"Bu seçim ithal danışmanlara güle güle deme seçimi"

Mahalle mitingini İstasyon Mahallesi'nde sürdüren Çerkezköy Belediye Başkanı Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, 31 Mart yerel seçimlerin yeni projelerle yeni hedeflerle Çerkez

Çerkezköy 22.03.2019 16:51:00 0

Çerkezköy Belediye Başkanı Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, 6’ncı mahalle mitingini İstasyon Mahallesi’nde yaptı. Önceki akşam saat 19:30’da İstasyon Mahallesi Muhtarlığı yanında düzenlenen mitingde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve belediye meclis üyesi adayları yer aldı.

 

 

 

 

“31 MART AKŞAMI 12'DE 12 YAPARAK ŞAHA KALKACAĞIZ”

 

Meclis üyesi adaylarının tek tek sahneye çağırılarak tanıtılması ile başlayan mahalle mitinginde konuşan  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, " Bu coşku ile adım adım adım yükselerek, 31 Mart akşamı 12'de 12 yaparak şaha kalkacağız. Bu arada vatandaşın bu coşkusunu gören, kendi yaptırdığı anketlerle bu coşkuyu da gören AKP iktidarının temsilcileri bir telaş içerisine bir panik içerisine girdiler. Önceden çok güvendikleri anket sonuçlarına da artık güvenmez oldular. Çünkü anketler her şeyi söylüyor” dedi.

 

 

 

 

“SEN BU VERGİLERİ ALMA BEN SUYU YÜZDE 70 UCUZLATACAĞIM”

 

AK Partililerin su fiyatlarının indirileceğine dair bir takım vaatlerde bulunduğuna dikkat çeken Albayrak, “Suyu yüzde 60 ucuzlatacağız' gibi vaatler de bulunuyorlar. Hiç kimse durup dururken vatandaşların aklını bulandırmasın. Hiç kimse vatandaşına pahalı su içirmez. Türkiye'de 30 tane büyükşehir belediyesi var. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ilk kurulmasına rağmen onun önünde 19 tane daha büyükşehir belediyesi bizden daha pahalı su satıyor. Yani İstanbul, Ankara'ya gittiğimde bizim suyumuz 3,60 liraysa, orada 7 buçuk liraya çıkıyor. Sizin şunu bilmenizi istiyorum. Eğer hükümet su bedelinden atık su almayın dediği anda biz onu almayacağız. Ama yasal olarak su bedelinin yüzde yüzüne kadar atık su bedelini alacaksınız diyor. Biz yüzde 50'sini alıyoruz. Faturanın aşağı kısmına baktığınız zaman kdv, ötv, katı atık bedeli bunların hepsi var. Yani 10 ton suya biz TESKİ olarak 36 lira para alıyoruz. Başka yok TESKİ'nin kasasına giren 36 lira. Alt kısımdaki 46 lirada devlete vergi olarak gidenler. Gelip burada vatandaşlara ben suyu ucuzlatacağım diyenlere söylüyorum. Sen bu vergileri alma ben suyu yüzde 70 ucuzlatacağım” dedi.  

 

 

 

 

“İSTASYON MAHALLESİ’NİN TARİHİNE DEĞİNDİ”

 

Albayrak’ın ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, “Down sendromlu vatandaşların 21 Mart Down Sendromlular Günü’nü kutladı. İstasyon Mahallesi’nin tarihine de değinen Akay, “Bugün baharın müjdecisi İstasyon Mahallesi var. Martın sonu bahar, baharın müjdecisi İstasyon Mahallesi. Saraç Niyazi’nin, Sobacı Adem’in, Zahireci Kamil Hızlı’nın, Kenan Malkoç’un, Mehmet Gürsoy’un, Mustafa Gürsoy’un, Mandıracı Hamdi’nin, Bulgar Ahmet’in, Bozacı Kadir’in, Kasap Salim’in İstasyonu. Bakkal Muhsin’in, Hasan Gürsoy’un, Mehmet Asbaş’ın, Hacı Nalbant’ın İstasyonu. Abdurrahim Amcamın İstasyonu. Mehmet Er’in İstasyonu. Sabri Ömer’in, Sabri İşçan, Ömer İşçan’ın İstasyonu. Kahveci İltan'ın, Kahveci Rıdvan Ylımaz’ın İstasyonu. Gazozcu Halit Ağa’nın, Foto Osman’ın, Lokantacı Halil Kaşarcı’nın, Lokantacı Ali Akay’ın, Hoşgör Ahmet’in İstasyonu. Terzi Şevket’in, Terzi Ömer Butçu’nun, Hasan Kırım’ın, Terzi Hacı Fahri Zümbül’ün İstasyonu. Dedem Bakkal Vahap Akay’ın İstasyonu. Motor Erdoğan Yazgan’ın İstasyonu. Muhasebeci İhsan’ın, Demiryolcu Ali Sencar’ın İstasyonu. Zehir Şefin İstasyonu. Doktor İbrahim Kaşarcı’nın İstasyonu. Adlarını sayamadığımız, unuttuğum tüm eski dostlarımıza şükranlarımızı gönderiyorum İstasyon Mahallesi’nden bir kere daha. Ve İstasyon’un çınarları, Terzi Münir’in İstasyonu. Terzi Emin Baltalının, Bakkal Rüştü Yılmaz’ın, Amcam Fadıl Akay’ın İstasyonu. Manav Selahattin’in, Manav Ali Er’in İstasyonu. Elektrikçi Tuncay’ın, Foto Ziya Süren’in İstasyonu. Terzi İsmail’in, Berber Recep’in, Fırıncı Mehmet’in, Köfteci Fahrettin’in, idolüm, büyüğüm, babam Metin Akay’ın İstasyonu. Adlarını unuttuğum tüm büyüklerime selam olsun bir kere daha buradan. Ray kokulu mahallem İstasyon. Tren düdüğünün kulaklarımı çınlattığı İstasyon. Kısa pantolonla çocukluğumun mahallesi İstasyon. O günlerden, küçük bir kasabadan büyüye büyüye bugünlere gelen Çerkezköyüm. İstasyon’dan başlayan küçük kasaba büyüye büyüye, birleşe birleşe bir sanayi kentine dönüştü. Ve bu dönüşümün temellerini atan, sanayileşmenin önünü açan, İstasyon Mahallemin büyüğü, Belediye Başkanımız Hikmet Uğraş’ın mahallesi İstasyon. Şükranla ve minnetle anıyorum kendisini. Yine eski Belediye Başkanımız Mehmet Uz’un İstasyonu.  Selam olsun Mehmet ağabeyime” şeklinde konuştu.  

 

 

 

 

“MEYDANLARDA BULUŞUYORUZ GÖNÜL İTTİFAKLARI İLE”

 

5 yıldır verdiği sözleri yerine getirmek için uğraştığını ifade eden Akay, “Çerkezköyümüzde 170 bin vatandaşımızın daha mutlu, daha huzurlu yaşaması için uğraştığımız Çerkezköyümüz. Kadir Başkanımla el ele, kol kola, yan yana verdiğimiz Çerkezköyümüz. Bu topraklara hizmet ile geçirdiğimiz 5 yıllık bir öykü Çerkezköyümüz. 5 yıl boyunca tüm siyasi fikirlere, düşüncelere saygı duyan, kimliği, inanışı, giyinişi ne olursa olsun herkesi sarıp sarmalayan, kucaklayan bir Belediye olmaya çalıştık. 5 yılda siyaseti bir kenara koyarak tarihini, dünü unutmadan bugünü hatırlatan, geleceğe umutla bakan bir Çerkezköy için çalıştık. O ittifak, bu ittifak demeden gönül ittifakları kurduk gönül ittifakları. Meydanlarda buluşuyoruz gönül ittifakları ile. 5 yıldır bu toprakların altyapısına, üstyapısına hizmetler ettik. Yağmur suyu baskınları yaşayan, dere taşkınları yaşayan Çerkezköy’e bunun kader olmadığını gösterdik. Anlattık, paylaştık. Düğün salonları ile Kültür Merkezleri ile aydınlık sokakları, örnek sokakları, mesire alanları ile spor kompleksleri, parkları, bahçeleri, yeşil alanları ile büyüttüğümüz, yüzme havuzları ile güzelleştireceğimiz, Kentparkları ile buluşturduğumuz Çerkezköyümüz” dedi.  

 

“İSTASYON MAHALLEMİZE KAZANDIRDIK”

 

Birike birike 31 Mart’a doğru gittiklerini belirten Akay,  “5 yıl evvel bu sokakta, bu meydanlarda yine bir şey söylemiştim. 10 yıl boyunca Mehmet Uz Başkanımın temelini attığı, neredeyse bitirme noktasına geldiği, ancak bu arkadaşlar göreve geldiğinde unuttukları, öksüz bıraktıkları o spor salonunu bir spor kompleksine çevireceğimiz sözünü vermiştik. Çerkezköy’de yaşayan vatandaşlarımızın vergileriyle yapılan fakat unuttukları, gençlerin, çocukların spor alanlarına ihtiyacı olduğu bir dönemde unutarak hayvan barınağı haline getirdikleri o spor salonunu spor kompleksine çevireceğiz demiştik. Gelir gelmez işe başladık, İstasyon’a verdiğimiz o günkü sözümüzü tuttuk. Bir Kapalı Spor Salonu, Güreş Salonları ile açık spor alanları, semt sahası ile bir spor kompleksini Çerkezköyümüze, İstasyon Mahallemize kazandırdık” dedi.

 

“BU TIRLARI ARTIK İSTASYON’DA GÖRMEYECEĞİZ”

 

İstasyon Mahallesi’nde yapılan park ve yol çalışmaları hakkında bilgi veren Akay, “Bu dönemde yeniden 7 tane park alanları ile Hikmet Uğraş Caddesi dahil 47 sokakta yapılan asfalt ve yol çalışması ile, Çaylak Sokak’ta yaptığımız parketaş çalışması ve kaldırım düzenlemesi ile, Hakim Sami Sokak’ta yaşanan zemin kaymasına önlem alma düzenlemesi gibi çalışmalar yaptık İstasyon’da. Tabi ki eksiklerimiz var, yapacaklarımız var. Yapmayı hayal edip, yetiştiremediklerimiz de var.  Şimdi eksiklerimiz neler, biraz da bunlardan bahsedelim. Hikmet Uğraş Caddemiz 2016 yılında kazıldı. Bir kere asfalt gördü. Ancak tır trafiğinin yoğunluğu, Hikmet Uğraş Caddemizi de, İstasyon Mahallemizi de yorar oldu. Ancak bugün, bu noktada oluşumuzun, bu caddeye, bu yola alternatif bir caddenin olmamasının sebebi yukarıda Cengiz Topel Caddesi’nden Kapaklı’ya dönüşün olmaması, Kapaklı’dan cengiz Topel’e girişi olmayan eksik kavşak. Biz şimdi oranın projesini tamamladık ve yapacağız. Cengiz Topel’den Kapaklı’ya dönüş olacak, Kapaklı’dan Cengiz Topel’e giriş olacak. Bu mahalleyi sıkıntıya sokak tır trafiğini alıp üst kavşaklardan, çevre yollarından dolandırarak şehir trafiğine rahatlık getireceğiz. Bu tırları artık İstasyon’da görmeyeceğiz” dedi.

 

“GÜMRÜK BİNASINI TAŞIMAK ZORUNDAYIZ”

 

İstasyon Mahallesi’ne 27 milyon TL’lik bir yatırım ile kültür merkezinin temelini attıklarını ve açılışını yaptıklarını ifade eden Akay, “Bunları yaparken hem İstasyonumuza, hem Çerkezköyümüze katma değer sağlasın diye bunu yaptık. Ancak bu dönem bir sorunumuz daha var. Israrla üzerine gittiğimiz bir büyük mesele var. Gümrük Alanını oradan Çerkezköy dışına çıkarmak gibi bir zorunluluğumuz var. Veliköy Futbol Sahası’nın olduğu alana ya da Veliköy OSB Bölgesi’ne bu Gümrük Binasını taşımak zorundayız. Gümrüğü taşıyarak, tırları OSB’lerin tam ortasında konuşlandırarak burada yaşanan Tır Parkı ve Tır Trafiği sorunu da çözmek gibi bir büyük işimiz daha var. Bunun da peşinden koşacağız.  Yine bu mahallemizde Çaylak Sokak’ta 20 ada 222 parselde zemin uygunsuzluğu nedeni ile çevresi ile uyumsuz, mağduriyet yaşanan bir alan var. 5 binlik ve binlik düzenlemelerini yapacağız. Orada el birliği ile bir dönüşümün başlangıcını Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile beraber yapacağımızı buradan yüksek sesle ifade ediyorum tüm Çaylak Sokağa. Sonra yine İstasyonu yoran arkamızdaki Çorlu Deresi, Çorlu Suyu’nun kamulaştırmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi üzerine aldı. Devlet Su İşlerine müracaatta bulunduk, DSİ yatırım programına aldı ve Çorlu Deresi ıslah olacak. Çerkezköy’ü ve İstasyon’u da sıkıntıya sokan inşallah kurtulacak. Sonra Hükümet Caddesi’nden Fatih Mahallesi’ne geçiş yaya köprüsü var. O yaya köprüsünün olduğu alan yeniden yapılacak ve hastane güzergahına daha yakın bir mesafeden gidiş sağlanacak” dedi.

 

“BU NOKTADA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Uzun yıllardır Çaylak Sokak üzerinde vericinin Çerkezköy’e sıkıntılar yaşattığını ifade eden Akay, “O vericiyi yıktık, 70 metre uzunluğunda bir vericiyi yaptık. İstasyon Mahallesi eski, hareketli günlerine geri dönecek. İstasyon Mahallesi’ni daha da hareketlendirecek Bakanlığın yaptığı Hızlı Tren Projesi var. Bu Hızlı Tren Projesi bu hatta sadece bizim perona giriyor. Bu İstasyon’a ve Çerkezköy’e katma değer katacak ancak bizim görevimiz bunun yaşatacağı trafik sıkıntılarını, çözümlerini bugünden konuşup, kurumlar ile iletişime geçmek. Bu noktada çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

“31 MART 2019’DA OY KULLANMA SEÇİMİ”

 

“5 yıldır Çerkezköy için nasıl çivi çakarız, bu sabah uyandığımızda Çerkezköyümüzün neresinde bir sorun varsa onu nasıl çözeriz diye düşündük” diyen Akay, “Nerede dertli bir vatandaşımız var, o derde nasıl derman oluruz biz bunları düşündük. 5 yıldır iyi günü paylaşan, zor zamanı paylaşan, düğünde dernekte buluşan, birlikte oynayan acılı günde taziyeyi paylaşan, bir bebek dünyaya geldiğinde ziyaret eden, iftar sofralarını sokaklarda kurup konuyu komşuyu aynı sofrada buluşturan, kandillerde hatırlayan, mezarlıklarda çiçekler ile karşılayan, Yaz Spor Okulları ile çocuklarını Belediye’de ağırlayan, Mahalle Evleri ile kadın dayanışmasını arttıran, milli bayramlarında bir araya gelen, bu memleketin önemli tarihlerinde, 23 Nisanlarında, 19 Mayıslarında, 30 Ağustoslarında, 29 Ekimlerinde coşku ile vatandaşı ile omuz omuza yürüyen bir Belediye olmaya çalıştık. Yani biz vatandaşı ile buluşan, kaynaşan dertlenen, derdine derman olmaya çalışan bir Belediye olmaya çalıştık 5 yılda. Yani bu seçim bir Belediye Başkanlığı seçimi, bu bir yerel seçim. Bu seçim şehrin 5 yıllık geleceğine karar verme seçimi. Bu seçim elleri vicdana koyup, 31 Mart 2019’da oy kullanma seçimi” dedi.  

 

BU SEÇİM YENİ PROJELERLE YENİ HEDEFLERLE ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİNE KOŞMA SEÇİMİ

 

Beka sorunu ile ilgili de konuşan Akay, “Şimdi tutturmuşlar bir beka sorunu beka sorunu. Şimdi bu seçim bir beka sorunu ise eğer beka sorunu olarak bunu tarif edenler beka sorununun ta kendisidir. 5 yılda Çerkezköy’ün bütün meydanlarında on binlerle buluşmuş, korkmadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, devrimlerinin gölgesinde bir belediye başkanı olarak, bütün hemşerilerimle yan yana gelen, birlik beraberlik kardeşlik diyen, ayrıştırmadan herkesi kucaklayarak Ne Mutlu Türk’üm Diyene diyerek meydanlarda haykırmışım. Çık bakalım meydanlara bir haykır da sesini duyalım. Bu seçim parasına para katmak için her tezgahtan geçenler çıkmışlar beka sorunu diyorlar. Tüm Çerkezköy kimin beka sorunu olduğunu çok iyi biliyor. Hiç konuşmanıza gerek yok. Bu seçim yeni projelerle yeni hedeflerle Çerkezköy’ün geleceğine koşma seçimi. Bu seçim Çerkezköy’ün geleceğini öksüz bırakanlara bir kere daha ben o günleri unutmadım deme seçimi. Bu seçim parasına güvenerek her şeyi satın alabileceklerini düşünenlere bu işin gönül meselesi olduğunu gösterme seçimi. Bu seçim yalana dolana sahte trollere iftiralara sandıkta cevap verme seçimi. Bu seçim şehrini tanımayan ithal danışmanlara güle güle deme seçimi” dedi.  

 

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ

 

Kendilerine gönül veren insanlarla mütevazi bir seçim kampanyası götürdüklerini ifade eden Akay,  “Herkes bu kampanyamıza gönülden destek oluyor. Aşıma yok, toplama yok. Para dağıtımı yok. Başka adayları çıkarıp finanse etmek yok. Erzak paketlerimiz yok. Çorap da dağıtmıyoruz. Peki ne var. 5 yıldır ayırmadan ayrıştırmadan vatandaşlarımızla kurduğumuz gönül birlikteliği var. Bu meydanlar böyle gönül birlikteliği ile doluyor. Şimdi birbirimize sım sıkı tutunma zamanı. Sen ben demeden geleceğimize sahip çıkma zamanı. El ele kol kola Çerkezköy ittifakını kurma zamanı. Tüm vatandaşlarımızla gönül ittifakını daha da büyüterek yeni 5 yıla yürüyeceğiz. Güzel günler göreceğiz. Güneşli günler göreceğiz. El ele kol kola omuz omuza kurduğumuz gönül birlikteliğiyle Çerkezköy ittifakı ile yan yana geleceğiz, bu gönül ittifakını kartopu gibi büyüterek verdiği sözlerin peşinde koşan bir kardeşiniz olarak yeniden meydanlarda buluşacağız. Buna inanın. Bu meydanları dolduran tüm hemşerilerimize gönül dolusu sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Bize 5 yıl önce güvendiniz. Biz de sizlerin güvenini boşa çıkarmamak için 5 yıl boyunca mücadele ettik. Şimdi yeni bir mücadelenin arifesinden yeniden buluşmak üzere Çerkezköy. Hep beraber Sevdamız Çerkezköy diyerek haykıracağız” dedi.

 

Haber: Seyit SÜREN- Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10