"Çalışanlar haklarını alana kadar mücadele edeceğiz"

Teksif Sendikası'na bağlı işçiler, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Altın İplik ve Çorap Sanayi A.Ş. fabrikası önünde eylem yaptı. İşverenin sendikanın yetk

Çerkezköy 21.03.2019 15:55:00 0

Çarşamba günü saat 17:30’da yapılan eyleme Teksif Sendikası Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Ersin Çelik, Teksif Sendikası Genel Başkan Baş Danışmanı ve Örgütlenme Başkanı Faruk Büyükkucak, Türk-İş  İstanbul 1. Bölge Başkanı Adnan Uyar, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Sekreteri Melek Tarak ve şube yönetimi,  Teksif Sendikası Çorlu Şube Başkanı Salih Koyuncu, Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları ile Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, şube yönetimi ve sendika üyeleri katıldı. Altın İplik çalışanlarına destek veren sendika üyeleri eylem sırasında ‘Direne direne kazanacağız’,Sendika hakkımız engellenemez’, Sendikalı olmak anayasal hakkımız, ’İşçiyiz haklıyız hakkımızı alacağız’ diyerek slogan attı.

 

 

 

 

İŞVERENLER KRİZ VAR BAHANESİ İLE İŞÇİNİN EMEĞİNİ ÇALIYOR

 

İlk konuşmayı Türk-İş İstanbul 1. Bölge Başkanı Adnan Uyar yaptı. Uyar, “Bu haklı mücadelemiz asla yılmadan devam edecek. Anayasal haklarını ısrarla kullanmaya direnen Altın İplik işçileri var. Biz Türk-İş ailesi olarak inatla her zaman sizlerin haklarınızı almak için burada olacağız. Türk-iş ailesi olarak Altın İplik emekçi kardeşlerimizin haklı mücadeleleri zafere ulaşacaktır. Burada hakkı olan emeğinin karşılığını talep eden işçi var, dünyaya ihracat yapan işçinin emeği var. Burada emeğin karşılığını vermeyerek onlara haksızlık yapılıyor. Her zaman işveren bu ülkede kriz var bahanesi ile işçinin emeğini çalıyor. Kazandığını da zamanında vermiyor. Kazandığımızı vermez isen sen de yaşantını sürdüremezsin. Tük-İş işçilerin mazlumların sendikası. Bunun dışına çıkmayız. Tercihlerini teksif Sendikası’ndan yana yapmış işçi kardeşlerimizin yanında ve bu kapının önüne daha güçlü geleceğiz.Biz sadece emekçi kardeşlerimizin haklarını istiyoruz.”dedi.

 

SENDİKALI İŞÇİLERİN TOPLU PAZARLIK HAKLARINI ENGELLEYEN İŞVEREN SUÇ İŞLİYOR

 

 Ersin Çelik yaptığı basın açıklamasında, “Altın iplik çalışanların anayasal hakları olan sendikalı olma haklarını kullandığını belirten Teksif Sendikası Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Ersin Çelik, “Uzun bir süre önce Altın İplik’e yetkimizi aldık. Ancak Altın İplik emekçilerinin göstermiş olduğu iradeye işyeri yönetimi kanun yaptırımları kullanarak bugüne kadar engel oldu. Çalışan emekçi kardeşlerimizin Toplu iş sözleşmesine kavuşmalarına set çekti. Kanuni bir hak olarak görülen toplu pazarlık hakkını engelleme çabaları uluslararası sözleşmelere göre suçtur. En tabi hakları olan sendikalı olma haklarını kullanan Altın İplik  emekçileri en kısa sürede hak ettikleri toplu iş sözleşmesi haklarına kavuşacaklar. Bütün bu sıkıntılar yetmezmiş gibi şimdide Altın İplik emekçilerinin maaşları yönetim tarafından zamanında ödenmiyor. Sendikalı olma haklarını kullanan emekçi kardeşlerimiz, maaşları iki üç taksitle ödenerek yönetim tarafından cezalandırılmaya çalışılıyor. Bu İnsanlık dışı durum sendika üyelerine karşı resmen sindirme yıldırma çalışmasıdır. Bunun adı mobbingdir. Bu bir insanlık suçudur. Bilinmelidir ki Teksif Sendikası burada olduğu sürece, Altın iplik emekçisi  maaşları taksitle ödenerek sindirilemeyecek, yıldırılamayacaktır” dedi.

 

EMEKÇİLERİN MAAŞLARI DÜZENLİ ÖDENENE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

 

Çelik, Altın İplik çalışanlarının maaşlarının düzenli ödenene kadar mücadelelerinin devam edeceğini de belirterek, “Bizler emeğimizi taksitle mi veriyoruz da maaşımız taksitle ödenecek. Böyle düzen olur mu? Bizler burada emekçi kardeşlerimizle birlikte ve beraberlik içinde mücadelemize dimdik devam ediyoruz, edeceğiz. Bugüne kadar maaş ödemesinde herhangi bir problemi olmayan Altın İplik’te çalışanlar sendikalı olduktan sonra neden maaşlar taksitle ödenmeye başladı. Bütün sorumlular bunun hesabını verecektir” dedi.

 

İŞÇİYİ YILDIRMAYA ÇALIŞANLAR HESAP VERECEK

 

Çelik, “Bugün işçiyi yıldırmaya çalışanlar, kanun karşısında hesap verecekler. Altın iplik yönetimini buradan, işçilere karşı sergilediği yıldırma, sindirme çalışmalarından bir an önce son vermeye davet ediyorum. Alın teriyle emeğini işyerine veren emekçi kardeşlerim maaşlarını taksitle değil zamanında alacaklar bunun başka yolu yok. Ne yaparsanız yapın ne bizleri ne de Altın iplik emekçilerini yıldıramayacaksınız. Bugün bir tek Teksif Sendikası olarak değil, 1 Milyonluk Türk-İş ailesi olarak buradayız ve sizlerleyiz. Ekmek yoksa fabrikada huzurda kalmaz ”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10