Akay'ın 7'nci durağı Yıldırım Beyazıt Mahallesi oldu

Çerkezköy Belediye Başkanı, Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, mahalle mitingini Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde sürdürdü. Tarım Sokak'ta cumartesi günü sa

Çerkezköy 24.03.2019 19:14:00 0
Akay

Belediye meclis üyesi adaylarının tanıtılmasıyla başlayan miting CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin’in vatandaşları selamlamasıyla devam etti. Mitingde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Millet İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın en büyük özelliği, bitmeyecek enerjisi asla olmayacak olan metal yorgunluğu var” dedi.  Albayrak, “Seçim üzeri olmayacak vaatlerle vatandaşın kimse kafasını bulandırmasın. Vatandaş kararını vermiş zaten. Bu heyecan, gecenin bu saatinde bu coşku elbette bir coşkuyu ifade ediyor. Bu coşku şunu diyor,  31Mart akşamı Vahap Akay Çerkezköy meydanında Çerkezköy Belediye Başkanlığını ilan edecek diyor. Bu kalabalık şunu söylüyor, 31 Mart 2019 akşamı Kadir Albayrak Tekirdağ meydanında büyükşehir belediye başkanı olacağını söylüyor” dedi. Kavak Dere’nin  Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin en güzel yeri haline geldiğini ifade eden Albayrak, “ Yakın zamanda da kısmetse etrafını park bahçe yaparak çok güzel hale getireceğiz. Sıfırdan bir büyükşehir alıp bugün burada bütün hizmetleri yapan 172 projede 1 katrilyonluk bir yatırım yapmış bir büyükşehir belediye başkanı olarak hem de kurucu büyükşehir belediye başkanı olarak bugün rahat rahat şeffaf bir şekilde hesabımızı veriyoruz. Biz bunu veririz” dedi.

 

 

 

 

“31 MART 2019 AKŞAMI MARTIN SONU BAHAR”

 

“Bizim en büyük özelliğimiz sadece hizmet için bu işe varız” diyen Albayrak, “ Bir beklentimiz yok. sadece vatandaşlarımızdan bu hizmetlerin sonucunda bir Allah razı olsun yeter bizim için. Tamamen her şeyimiz hazır. Aynı ilk günkü heyecanla Çerkezköy’e ve Tekirdağ’a hizmet etmeye hazırız. Millet ittifakının gücünü Türkiye’nin her yerinde göreceğiz. Ben Çerkezköy’deki millet ittifakının her iki ilçe başkanımı da tebrik ediyorum. Çerkezköy’ün geleceği için el ele vermişler, hepimiz el ele verdik. 31 Mart 2019 akşamı Martın sonu bahar” şeklinde konuştu.  

 

“TÜRKİYE KÖTÜ YÖNETİLİYOR”

 

Tükiye’nin zor günler geçirdiğini ifade eden CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Ülkemizde işsiz sayısı 8 milyonu bulmuş. 8 milyon işsiz bugün dünyada ki 94 ülkenin nüfusundan daha fazla. Yüzde 20’nin üzerinden enflasyon bugün dünyada bizi enflasyon Lig’inde ilk 10’un içine sokuyor” dedi.  Son dönemde üretimin hızla daraldığını ifade eden Öztrak,  Geçen yıl bir yılda domates 600 bin ton, kuru soğan 250 bin ton düşmüş. Kuru soğan fiyatları 3 kat domates fiyatları 2 kat biber fiyatları 2 kat artmış. Tanzim satış mağazaları açılmış. İnsanlar ucuz meyve sebze almak için kuyruklara sokulmuş. Değerli hemşehrilerim sizler bunu hak etmiyorsunuz” dedi.  Türkiye’nin kötü yönetildiğini ifade eden Öztrak, “Ne dedin belediye başkanları ile ilgili, benim belediye başkanlarım metal yorgunu. Şimdi artık onlara benim belediye başkanlarım sizlere Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarımdan, iyi parti belediye başkanlarımdan daha iyi hizmet edecekler diye bilir misin? Bi de bir şeyi çok merak ediyorum. Milletin iradesi bunda önce o belediye başkanlarını makamlara oturttu. Ama bir istifa et dediniz hemen gittiler. Ne oldu milletin iradesi. Şimdi ben soruyorum. Bu defa geçen defa ki gibi bu belediye başkanlarını aday gösterirken sizin belediye başkanlarınızın onlardan önceden istifa mektuplarını aldınız mı? Yani siz seçeceksiniz ama birileri diyecek ki çek git istifa et, çekip gidecekler. Ona göre oyunuzu verin” şeklinde konuştu.  

 

“VAHAP AKAY METAL YORGUNU HİÇ DEĞİL DİMDİK AYAKTA”

 

Son 5 yılda büyükşehir belediyesini kurduklarını ifade eden Öztrak, “Devlete tam 5 yıl içinde 27 milyar TL vergi ödedik. Ankara’dan bize ne kadar yatırım ödeneği geldi 860 milyon lira. Vergide ilk 10’yız yatırımda 40’ıncıyız ama buna karşı benim büyükşehir belediyelerim diyen ilçe belediyem, Çerkezköy Belediyem bu açığı hızla telafi ettiler. Büyükşehir belediyem ve ilçe belediyelerim bu son 5 yıl içerisinde Tekirdağ’a 4 milyar liralık yatırım yaptılar 800 Milyon Ankara’dan geldi. Onun 5 katını bizim belediyelerimiz burada yatırım olarak, hizmet olarak kendilerine ödedikleri paradan sizlere verdiler. Bakınız şu son 5 yıl içerisinde büyükşehir belediyemiz bin 200 kilometre yol yapmış, bin 140 metrekare içme suyu borusu döşemiş, bin 300 kilometre kanalizasyon yapmış, 157 kilometrede yağmur suyu yapmış. Çerkezköy’de bunların içinde” Biz metal yorgunu değiliz. Benim belediyelerim metal yorgunu değil. Vahap Akay metal yorgunu hiç değil dimdik ayakta” ifadelerine yer verdi.

 

“MEYDANLARDA COŞKUYLA BULUŞTUK”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı, Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay “Gaziosmanpaşa’dan başladık coşkuyla mitinglere, sonra yağmurlu bir Bağlık Mahallesi akşamında yağmurlukları giydik, şemsiyeleri açtık, meydanlarda buluştuk. Sonra kadın erkek, çoluk çocuk, Veliköy’de meydanlarda taştık. Fatih’te hınca hınç doldurduk meydanları. Sonra Fevzipaşa’da alanlara sığmadık alanlara. Sonra İstasyon’da nostaljik, kalabalık bir gece geçirdik. Ve bu akşam 7!nci durağımız Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde meydanlarda coşkuyla buluştuk” dedi.  

“BİRÇOK ÇALIŞMANIN ALTINA İMZA ATTIK”

 

5 yıl evvel “Değişim Senin Elinde Çerkezköy” sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Akay, “5 yıl evvel hatırlar mısınız? Karanlık, nefes alacak yerleri olmayan, dereleri taşan, dereleri pis kokan günler vardı. Sonra pazarı dağınık, parkları çarpık, havaları bozuk, karanlık, içine kapanık günlerdi o günler. 30 Mart 2014’te Çerkezköy değişim dedi. Siyasetin bütün fikirlerini, düşüncelerini, Çerkezköy’ün değişim talebini, ihtiyacını biz çıktık anlattık. Bu 36 yaşında genç kardeşinize o zaman sizler yol verdiniz güvendiniz, inandınız. Bizler de bizlere inanan tüm hemşerilerimin güvenini boşa çıkarmamak için kapı kapı gezdik. Planlarımız yaptık. Ve sonra harekete geçtik. Yeni düğün salonlarıyla, spor alanlarıyla , spor parklarıyla aydınlatma çalışmalarıyla dere taşkınları yaşayan Çerkezköy’ün bir daha yaşamasın diye dere ıslah çalışmalarıyla, ani su baskını yaşaması diye alt yapı çalışmalarıyla, kanalizasyon alt yapısı çalışmalarıyla, yeni pazar alanlarıyla, yeni aydınlatma çalışmalarıyla, okul  yönleriyle, okul alan açmalarıyla, yeni Atatürk Kültür Merkezi’yle, 29 Ekim Spor Kompleksi’yle, 23 Nisan Çocuk Parkı’yla, mesire alanlarıyla, piknik alanlarıyla, dere etrafını düzenlediğimiz yaşam alanlarıyla Çerkezköy’de 118 noktada 10 tanesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde, 118 noktada yaptığımız park bahçe yeşil alan çalışmalarıyla asfalt yol beton çalışmalarıyla 28 tanesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi olmak üzere birçok çalışmanın altına imza attık” dedi.  

 

“GÜVENİNİZİ BOŞA ÇIKARMAMAK İÇİN ÇALIŞTIK”

 

5 yıl evvel kendilerine güvenen insanların güvenlerini boşa çıkarmamak için çalıştıklarını ifade eden Akay, “Bir bebek dünyaya geldi, hoş geldine gittik, kandilleri kandil şekeri ile hatırladık, ramazan geldi kurduk sofraları sokaklara, konuyu komşuyu aynı sofrada buluşturduk. Sokak sofralarında, sokak iftarlarında buluştuk. 5 yıldızlı iftar sofralarından değiliz biz. Sokaklarda açarız, vatandaşımızla el ele veririz, yan yana otururuz, çorbayı beraber dağıtır, pilavı tas kebabı beraber yeriz. 5 yıl böyle yaptık. Sonra Edirne’ye İstanbul’a camilere gittik. Çanakkale’ye on binlerle Çanakkale Şehitlerimize gittik. Yaz okullarında buluştuk. Sünnetlerde buluştuk. Zor zamanda taziye çadırı kurduk, taziye ikramlarında bulunduk. Zor anı paylaştık. Düğünde dernekte beraber oynadık, yan yana geldik. Sonra bir çorba çeşmesinden bir bardak çorba ikram ettik. Yalnız başına yaşayan yaşlısını unutmadık. Genç kardeşlerimizi unutmadık. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi unutmadık.  Herkesi sarıp sarmalayan, herkesi kucaklayan bir belediye olmaya çalıştık” dedi. Kavak Der ile ilgili konuşan Akay, “Şimdi devlet yatırımları akacak, devlet yatırımları gelecek, onu yapacağız bunu edeceğiz diyenler var. Şu anda var dimi. Bu arkadaşlar bizden önce on yıllar boyu Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne geldiler, biz bu dereyi ıslah edeceğiz, bu mahallenin sorununu çözeceğiz dediler. Bilen bilmeyene anlatsın. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne yeni taşınan hemşerilerim var. Bu derenin bu mahalleye verdiği o zorlu günleri yeni komşularımıza anlatsınlar. Şimdi o sözleri on yıllar boyunca Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne birileri verdi. Sonra ne oldu? Siz inandınız güvendiniz Yıldırım Beyazıt Mahallesi ıslah oldu. Biz bu dereyi ıslah etmek için Kadir Başkanımızın kapısında yattık, kafasını şişirdik. Bu dereyi ıslah etmemiz lazım dedik, 2 etapta 12 milyonluk yatırımla dereyi ıslah ettik” dedi.

 

KAVGAM DA SEVDAM DA ÇERKEZKÖY

 

Kendisinin kavgasının da sevdasının da Çerkezköy olduğunu kaydeden Akay,   Şimdi diyorlarmış ki bu herkesle kavgalı Kadir Başkanla kavgalı. Arkadaş benim kavgam da sevdam da Çerkezköy. Sen anlamazsın bu işlerden. Ben bu topraklara yatırım getirmek için herkesle kavga eder, sonra gider gönlünü alır, boynuna sarılırım arkadaş” dedi. Kavak Dere’yi ıslah ederken dere yatağından 39 gecekonduyu kaldırdıklarını ifade eden Akay, “Vatandaşlarımızı mağdur etmeden yapmaya çalıştık. Ancak kaldırmak zorundaydık. O gün bir söz verdim. Dedim ki Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde de var olan mahallemizi de dönüşümle yeni alanlarına taşırken bu 39 evin kayıtları var, onların da hakları baki olacak. Bir kere daha buradan söylüyoruz” dedi.

 

PROJELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yapılacak projeler hakkında bilgi veren Akay, Kumlu geçit bölgesinde bulunan yağmur suyu hatlarını yenileyeceğiz. İçme suyu hatları yenilenecek. Ardından asfalt yol çalışmalarıyla bu alanların tamamını kendine getireceğiz. Kavak Dere’yi ıslah ettik. Islah olan Kavak Dere’nin kalan kısımları da yaşam alanına dönüşecek. Engelliler okulunun oradan başlayıp dereye kadar inen yeşil alan düzenlemesi o baştan Barbaros Caddesi’ne kadar çocuk oyun grupları, futbol sahaları, mahalle evi, taziye evleriyle bir yaşam alanı haline gelecek.

 

“SİYASET KİN GÜTMEK DEĞİL”

 

Mahalleye düğün salonu kazandıracaklarını kaydeden Akay, “Bu Tarım Sokak’ı örnek cadde haline getireceğiz. Biz daha mutlu bir Çerkezköy için mücadele ettik. Onlar yaratırken 5 yıl evvel bu şehir mutsuzdu. Bu şehir içine kapanıktı. Ben 5 yıl belediye başkanı iken hiçbir siyaseti bir kenara koyarak, herkesin siyasi düşüncesine saygı duyarak eli vicdanında oy veren insanların hiçbirini 5 yılda pişman etmedim. Oy verenleri de vermeyenleri de herkesi bir arada tutarak mutlu etmeye çalıştım. Ve o günden bugüne herkesin belediye bugüne kadar bugün de herkesten oylarını istiyorum” dedi. Akay, “Siyaset kin gütmek değil, siyaset düşmanlık değil, siyaset bilgisiz konuşmak değil, kirli sözler söylemek değil, kötü konuşmak değil, kötü konuşturtmak değildir. Benim siyasetimde sevgi, saygı, hoşgörü, alçakgönüllülük var. Bu günler geçecek inanın. Bu şehirde 5 yılda yaşadığımız gibi yeni 5 yılda sevgi, saygı dolu, huzurlu günler yeniden 1 nisan’da sizlerin desteğiyle başlayacak. Atıp tutarak algı oluşturmaya çalışarak, kötü konuşup kötü konuşturarak bir yere varamazsınız. Bunlarla uğraşacağınıza gönülleri kazanmaya çalışın” dedi.  

 

“BİRİLERİ GİBİ SESSİZ KALIP KULAĞIMIZIN ÜZERİNDE YATMAYACAĞIZ”

 

Akay, “5 yıl Çerkezköy’ü beraber yönettik. Şimdi yeniden bu Pazar bana inanın birlikte kazanacağız. Öyle görüyorum ki Çerkezköy halkı hazır, Yıldırım Beyazıt Mahallesi de hazır. Meydanlar heyecanlı. Bizler heyecanlıyız. Sizlerden aldığımız bu güçle bu inançla 31 Mart’ta beraber kazancağız sonra hep beraber bu toprakla için daha çok kazanacağız. Yetmez daha çok çalışacağız. Bu 5 yılda Çerkezköy’ü yeni hedeflerle buluşturacağız. Çerkezköy’de verdiği sözü yerine getiren ve bu gururla dolaşan kardeşiniz olarak, Çerkezköy’ün hakkını da hukukunu da sonuna kadar korumak için mücadele edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi Çerkezköy’e zarar getirecek her şeyin karşısında durmaya devam edeceğiz. Termik Santral gitti bitti diyorlar ama plan orda işaretli duruyor. Yeniden gelirse sizlerle beraber mücadele vereceğiz. Bu topraklara zarar verecek her şeyin karşından dimdik durmaya devam edeceğiz. Birileri gibi sessiz kalıp kulağımızın üzerinde yatmayacağız, odalarımızı da kalkan etmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz toprakların geleceği için, çocuklarımızın geleceği için mücadele ederken birileri kendi ticaretlerini, kendi siyasetlerini düşünüyordu. Kulaklarının üstüne yatıp sesiz kalanları unutacak mısın Çerkezköy? “ dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10