"Hoşgeldin Bahar" etkinliği düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi tarafından Nevruz Bayramı kapsamında "Hoşgeldin Bahar" etkinliği düzenlendi. Namık Kemal Üniversitesi Spor Kompleksi'nde düzenlenen programa, Namık Kemal Üniversitesi Rekt?

Tekirdağ 24.03.2019 19:37:00 0

“Türk Tarihinde ve Kültüründe Nevruz” konulu konuşmasını yapan Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğr. Gör. A. Alev Direr Akhan, “Nevruz, Orta Asya’dan Balkanlara uzanan geniş bir coğrafya üzerinde yaşayan Türk topluluklarının yaygın olarak kutladığı bir bahar bayramıdır. Nevruz, Uygur’u, Türkmen’i, Azeri’yi, Kazak’ı, Kırgız’ı, Anadolu Türk’ünü, Balkan Türk’ünü coşkusuyla ve renkleriyle ortak bir kültürün etrafında birleştiren yeni bir günün ya da yeni bir yılın başlangıcının kutlanmasıdır” dedi.

 

 

 

 

NEVRUZ BOLLUK VE BEREKETİ MÜJDELİYOR

 

Nevruzun dostluk ve kardeşlik bayramı olduğunu ifade eden Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin de “Nevruz bolluk ve bereketi müjdeliyor. Nevruz Türk milletini birbirine bağlayan ve kenetleyen önemli bir değerdir. Atalarımız yeni bir hayat, yeni bir başlangıç dedikleri bu tarihi günü aynı zamanda Ergenekon'dan çıkış bayramı olarak da kutlamışlardır' şeklinde konuştu. 

 

MENZİL OKU HEDİYE ETTİ

 

Okçuluk Topluluğu Koordinatörü Mehmet Şimşek ve Kemanger (keman yay ustası) Tuncay Keskin, böyle özel bir günün kutlanmasında verdiği destekten dolayı Rektör Şahin’e Türk tarihinde büyük anlamı ve yeri olan menzil oku hediye etti. 

 

PEHLİVANLAR KIYASIYA YARIŞTI

 

Konuşmaların ardından demir dövülüp, ok atıldı.  Öğrencilere pilav ayran dağıtılmasını ardından uçurtma şenliği düzenlendi. Öğrencilerin uçurtmalarını gökyüzüne buluşturması renkli görüntülere sahne olurken, programda güreş müsabakaları gibi Türk kültürünün geleneksel sporlarına da yer verildi. Namık Kemal Üniversitesi Güreş Topluluğu öğrencileri tarafından düzenlenen müsabakalarda pehlivanlar kıyasıya yarıştı.

 

OKÇULUK SPORUNUN FARKLI TEKNİKLERİNİ SUNDULAR

 

Namık Kemal Üniversitesi öğrenci topluluklarından Okçuluk Topluluğu gerçekleştirdiği gösteri ile okçuluk sporunun farklı tekniklerini sundu. Yaya okçuluk gösterisi ve atlı okçuluk gösterisi izleyiciler tarafından ilgiyle takip edilirken Muhasebe Topluluğu Başkanı Osman BEDİR, kahramanlık türküleri ile gösterilere eşlik etti. 

 

MİNİ KONSER VERDİLER

 

Namık Kemal Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından sergilenen halk oyunları seyircilerden büyük alkış topladı. Tüm gün süren programda popdan rocka, metalden Türk Halk Müziğine kadar geniş bir yelpazede Üniversitemiz öğrencileri tarafından kurulan müzik grupları mini konserlerini sundu. 

 

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10