Tekirdağ TSO meclisi toplandı

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası 2019 Mart ayı olağan meclis toplantısı ve müşterek meclis komiteleri toplantısı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakan Şık başkanlığında yapıld

Tekirdağ 24.03.2019 11:35:00 0
Tekirdağ TSO meclisi toplandı

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakan Şık’ın konuşması ile başlayan toplantı bir önceki meclis kararlarının imzalanması, yönetim kurulu faaliyet raporlarının okunması-müzakereye açılması-ibrası, 2019 Şubat ayı mizanı ile gelir-gider bütçesi fiili durum raporlarının okunması-müzakereye açılması-ibrası ile devam etti. Dilek ve temenniler kısmında ise Tekirdağ Oda/Borsalarının Akademik Danışmanı H. Selçuk Eti tarafından ‘İstihdam Seferberliği 2019’ programı hakkında meclis ve meslek komitesi üyelerine sunum yapıldı.

 

“BURASI TÜRKİYE BURADA İŞ VAR”

 

21 Ocak’taki TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulunduğunu ifade eden Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısının ardından Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve TOBB Başkanımız 2 hafta boyunca yoğun bir şekilde çalışarak istihdam teşviklerini hazırladılar. Bunlara yönelik yasal düzenleme de hızla Meclisten geçti ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 25 Şubat 2019 tarihinde TOBB Başkanımızın ev sahipliğinde Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ile Oda ve Borsa Başkanlarımızın ve TOBB Sektör Meclisi Başkanlarımızın katılımıyla “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı.  İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ Ticaret Borsası ev sahipliğinde Tekirdağ Valimiz Aziz Yıldırım himayesinde yapmış olduğumuz çalışmalar devam etmektedir” dedi.  ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ anlayışına sahip bir kültürden gelen bireyler olduklarını ifade eden Cengiz Günay, “ İşte bu anlayışla istihdam seferberliğinin hem sosyal hem de toplumsal bir konu olduğunu, iş insanı ve meslek odası yöneticisi olarak bu konuya son derece önem verdiğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10