"Yeniden Vahap Akay"

Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın adayı Vahap Akay, " Yine Yeniden Vahap Akay" sloganı ile çıktığı ikinci döneminde de sandıktan zaferle ayrılan isim oldu. 2014 yerel s

Çerkezköy 1.04.2019 01:10:00 0

25 yıldır belediye başkanlığı özlemi çeken Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu özlemini 2014 yılında gideren Vahap Akay girdiği ikinci seçimi de kazanmasını bildi.

AKAY YÜZDE 50 OY ALDI

Resmi olmayan sonuçlara göre Millet İttifakı Adayı Vahap Akay yüzde 50 oy alırken, rakibi Cumhur İttifakı Adayı Süleyman Kozuva ise yüzde 45 oyda kaldı. HDP’nin adayı Barış Kırmızıtaş yüzde 3 oy alırken, Büyük Birlik Partisi’nin adayı Yılmaz Bulut yüzde 1 oy aldı. Saadet Partisi’nin adayı Erol Kaya yüzde 0.49 oy alırken, diğer partilere ise resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 0.62 oy çıktı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Büyük katılımla gerçekleşen seçimlere vatandaşlar sandıklara sabahın erken saatlerinde oy kullanmaya başladı. Millet İttifakı Adayı Vahap Akay oyunu Tepe Ortaokulu’nda, Cumhur ittifakı adayı Süleyman Kozuva ise oyunu Nurullah Narin Ortaokulu’nda kullandı. Sandıklar açılmaya başlandığında Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti ve Büyük Birlik Partisi’ne partililer akın etti. Sandıklar açıldıkça millet ittifakı ve cumhur ittifakının oylarının diğer partilere göre çok daha fazla çıkması Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi’nde hayal kırıklığı yarattı.

ZAFERİ KUTLADILAR 

Sandıklar açıldıkça oy oranın yükselttiğini duyan CHP’liler parti binasına akın ederken seçim sonuçlarının netleşmeye başlaması ile birlikte CHP’liler birbirlerine sarılarak zaferlerini kutladı. Saat 21.30’da seçim otobüsü ile belediye meydanına gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay eşi Güliz Akay ile birlikte zaferini partililerle paylaştı. CHP’nin seçimleri kazandığını duyan vatandaşlar sokaklara dökülerek Cumhuriyet Meydanı’na akın etti. Yaklaşık 10 bin vatandaşın doldurduğu meydanda coşkulu bir şekilde karşılanan Vahap Akay seçim otobüsünden vatandaşlara hitap etti.

TEŞEKKÜR ETTİ

Akay “5 yıl evvel 30 Mart 2014 günü verdiğiniz oylarla bize inanarak, bize güvenerek Çerkezköy’e 5 yıl hizmet etmenin onurunu, gururunu yaşattınız. Biz o 5 yılda, 2014’ten 2019’a giden 5 yılda tüm hemşehrilerimizle, bize inanan, bize güvenen, 36 yaşında genç bir kardeşinize inandınız güvendiniz. Biz de 5 yıl sizin inancını, güvenini boşa çıkarmamak için hizmet ettik. 5 yıl Çerkezköy’ün tüm sokaklarında adım adım, kapı kapı hizmet ettik. İyi günde beraber sevindik, zor zamanda beraber üzüldük.  Yan yana geldik, el ele yürüdük. Çerkezköy’ümüzde çocuklarımızla, kardeşlerimizle, ağabeylerimizle, ablalarımızla, büyüklerimizle bir gönül birlikteliğini ortaya koyabileceğimizi gösterdik. O gönül birlikteliği 5 yıl birike birike, büyüye büyüye bugünlere kadar geldi. Son 1-1 buçuk aydır bir yeni dönem seçim kampanyası heyecanı yaşadık. ‘Biz Çerkezköy’e 5 yıl hizmet ettik, ancak bir 5 yıla daha ihtiyacımız var’ dedik. ‘Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin egemen olduğu bu topraklarda geleceğe sizlerle beraber umutla yürümek istiyoruz’ dedik. Ve sizler bize inandınız. Yan yana, kol kola, omuz omuza verdik. Çerkezköy’ümüzün tüm sokaklarında, mahallelerinde, evlerinde bizleri misafir ettiniz. Size 5 yılı anlattık. Sonra gelecek 5 yılı paylaştık. ‘Bize müsaade edin, bir 5 yıl daha görev verin’ dedik. Meydanlarda toplandık. Çerkezköy’ün tüm mahallelerinde yan yana, kol kola geldik. Yağmur demedik, rüzgar demedik, soğuk dinlemedik. Binlerle beraber buluştuk meydanlarda. Bize inanan, bize güvenen, umutlarını daha da pekiştirmek, birliği, berberliği ve kardeşliği daha da egemen kılmak için bu 5 yılda bize inan Çerkezköy demiştim. Bize inandınız Çerkezköy, bize güvendiniz Çerkezköy. ‘Bize inan Çerkezköy, bize güven Çerkezköy, güzel günler göreceğiz’ demiştim. Şimdi diyorum ki ‘Bize inandın Çerkezköy, bize güvendin Çerkezköy. Bu inancı, bu güveni boşa çıkarmayacağız Çerkezköy. Bugün burada bu güzel gecede, bu mutlu gecede, bu gururlu gecede bu inancı pekiştirerek, birliğimizi, beraberliğimizi daha da sıkılaştıran bir 5 yıla gidiyoruz” dedi.

“ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM”

Akay “ Bu sokaklarda 5 yıl boyunca hizmet ettiğini, bu seçim kampanyası döneminde de yeni hedefleri, yeni umutları, Çerkezköy’ün yeni geleceğine dair hedefleri paylaştık. Şimdi omuzlarımıza bir yük daha yükledi Çerkezköy. Sorumluluğumuzu biliyoruz. Buna inanın. Seçim kampanyası geldi, geçti. Bu sorumluluk, bu omuzlara yüklendi. Şimdi, işimiz, gücümüz daha mutlu bir Çerkezköy. Çocukların, genç kardeşlerimin, ablalarımın, annelerimin mutlulukla, gururla, yarınlarda huzurla buluşacağı bir Çerkezköy birlikteliğini daha da güçlendirmek için kapı kapı gezeceğiz. Hiçbir şekilde bu güzelliğe, bu birlikteliğe zarar verecek, gölge düşürecek, sizin güveninizi boşa çıkaracak hiçbir iş yapmayacağız. Sadece ve sadece çocuklarımın geleceğini düşünen, annelerimi düşünen, kardeşlerimi, ağabeylerimi düşünen bir güzel Çerkezköy’de, bir mutlu Çerkezköy’de yarınlara hep birlikte kucaklaşmaya geliyoruz” dediğini anımsatan Akay “Bir kere daha bu seçim kampanyasında beraber yarıştığım aday arkadaşlarıma, bu birlikteliği güçlendiren sizlere, bu göreve bizi layık gören tüm hemşehrilerime kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum, muhabbetlerimi gönderiyorum. Ben şunu biliyorum. 5 yıl evvel 8 Nisan 2014 tarihinde belediye binasının önünde mazbatamı alıp burada bir konuşma yapmıştım. ‘Yakamdaki parti rozetini çıkarıyorum. Ben bu saatten sonra herkesin belediye olacağım’ demiştim. O gün bu gün aynı anlayışla, aynı bakış açısıyla, hangi siyasi partiye gönül verirse versin, dünyaya hangi pencereden bakarsa baksın tüm hemşehrilerime, AK Partili hemşehrime, CHP’li hemşehrime, MHP’lilere, HDP’lilere, İYİ Partililere, Büyük Birlik Partililerine, Saadet Partililerine hiç fark etmez. Herkesi bir Çerkezköy ittifakında buluşturmak, herkesi bir gönül ittifakında buluşturmak için yol aldım.  Tüm yol arkadaşlarıma, mücadeleci arkadaşlarıma sevgilerimi gönderiyorum. Şimdi inşallah yine sizler oy verdiniz. Bu görevi bu akşam bize teslim ettiniz. Biz yine mazbatamızı alıp belediye binamızın kapısından içeriye sizlerle beraber gireceğiz. Bu belediye binası, Çerkezköy’de yaşayan oy veren, vermeyen 167 bin kardeşimizin, vatandaşımızın belediye binası. Hiçbir ayrımız yok, hiçbir gayrımız yok. Olmayacak. Herkesi kucaklayacağız. Herkesin belediye başkanı olacağız. Bu güzelliği, bu birlikteliği, bu gönül ittifakını bana yaşattınız Çerkezköy. Allah hepinizden razı olsun. Umutla, gururla, aydınlık yarınlara gidiyoruz. Huzurlu çocukların, mutlu genç kardeşlerimin, herkesin yan yana geldiği, omuz omuza verdiği, birlikte mücadele ettiği, geleceğini siyasi parti söylemlerinin, siyasi parti bakış açılarının çok ötesinde Çerkezköy’ün geleceğine nasıl daha fazla katkı sağlarız anlayışıyla 2024’e yürüyoruz. Teşekkürlerimi sunuyorum Çerkezköy. Bu mücadeleye yol veren, destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Allah bin kere razı olsun. Bu güveni boşa çıkarmama için, Çerkezköy’ün geleceği için mücadele etmeye devam edeceğim” diye konuştu.

ZAFERİ KUTLADI

Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Akay daha sonra Veliköy ve Kızılpınar’a giderek seçimin zaferini kutladı. Çerkezköy Haber, Marmara Haber, Radyo Haber, T Haber ortak yayını ile Gazeteci Şaban Kardeş sosyal medya hesabı üzerinden gün boyu yaptığı canlı yayınlarla seçimin nabzını tuttu.

TEKİRDAĞ’DA ALBAYRAK KAZANDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde de resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını mevcut Belediye Başkanı Kadir Albayrak kazandı. Kadir Albayrak resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 51 oy alırken, rakibi Cumhur ittifakı adayı Mestan Özcan ise yüzde 44 oyda kaldı.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10