BAL'da 23.hafta tamamlandı

TFF Bölgesel Amatör Ligde 11.Grupta 23.hafta oynanan yedi karşılaşmanın ardından tamamlandı. Haftaya lider durumda giren Edirnespor deplasmanda İstasyonspor'u mağlup ederken, takipçisi Modafenspor ise deplasmanda Bi

27.03.2019 15:57:00 0
BAL

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta hafta sonunda oynanan yedi karşılaşmada fileler 15 kez havalandırıldı.

 

LİDER AVANTAJI KAPTI

 

Spor Toto  BAL 11'inci grupta Edirnespor deplasmanda karşılaştığı İstasyonspor maçından 3-0'lık galibiyetle ayrılarak bitime 3 hafta kala 3'üncü lig kapısını araladı. Maça iyi başlayan konuk ekip Edirnespor ilerleyen bölümlere doğru Uğurcan’ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Zayıf rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koyan Edirnespor karşılaşmanın ilk devresini tek gollü üstünlük ile tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde de üstünlüğünü sürdüren Edirnespor Celalettin ile bulduğu golle farkı ikiye çıkardı. Çok rahat bir futbol ortaya koyan Edirnespor karşısında İstasyonspor ise farkı indirmeye çalışsa da istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda Serhat ile bir gol daha bulan Edirnespor karşılaşmadan da 3-0 galip ayrıldı. Modafenspor’un Bigaspor deplasmanından 1-0 mağlup ayrıldığı haftayı üç puan ile kapatan Edirnespor en yakın rakibi ile puan farkını beşe çıkartırken, bitime 3 hafta kala şampiyonluk yolunda büyük bir adım attı. 

 

BİGASPOR TEK GOLLE GÜLDÜ

 

Bigaspor, ligin iddialı ekiplerinden Modafenspor’u sahasında 1-0 mağlup etti. Biga İlyas Bayram Stadı’nda bugün 14:00’te başlayan mücadelenin ilk yarısında her iki takımın da cılız atakları vardı. Bigaspor rakibine oranla daha baskın bir oyun sergilerken iki taraf da girdiği gol pozisyonlarından yararlanamadı. İkinci yarıya yine Bigaspor hızlı başladı. 55. Dakikada maçın en tehlikeli atağı Mehmet Yılmaz’ın organizasyonuyla gelişti. Mehmet Yılmaz topu rakip kale önündeki arkadaşı Kubilay’a saldı. Kubilay’ın şık vuruşunu Modafenspor defansı kornere çıkarttı. 55’inci dakikada Burhan’ın kestiği topa Mehmet Yılmaz çok iyi yükseldi, kafayla şık vuruşunda top filelerle buluştu ve Bigaspor 1-0 öne geçti.Zorlu müsabakayı tek golle kazanan Bigaspor, ligin bitimine 3 hafta kala 6. Sıradaki yerini korudu.

 

TEKİRDAĞ MAĞLUP

 

Ligde mücadele eden Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş evinde Tekirdağspor’u konuk etti. Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş Serdal Öz’ün ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte oyun disiplininden kopan Tekirdağspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. Karşılaşmanın ilk devresinin sonlarına doğru Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş Serdal ile bir gol daha bularak ilk devreyi iki gollü üstünlük ile tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde Tekirdağspor Mehmet Tosun’un ayağından bir gol bularak umutlandı. Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş maçın yıldızı Serdal Öz ile bir gol daha bularak karşılaşmadan da 3-1 galip ayrıldı. Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş bu galibiyet ile puanını 41 yaparken, Tekirdağspor ise 27 puanda kaldı.

 

ÇORLUSPOR DÖRT GOLLE GALİP

 

Tekirdağ’ın başka bir takımı Çorlu 1947 spor ise General Basri Saran Stadında ligin zayıf ekiplerinden Kavaklıspor’u 4-0 mağlup etti.Ligde üst basamaklarda kalma mücadelesi verdiği rakipleri Tekirdağspor ve Çerkezköyspor’un puan kaybettiği haftada 3 puanı 4 golle alan Çorluspor 1947, Tekirdağspor ile puan farkını 1’e düşürürken, Çerkezköyspor ile de 6 puan’a çıkardı. Ligin bitimine 3 hafta kala büyük bir avantaj elde eden Çorluspor 1947  son 3 maçından puan ya da puanlar aldığı takdirde, play off mücadelesi oynamadan önümüzdeki sezon da ligdeki yoluna devam edecek. Kavaklıspor mücadelesinde rakibine büyük bir üstünlük kuran Çorluspor 1947 maçın başında Gökhan ile bulduğu gol ile soyunma odasına 1-0 önde gitti. İkinci yarıda oyundan düşen rakibine karşı üstün futbolunu koruyan ev sahibi ekip 55. dakikada yine Gökhan ile 2-0, 71’de Hami ve 74’de de Rıza Burak ile bulduğu gollerle maçı 4-0 kazandı.

 

BAL MACERASI MUCİZELERE KALDI

 

Bölgesel Amatör Ligde 23’üncü hafta karşılaşmasında temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor evinde Çanakkale temsilcisi Biga Adaspor’a tek golle mağlup oldu.Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan 1911 Çerkezköy Doğanspor ilk dakikalardan itibaren rakip kalede gol aradı. Halim ile kanatlardan etkili olmayan çalışan 1911 Çerkezköy Doğanspor yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. 21’inci dakikada gelişen 1911 Çerkezköy Doğanspor atağında Pule ceza sahasının sağında topla buluştu, vuruşunda önce defansa çarpan top kornere çıktı. 1911 Çerkezköy Doğanspor’un yüklendiği dakikalarda Adaspor golü buldu. Gelişen Adaspor atağında defansın arkasına sarkan Muhammed Demir düzgün bir vuruş ile topu ağlara gönderdi.Rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen şansız bir golle ilk devreyi mağlup kapatan 1911 Çerkezköy Doğanspor ikinci devre yaptığı oyuncu değişiklikleriyle beraberliği aradı. Adaspor savunması iyi kapanarak gelişen 1911 Çerkezköy Doğanspor ataklarında hata yapmadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada Adaspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. 1911 Çerkezköy Doğanspor bu mağlubiyet ile 20 puanda kalırken, Adaspor ise puanını 31’e yükseltti.

 

 ÇANAKKALE DARDANELSPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Ligde orta sıralarda yer alan Uzunköprüspor ise evinde Çanakkale Dardanelspor’u konuk etti. Uzunköprü Ergene Stadyumunda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan Çanakkale Dardanelspor ilerleyen bölümlere doğru kaydettiği golle öne geçti. Playoff oynamamak için mücadele eden Çanakkale Dardanelspor kalan bölümlerde kontrolü elinden bırakmadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan gol çıkmayınca karşılamada Çanakkale Dardanelspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Çanakkale Dardanelspor bu galibiyet ile puanını 34 yaparken, Uzunköprüspor ise 26 puanda kaldı.

 

GOL ÇIKMADI

 

Zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada Kartalspor ile Yeşilköyspor karşı karşıya geldi. İstanbul derbisine her iki takımda galibiyet parolası ile başlarken, ilerleyen bölümlere doğru Kartalspor taraftarının desteğini arkasına alarak galibiyet golünü aradı. Her iki takımında atak bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmada iki takım savunması da hata yapmadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Kartalspor puanını 44, Yeşilköysopr ise 45 yaptı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10