini soran Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye önceden pamuk, buğday, incir ihraç ediyordu. Önceden bunları ihraç ederdik ve fabrika kurardık. Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan fabrikaların hemen hemen tamamı. Domates sattılar, tütün sattılar, patates sattılar, pamuk sattılar ve bu fabrikaları kurdular. Bu fabrikalarda binlerce işçimiz çalıştı. Şimdi fabrikaları sattılar, o parayla şimdi domates, patates, soğan alıyoruz. Kime kazandırıyoruz, başka ülkelerin çiftçisine kazandırıyoruz. Yunanistan’dan 2018’de 115 milyon dolarlık pamuk aldık.  13 milyon dolarlık tütün aldık. 15 milyon dolarlık buğday satın aldık. Trakya’nın bereketli topraklarına bakın, Harran Ovası’na bakın. İthal ediyoruz. Hangi gerekçeyle? Çiftçi desen var, toprak desen var, deniz desen var, su desen var, çalışkan insanlar desen var. Neden ithal ediyoruz?” şeklinde konuştu.

 

‘GIRTLAĞA KADAR GELDİ, ÇOCUKLARIM İŞSİZ’ DİYECEKSİN”

 

Beka sorununun ne demek olduğunu da anlatan Kılıçdaroğlu,  “Diyorlar ki ‘Türkiye’nin beka sorunu var. Bir ülke geleceği konusunda endişeye düşerse, geleceği konusunda ciddi sorunlarla karşılaşacağını düşünürse bir beka sorunum vardır diyebilir. Almanya, Avrupa’nın en güçlü ülkesi. Baktı Çin ve Hindistan’da ücretler çok düşük. Çin’de ve Hindistan’da üretilen mallar Avrupa’ya çok daha ucuz geliyor. Almanya ‘benim bir beka sorunum var, üretimden beka sorunum var, ben Çin’in, Hindistan’ın ürettiğinden daha düşük maliyetle mal üretmeliyim, daha kaliteli mal üretmeliyim’ dedi. Sanayide 4.0 dedi. Birbiriyle konuşan robotlar, asgari ücret yok, grev yok, toplu sözleşme yok, sosyal yardım yok. Makinenin düğmesine basıyorsun, günün 24 saati çalışıyor. Böylece Çin’le, Hindistan’la rekabet edebildi. Sanayide 4.0 diye tüm dünyaya örnek oldu. Bunu planlamayla yaptı. Peki Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınma planı var mı, maalesef yok. 2018’de son kalkınma planının süresi doldu. Elin oğlu, yani Japonlar, yani Güney Koreliler, yani Amerikalılar yani Yeni Zelandalılar, yani kimi düşünürseniz, hangi ülkeyi düşünürseniz planlanması var, önümüzdeki 50 yılı, 30 yılı, 5 yılı, 60 yılı, 100 yılı planlıyor, biz yarın sabah ne olacağını bilmiyoruz. Devleti kime teslim ettiğimizi, devleti yönetenlerin nasıl yönettiğini sizin vicdanınıza teslim ediyorum. Özellikle AK Parti’ye oy veren kardeşlerimin vicdanına teslim ediyorum. AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. 17 yıldır tek başına ne istedilerse verdin. Babalarınızın, dedelerinizi kurduğu fabrikaları sattılar, bir de üstüne borç aldılar. Şimdi seni soğan kuyruğuna soktular. Elini vicdanına koyup sandığa gideceksin ‘dur artık, yeter’ diyeceksin. ‘Gırtlağa kadar geldi, çocuklarım işsiz’ diyeceksin” şeklinde konuştu.

 

“GELECEKSİNİZ KADİR BAŞKANA ALNINIZIN AKIYLA OYUNUZU VERECEKSİNİZ”

 

Kılıçdaroğlu, üniversiteyi bitiren milyonlarca gencin işsiz olduğunu, Türkiye’deki işsiz sayısının 7 buçuk milyona dayandığını ifade ederek, “Beylerin çocukları işsiz değil. Beyler işsizliğin, yoksulluğun ne olduğunu bilmiyorlar. Beyler, yatağa aç giren çocuğun annesinin çektiği dramı bilmiyorlar. Beyler, sabah çocuğunu okula gönderirken harçlık veremeyen babanın dramını bilmiyorlar. Sarayda oturuyorlar, saraydan besleniyorlar. Uçak parası, taksi parası, dolmuş parası, ev kirası, doğalgaz parası, elektrik parası, mutfak parası yok. Ayda bir de 76 bin lira aylık alacaksın. Milyonlarca kişi işsiz olacak ve sen yatağında rahat uyuyacaksın. Ben bunu kabul etmiyorum. Benim vicdanım bunu kabul etmez. AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Senin artık yeter demen lazım. Zulümdür bu. Çiftçi perişan vaziyette. Toprağı, traktörü hacizli. ‘Neden pahalı satıyorsun’ diyor çiftçiye. Sanki doğalgaza, elektriğe, gübreye, ilaca zammı çiftçi yaptı, ‘niye daha ucuza satmıyorsun’ diyor. Nasıl satsın? Bu seçimler önemli. Vicdanımızı sorgulayarak oy kullanma zamanı” dedi. Polise, hemşireye, din görevlilerine öğretmenlere verileceği söylenen 3500 ek göstergenin verilmediğini kaydeden Kılıçdaroğlu “Niye vermiyorsun? Bugün demiş ki seçimden sonra vereceğim. Yani oyu bana verin ben sizi bir daha kandırırım diyor” ifadelerini kullandı. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili de konuşan Kemal Kılıçdaroğlu “Emeklilikte yaşa takılanlar bir hak talebinde bulundu. Eğridir, doğrudur tartışırsınız. Ama hak istedi diye onları ‘türedi’ olarak suçlarsanız, emeklilikte yaşa takılan bir kişinin gidip oy verdiğinizi duyarsam, bir daha hakkınızı savunmam. Bir tek oyunuz bile gitmeyecek. Geleceksiniz Kadir başkana alnınızın akıyla oyunuzu vereceksiniz” ifadelerine yer verdi.

 

SARAY SOSYETESİNİN KÜRKE İHTİYACI VAR

 

Kılıçdaroğlu, son 16 yılda Londra’daki bir avuç tefeciye ödedikleri faizin 149 milyar dolar olduğunu ifade ederek, “Bu parayla yeni bir Türkiye inşa edilirdi. Binlerce fabrika yapılırdı” dedi. İşbirliği çözmenin yolu üretmektir. Yani üreten Türkiye olacak, tüketen değil. Fabrikada üreteceksiniz, tarlada üreteceksiniz. Hizmet üreteceksiniz, hayatın her alanında üreteceksiniz. Ürettiğiniz zaman Türkiye güçlü olur, söz sahibi olur, herkesin işi olur, her evde huzur olur, Türkiye’de huzur olur, bölgenin en büyük gücü olursunuz, ürettiğiniz zaman bütün dünya size saygı duyar” dedi. 2002’den bu yana en az 20 kere işsizlikle mücadele programı açıklandığını söyleyen Kılıçdaroğlu “Her seferinde işsiz sayısı arttı. Çünkü ülkeyi yönetemiyorlar. Sadece cebi doldur, vatandaşı perişan et. Bunun üzerine inşa edilen bir politika var. Bunu aşmak zorundayız. Çiftçiden, esnaftan, herkesten vergi alıyorlar. Kürkten vergi almıyorlar. Vergi sıfır. Saray sosyetesinin kürke ihtiyacı var. Damat diyor ki ‘seçimden sonra biz de 2.5 milyon kişiye istihdam yaratacağız’. Niye şimdiye kadar yaratmadın, elinden tutan mı oldu?” dedi.

 

BEN KADİR BAŞKANA GÜVENİYORUM, ONA İNANIYORUM

 

Türkiye’de huzur, barış içinde yaşamak istediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu “Kadir başkan 1 dönemde pek çok büyük yatırıma imza attı. Güzel bir denizin var. Mavi bayrak sayısı artacak. Eskiden kanalizasyon giderdi. Şimdi tertemiz bir deniz. Bizim dışımızdaki bütün canlılara da sahip çıkmak lazım. Mera alanlarını gübreledi, çiftçilere destek verdi. Önümüzdeki dönemde daha güzel destekler olacak. Ben Kadir başkana güveniyorum, ona inanıyorum. Onu seviyorum. Her kuruşun hesabını veriyor. Yaptığı bütün harcamaları 3 ciltlik kitap haline getirmiş. Dedi ki ‘1 cildini de götürdüm, AK Parti İl Başkanına verdim. Konuşurken rakamları bari doğru söylesinler’. İşte ahlaklı yönetim budur. Halka hesap vermenin onurunu taşımak budur” dedi.

 

“İNSALIK DIŞIDIR”

 

Yeni Zelanda’da yaşanan acı olaydan dolayı meydanda müzik çalmadıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “İbadetini yaparken insanların öldürülmesi insanlık dışıdır. İnanç, kimlik, yaşam tarzı üzerinden siyaset olmaz. Siyasetçi kin üzerinden tüm bu alanları siyasete malzeme ederse kavga olur. Bu insanlar sadece ibadetlerini yapıyorlardı. Bu, insan olanın kabul etmeyeceği büyük bir dramdır. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

 

KILIÇDAROĞLU’NA FORMA HEDİYE ETTİ

 

Kılıçdaroğlu’nnun konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları tek tek sahneye çağırıldı. Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi adayı Koray Malkoç ile birlikte sahneye çıkan İşitme Engelliler Milli Hentbol Oyuncusu Turgay Gündoğdu,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na forma hediye etti.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10