Süper Ligde 23 gol atıldı

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 23.hafta Cumartesi günü oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Lider Çorlu Kültürspor deplasmanda 100.Yılspor'a mağlup olurken, takipçisi Kapaklıspor ise evinde Ergenegüc?

4.04.2019 17:41:00 0
Süper Ligde 23 gol atıldı

Tekirdağ Süper Amatör Ligde zirve mücadelesi kadar alt sıralarda da heyecan tüm hızıyla devam ediyor.

 

LİDER KAYIP

 

Haftaya lider durumda giren Çorlu Kültürspor deplasmanda bu sezonun en başarılı takımları arasında yer alan 100.Yılspor’a konuk oldu. Maça iyi başlayamayan Çorlu Kültürspor ilerleyen bölümlerde kontrollü bir futbol ortaya koydu. Ev sahibi ekip 100.Yılspor ise ilerleyen bölümlerde kaydettiği golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Gelen golle birlikte mağlup duruma düşen Çorlu Kültürspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 100.Yılspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Çorlu Kültürspor bu mağlubiyet ile 55 puanda kalıp şampiyonluk yolunda ağır bir yara alırken, 100.Yılspor ise puanını 48 yaptı. Maçın ardından açıklama yapan Çorlu Kültürspor Başkan Levent Meriç, A Takımdan 15 oyuncuyu gönderdiklerini, maçlara U-17, U-19 takımı ağırlıklı çıkacaklarını kaydetti.

 

PUAN FARKI DÖRDE DÜŞTÜ

 

Lider Çorlu Kültürspor’u takibini sürdüren Kapaklıspor ise evinde Ergenegücü Ulaşspor’u konuk etti. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Kapaklıspor rakibi karşısında ilk dakikalarda gol aradı. İlerleyen bölümlere doğru konuk ekip Kenan ile kontra ataktan bulduğu golle öne geçti. Maçta mağlup duruma düşen Kapaklıspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. 37. Dakikada konuk ekip kalecisi kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Rakibinin eksik kalmasını iyi değerlendiren Kapaklıspor ilerleyen bölümlerde gol ve goller aradı. İlk devrenin uzatma dakikalarında gelişen Kapaklıspor atağında topla buluşan Emrah Çilingir düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek skora dengeyi getirdi. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre karşılıklı kaydedilen goller 1-1 tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinin ilerleyen bölümlerinde Kapaklıspor öne geçti. 50’inci dakikada Berkay’ın kullandığı kornerde Yunus Emre, ceza sahasında Çağatay'a pas çıkardı. Pası iyi değerlendiren Çağatay düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 2-1 yaptı.Rakibinin eksik olmasını iyi değerlendiren Kapaklıspor 60’ıncı dakikada Emre Kaymaz ile bir gol daha bularak skoru 3-1 yaptı. 74’üncü dakikada ise Tolga Aşçı kalecinin müdahalesi sonucu ceza sahasında yere düştü. Maçın hakemi penaltı noktasını gösterirken, penaltı vuruşunda top başına geçen Emre Kaymaz topu ağlara göndererek skoru 4-1'e getirdi. Üst üste bulduğu gollerle rahatlayan Kapaklıspor 84’üncü dakikada farkı dörde çıkardı. Günün başarılı ismi Emre Kaymaz düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek kendisinin üçüncü takımının ise beşinci golünü kaydetti. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında ikinci devre tek kale bir futbol ortaya koyan Kapaklıspor’da maçın skorunu tayin eden Tezcan oldu. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Tezcan düzgün bir vuruş gerçekleştirerek maçın skorunu tayin etti.  Kendi evinde rakibine karşı ezici bir üstünlükle 3 puanı hanesine yazdıran Kapaklıspor, ligde lider konumda bulunan Çorlu Kültürspor'a göz kırptı. Çorlu Kültürspor'un bu hafta Tekirdağ 100. Yılspor'a karşı aldığı mağlubiyet sonucu puan farkını 4'e indiren Kapaklıspor, önümüzdeki hafta 1461 Karadenizspor ile karşı karşıya gelecek. 

 

11 GOL KAYDEDİLDİ

 

Haftaya üçüncü sırada giren Marmaraereğlisi Belediyespor evinde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Büyükyoncalıspor’u konuk etti. Zayıf rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan Marmaraereğlisi Belediyespor üst üste bulduğu gollerle çok rahatladı. Rakibinin gelen golleriyle birlikte oyun disiplininden kopan Büyükyoncalıspor farkı indirmeye çalışsa da başarılı olamadı. Kalan dakikalarda kalesinde üç gol görmesine rağmen sekiz gol atan Marmaraereğlisi Belediyespor karşılaşmadan da 8-3 galip ayrılarak puanını 48 yaptı. 16 puanda kalan Büyükyoncalıspor ise ligin tamamlanmasına üç hafta kala ligde kalması mucizelere kaldı.

GALİP ÇIKMADI

Ligin ilk devresini lider tamamlayan ve ikinci devre üst üste yaşadığı puan kayıplarıyla zirveden uzaklaşan Saray Belediyespor ise evinde orta sıralarda mücadele eden Muratlı Belediyespor’u konuk etti. Saray Belediyesi Sahası’nda oynanan karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başlarken, ilerleyen bölümlere doğru ev sahibi ekip Saray Belediyespor kaydettiği golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. İlerleyen dakikalarda beraberlik için yüklenen Muratlı Belediyespor Saray Belediyespor karşısında kaydettiği golle skoru eşitledi. Kalan dakikalarda her iki takımında galibiyet için geliştirdiği ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Bu sonuçla Saray Belediyespor puanını 44, Muratlı Belediyespor ise 30 yaptı.

MALKARA DERBİSİ OYNANDI

Malkara derbisinde Malkara 14 Kasımspor ile Sağlamtaşspor karşı karşıya geldi. Ligin orta sıralarında mücadele eden iki ekibin mücadelesi rahat geçti. Maça iyi başlayan Sağlamtaşspor ilerleyen bölümlere doğru kaydettiği golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Üstünlüğünü de maç boyunca da sürdüren Sağlamtaşspor karşılaşmadan da 1-0 galip ayrılarak puanını 32 yaptı. Ligde 12’inci mağlubiyetini alan Malkara 14 Kasımsopr ise 25 puanda kaldı.

LİGİN DİBİNE DEMİR ATTI

Ligde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Çorluspor ise hafta sonunda evinde 1461 Karadenizspor’u konuk etti. Ligde kalma adına bu maça büyük önem veren Çorluspor rakibi karşısında maça iyi başlayamadı. İlerleyen bölümlere doğru maçta galibiyet golünü arayan Çorluspor konuk ekibin kontra ataktan gelen golüne engel olamadı. Golün şokunu üzerinden atmaya çalışan Çorluspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip 1461 Karadenizspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Çorluspor 18 puanda kalarak ligde kalma adına önemli bir puan kaybı yaşarken, 1461 Karadenizspor ise bu galibiyet ile ligde kalmayı garantiledi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10