"Kentten köye göçü sağlama mecburiyetimiz var"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Süleymanpaşa Evciler Atatürk Anıtı düzenlenen törenle açıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Beledi

Süleymanpaşa 20.03.2019 15:52:00 0

Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Evciler Mahalle Muhtarı Hasan Kaçar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

 

"KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR"

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan  Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Köy konusunda Büyükşehir Belediyemizle birlikte güzel bir duruş sergiledik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak'la birlikte köylerimize Atatürk Anıtları kazandırıyoruz. Bu güzel ve anlamlı açılış dolayısıyla Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Bizim tarıma ihtiyacımız var. Tarım için de köye, çiftçiye ihtiyacımız var. Mustafa Kemal Atatürk, "Köylü milletin efendisidir" derken, Köylü köle değildir manasında bunu söylemiştir. Eğer köylü efendiyse, toplum da efendidir. Yol yakınken köyden, topraktan vazgeçmeden, köyden kente değil de kentten köye göçü sağlama mecburiyetimiz var" dedi.  

 

“ATATÜRK ANITI'NIN MANEVİ DEĞERİ ÇOK BÜYÜK”

 

Eşkinat'ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise; "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz proje kapsamında kırsal mahallelerimizi Atatürk Anıtı ile donatıyoruz. Bugün de Evciler Mahallemizde aynı mutluluğu yaşıyoruz.  Atatürk, Türkiye'nin kalbidir ve ebediyen atmaya devam edecektir. Atatürk Anıtı'nın manevi değeri çok büyük. Çocuklarımız ve gençlerimiz anıtı gördükçe Ebedi Önderimiz Atatürk'ü hatırlayacak ve yâd edeceklerdir " dedi. Evciler Atatürk Anıtı açılış töreni, yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ile son buldu.

 

Haber: Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10