Çerkezköy'de trafik polislerine trafikte imaj değişikliği

Trafik polislerinin yeni kıyafetleriyle daha görünür olması böylece trafik kazalarının en aza indirilmesi amacıyla tasarlanan üniformalar Çerkezköy'de kullanılmaya başlandı. Çerkezköy'de t

Çerkezköy 19.03.2019 15:07:00 0
Çerkezköy

Emniyet Genel Müdürlüğü trafik birimlerinde görevli personeller için hazırlanan yeni üniformalar önceki gün itibariyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Çerkezköy’de de kullanılmaya başlandı.

 

YENİ ÜNİFORMALARI GİYDİLER

 

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nce, Türkiye genelinde trafik polisleri için başlatılan yeni kıyafet uygulaması Çerkezköy’de de başladı. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri, yeni kıyafetleriyle trafik kontrollerine başladı. 

 

DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ

 

Tasarlanan yeni üniformalar, teknolojik gelişmeler, iklim koşulları ve görev şartları dikkate alınarak daha rahat ve hareket kısıtlaması olmadan olaylara daha etkili bir şekilde müdahale etmeye imkan sağlayacak şekilde oluşturuldu. Sadece trafik polisleri değil, mahalle bekçileri dahil pek çok birimde değişikliğe gidildi. Değişikliğin ardından artık kravat, gömlek, ütülü pantolon ve iskarpin ayakkabı kullanılmayacak. Kaldırılan bu kıyafetlerin yerine ütü gerektirmeyen tişört, gömlek ve pantolon ile daha rahat kullanıma ve sportif görünüme sahip ayakkabı kullanılacak. Yazlık ve kışlık olarak tasarlanan kıyafetlerin açık renk olması ve fosfor oranının arttırılmış olması dikkat çekti. Bu sayede sürücü ve yayalar trafik polislerini daha rahat görebilecek. Su geçirmez özelliğe sahip olan kıyafetler, trafik polislerini eksi 30 dereceye kadar soğuktan koruyabilecek şekilde tasarlandı. Öte yandan personellere nefes alabilen kumaştan üretilmiş mont, su itici kumaştan üretilmiş parka ve deri su geçirmeyen, nefes alabilen botlar verildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10