Erzurumlulardan Cumhur ittifakına tam destek

Cumhur İttifakı önceki gün gerçekleştirdiği kahvaltıda Erzurumlular ile buluştu. Cumhur ittifakı Çerkezköy Belediye meclis üyesi adayı 6 Erzurumlunun tanıtıldığı toplantıda konuşan Cumhur itt

Çerkezköy 17.03.2019 19:39:00 0
Erzurumlulardan Cumhur ittifakına tam destek

Pazar günü Lemar Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kahvaltıya Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Altepe, MHP Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, 26. Dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan,  eski belediye meclis üyeleri, meclis üyesi adayları, partililer ile çok sayıda Erzurumlu katıldı.

 

 

 

 

ADAYLAR TANITILDI

 

Programda Cumhur ittifakı Çerkezköy Belediye Meclis üyesi adayları Hanife Belindir, Hasan Karaca, Habip Çelik, Mehmet Han Atbaşı, Yıldırım Özkul ve Servet Demirci tanıtıldı. Erzurumlu meclis üyesi adayları adına konuşma gerçekleştiren Hanifi Belindir “ 31 Mart seçimlerine az bir süre kala Çerkezköy’de yaşayan hemşerilerimle sohbet edelim istedik. Cumhur İttifakı teşkilatımız bizlere değer verdi ve 6 Erzurumlu hemşerimizi listeye yazdı. Biz de çok çalışarak 31 Mart’ta belediyeyi cumhur ittifakına kazandıracağız” dedi.

 

“ÇOŞKULU BİR MİTİNG YAPTIK”

 

Seçimlere iki hafta kaldığını kaydeden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök “ İki aydır ciddi anlamda çalışıyoruz. İnşallah son düzlükteyiz. Cumhurbaşkanımız Tekirdağ’a geldi. Çok güzel bir miting yaşadık. Tekirdağ’daki en güzel, coşkulu, en kalabalık miting bugün oldu. Bunu 31 Mart’ın zafer ayak sesleri olarak görüyoruz. 31 Mart akşamı zafer kutlaması yapacağız. Buna gönülden inanıyoruz” diye konuştu.

 

“MİLLET BUNU YEMEYECEK”

 

Çerkezköy Belediyesi’ne sert eleştirilerde bulunan Kök “ Beş yıldır Çerkezköy’ü CHP yönetimi yönetiyor. Son 2-3 haftadır CHP’li belediye başkanı beş yılda yaptıklarını anlatmak yerine devlet yatırımlarını kendi yapmış gibi anlatıyor. Baktı ki anketlerde geride, Cumhur ittifakı adayımıza saldırıyor. Okul kazandırdıklarını söylüyor. Tamam Kaymakamı anladık, Milli Eğitim Müdürünü anladık, belediye başkanını anlamadık. Bu yatırımları bakanlığımız, devletimiz ve değerli hayırseverlerimiz yapıyor. CHP’li Çerkezköy Belediyesi okul anlamında ufak tefek planda düzenlemeler yapmıştır. Bununla da övünüyorsa Allah yardımcımız olsun diyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kızılpınar’da tamamen bitmese de 21 derslikli okul yaptı. Tekirdağ’ın en çok göç alan bölgesine 21 derslikli okul yaparken, 50 bin nüfuslu ilçeye 40 derslikli okul yaptı. Okul yaparken bile ayrımcılık yaptılar. Çerkezköy’e hangi bakış açışıyla baktıklarının görüntüsüdür. Bu nüfusa revamıdır. Dere taşkınlarını önledik diyor. İnsanları kandırmasını anlamıyorum.  Bu dereleri DSİ yaptı. İşi gücü bıraktı devletin yatırımlarını kendi yapıyormuş gibi lanse ediyor. Fakat millet bunu yemeyecek” dedi.

 

“ELLERİNE YÜZLERİNE BULUŞTURDULAR”

 

Kök “ CHP’li Belediye Başkanı Çerkezköy’e ne yaptı? Park, bahçe yaptığından bahsediyor. Kısacası son dönemlerde Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımları meydanlarda anlatmaya çalışıyor. Yüzme havuzu yaptılar, temeli atıldı yarım duruyor. İnşallah göreve geldiğimizde tamamlayacağız. Kültür merkezinin geçtiğimiz günlerde açılışı yapıldı. Açılışı yaparken utanmadınız mı ? Kültür merkezi bitmeden bitirdikleri konferans salonuna insanları toplayıp seçimlere kısa süre kala şov yapmak istediler. Beş yılda iki eser yapmak istediler, ikisini de ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Tek yön uygulaması yaptılar, herkes çileden çıktı. Çerkezköy’de kimse karşıdan karşıya geçemiyor. Devletin çıkardığı yasa ile yengeler şirketi kurdu. İlçe başkanının eşini ve CHP Eski İlçe Başkanının eşini yönetime aldı. Herkesin başkanı diyor kendisine ama göreve geldiğinde hemen 100 kişiyi işten çıkarıp kendisine yakın olanları işe aldı. Kendisine ne yaptı bu başkan? Kendisine parmak izli asansör yaptı. Halkın içinde olmak yerine arabasından iner inmez makamına asansörle çıkıyor. İlk işimiz o asansörü engelli vatandaşlarımızın hizmetine açmak” diye konuştu.

 

“ASIL ÜNLÜLER ONLAR”

 

Çerkezköy Belediyesi’ni eleştirisine devam eden Kök “ Daha önce doğrudan teminler belediyenin sitesinde yayınlanıyordu. Fakat bu beş yıllık dönemde hiçbiri yayınlanmadı. Yatırım bütçesinin yüzde 60’ını doğrudan teminle yapan bir CHP’li belediye başkanı var. Yatırım bütçesinin yüzde altmışı doğrudan temindir. Bunları yayınlamıyorlar. Bu paralar bizim cebimizden çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde espri yapmışlar. Bizim belediye meclis üyelerimiz gönüller, Cumhur ittifakının adayları ise ünlülermiş. Bizim adaylarımızın hepsi teşkilatların en alt görevinden yönetimlere kadar çalışmış insanlardır. Gönüllüleri bir inceleyin. CHP’li belediyelerden iş alanların hepsi şimdi CHP Belediye Başkanının listesindeler. Asıl ünlüler kendileri, haberleri yok. 31 Mart’ta Cumhur İttifakı için çalışıp zafer kutlaması yapacağız” dedi.

 

“CUMHUR İTTİFAKININ NE DENLİ ÖNEMLİ OLDUĞUNU ANLADIK”

 

Yeni Zelanda’da camide namaz kılan Müslümanlara yönelik canice saldırıyı şiddetle kınadıklarını kaydeden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, “ Cumhur ittifakının ne derece önemli olduğunu gördünüz. 20 bin kilometrede 49 Müslüman’ı katleden köpek soylu terörist silahının üstüne Türk yiyici ve Viyana kuşatmasının tarihini yazmış. O hakaretler yaparken Türkiye’de CHP Genel Başkanı İslam Dünyasındaki teröristleri de unutmamak lazım diyor. Şimdi Cumhur ittifakının ne denli önemli olduğunu anlıyor musunuz ? Erzurumlular olarak ezan okunurken ıslıklayanlarla aynı mı yürüyeceksiniz. Erzurumlular bu ülkenin bin yıl bekçiliğini yaptı. Atatürk’ün ‘Vatan bir bütündür parçalanamaz’ dediği yerdir Erzurum. Nene hatunun torunuyuz. Biz bu ülkenin bekçisi olmaya devam edeceğiz. Cumhur ittifakı seçim birlikteliği değildir. Düşman ağzını açmış bekliyor. 15 Temmuz’da yapamadıklarını ekonomi ile yapmaya çalışıyor. Ama Erzurumlular bu memleketi bölmeye çalışanlara tokat atmasını bilir ve memleketine sahip çıkmayı bilir. Bir tarafta Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli var diğer yanda sayamadığımız her türlü fitne odağı var. Erzurumlu fitneye boyun eğmez, meydan vermez. 31 Mart akşamı Cumhur ittifakını destekleyecektir. Biz genel başkanımızın fotoğrafları ile her yere afişler asabiliyoruz fakat karşımızdakiler genel başkanlarından utanır durumda. Kendi genel başkanlarına güvenmeyenler ders vermemiz gerekiyor” açıklamasında bulundu.

 

KOZUVA’YA DESTEK VERDİ

 

Aydeniz’in ardından konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe “ Erzurumluların Çerkezköy’de hep bir arada olmasını mutlulukla karşılıyorum. Erzurumlular ne yapmalı ? Erzurum’da CHP’nin oyunu söyleyeyim mi? Yüzde 1,2. Eğer varsa bu yüzdelik kısımda olan söyleyeyim, bu yol yol değil. Gelin dönün bu yoldan. Çerkezköy’e geldim ve bu şehrin kimlik kazanamadığını gördüm. Biz Esenyurt’u kaybedersek İstanbul’u kaybederiz, İstanbul giderse Türkiye gider, Türkiye giderse Kudüs gider. Ben şimdi gelirken Çerkezköy’de derelere baktım, Büyükşehir Belediyesi buralarda çokta çalışmamız onu görüyorum. Benim belediyemde de şirket var. 3 bin 500 personel var. Huzur hakkı almıyoruz biz. 2 personele maaş veriyoruz sadece o da toplamı 4 bin TL’dir. Bu kadar Erzurumlu var burada, ne olur burada bir konfederasyon kurun ve Trakya’da Erzurumlular bir arada olsun tek bir yerden ses çıksın.Mogadişu dediğiniz yer çölün ortası ama devletimizin yanındaki Süleyman kardeşimiz orada al bayrağımızı dalgalandırıyor. Çıktığı bu yolda kendisine başarılar diliyorum” dedi.

 

AKAY’A BEŞ HARFİ GÖNDERME

 

Programda alkışlar eşliğinde sahneye davet edilen Cumhur ittifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Süleyman Kozuva kahvaltıya katılan Erzurumlulara teşekkür ederek “ Biz Çerkezköy’ü sizlerle yönetmek istiyoruz. Çerkezköy’ü hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Sözü fazla uzatmak istemiyorum. Adını ağzıma almak istediğim beş harfli belediye başkanına söyleyecek lafım yok. İlçe Başkanımız kendisiyle ilgili açıklamaları yaptı” dedi. Kozuva’nın konuşmasının ardından katılımcılara projeleri tanıtıldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10