Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıldönümü etkinliklerle kutlandı

Sadece Türklerin değil bütün dünyanın hayatını değiştiren, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan ve Türk tarihi için önemi büyük öneme sahip olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'n

Kapaklı 18.03.2019 17:39:00 0
Çanakkale Zaferi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, STK temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

 

ÇELENK TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Belediye meydanında düzenlenen program çelenk sunma töreni ile başladı.  Atatürk Anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

 

Çelenk sunma töreninin ardından protokol erkanı ve katılımcılar Karaağaç Mahallesi’nde bulunan şehitliği ziyaret etti. Ziyarette şehit mezarlarına karanfil bırakılırken, Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş, şehitlerimiz için dua edildi.

 

ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

 

Şehitlik ziyaretinin ardından Kapaklı Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Konferans Salonu’nda anma programı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Murat Bekdaş yaptı.

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

 

Çanakkale adlı türkü dinletisi, Şehitler Tepesi Boş Değil adlı şiirin okunması, Çanakkale Oratoryosu ve Koro çalışmasının sunumunun yapılması ve Çanakkale adlı slayt sunumuyla tamamlanan program, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10