Albayrak mazbatasını aldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına ikinci kez seçilen CHP'li Kadir Albayrak, bugün İl Seçim kurulundan mazbatasını alarak görevine resmen başladı. Mazbatasını alarak resmen göreve b

Tekirdağ 8.04.2019 18:07:00 0
Albayrak mazbatasını aldı

Tekirdağ Adliye Sarayı'nda gerçekleşen mazbata törenine milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Enez Kaplan, çok sayıda partili katıldı. İl Seçim Kurulu Başkanı Naci Ergin’in odasında gerçekleşen mazbata töreninde Kadir Albayrak, mazbatasını eşi Gülseren Albayrak ile birlikte aldı.

 

 

 

“KENDİSİNİ TEBRİK EDİYORUZ”

 

Mazbata töreninde İl Seçim Kurulu Başkanı Naci Ergin yaptığı kısa konuşmada, “Mahalli idareler genel seçimlerini hayırlısıyla atlattık. Tekirdağ’da olaysız bir şekilde gerçekleşti. Bu sevindirici bir durum.  Bu bir demokrasi yarışı. Aynı zamanda yerel yönetimde olduğu için hizmet yarışı. Kadir Bey birinci olarak bunu göğüsledi. Kendisini tebrik ediyoruz. 5 yıllık hizmet döneminin ardından yeniden Tekirdağ’ın geride kalan eksikliklerini gidermek, burası Türkiye’nin batıya açılan kapısı olduğu için daha özel bir Tekirdağ meydana gelmesi için biz kendisinden çok şeyler bekliyoruz hizmet anlamında. Allah inşallah kendisine sağlık, huzur içinde hizmet etmeyi nasip etsin” dedi.

 

“ALDIĞIM MAZBATAYA LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIM”

 

Mazbatasını alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Yoğun bir seçim kampanyası geçirdik. 2019-2024 dönemi için ben Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldum. Partim beni aday gösterdi. Ve halkımızın takdiri ile de bu göreve 2’nci defa getirilmiş bulunuyorum. Ama öncelikle bu seçimin huzurlu geçmesi için vermiş olduğunuz gayretlerden dolayı İl Seçim Kurulu ve ilçe seçim kurulu üyelerinize teşekkür ediyoruz. Gerçekten büyük efor sarf ettiniz. Türkiye’de uzamasına rağmen Tekirdağ’da büyükşehir belediyesinin mazbatası verildi. Ama özellikle 2019-2024 döneminin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 2’nci dönemi oluyor. Bu süre içerisinde birinci dönemin deneyimin ve atılan temellerin ikinci dönemde daha iyi olacağını söylüyorum. Trakya’nın yıldızı ve Balkanların merkezi, dünyada büyükşehirlerle yarışan büyükşehirler arasında yer alacağına inanıyorum. Aldığım mazbataya layık olmaya çalışacağım” dedi.

 

MAZBATA TÖRENİ YAPILDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak mazbatasını almasının ardından mazbata törenine katıldı. Karaevli Düğün Salonu’nda bugün saat 15:00’da yapılan törene katılım yoğun oldu. Mazbatasını havaya kaldırarak partililere seslenen Albayrak, “Halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Oldukça hareketli geçen bir seçim atmosferinin ardından sonuçlar belli oldu. Rakibimiz 12 belediyeleri de alacağım diyerek sahaya çıktı. Biz de 12 belediyeyi devam ettireceğiz diye çıktık. Ve yoğun bir çalışma oldu. Ben öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin ittifakı olan Millet İttifakı’nın bütün katılımcılarına, milletvekillerine başta genel başkanları olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum. Büyük bir özveri, güç birliği içerisinde seçimden çıktık. Şimdi genel görünen o ki Türkiye’de bahar geldi. Gerçekten martın sonu bahar oldu. Ama bir bahar da bu haftanın sonunda gelecek. İstanbul’un her tarafı bahar olacak” dedi.

 

“BU SEÇİMLERİ DEVLETLE, MİLLET İTTİFAKI YAPTI”

 

Bazı seçimlerin eşit şartlarda yapıldığını ifade eden Albayrak, “Şunu net bir şekilde söylemek istiyorum bu seçimleri devletle, millet ittifakı yaptı. Devletimin bütün imkanları, sayın cumhurbaşkanımızın Tekirdağ’a gelmesi ile beraber, bütün bakanlar bir araya geldiler ve bütün imkanları kullandılar. Hatta Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop Hocamızın başkan olmasına sevindik ama onu bile burada AK Parti için esnaf esnaf gezdirdiler. Ve bana göre eşit şartlarda olmayan bir seçim oldu. Buna rağmen 12 belediyeyi alacağız diye çaba gösteren cumhur ittifakı çok az farklarla bir tek Kapaklı hariç 3 belediyeyi aldı. Bir de Demokratik Sol Parti adayı kazandı” dedi.

 

YARINDAN İTİBAREN BENİM İÇİN YENİ BİR GÜN BAŞLIYOR

 

Seçimleri kazanan belediye başkanlarını tebrik ederek sözlerine devam eden Albayrak, “Nasıl bir seçim yaptığımızı söylemek zorundayım. Ve bu terimleri söylerken katılımcılardan özür diliyorum. Devletin imkanlarını da kullandılar ama seçim akşamı çok da ilginçtir, kazandığı belli olan sayın Cüneyt Yüksel’in AK Parti il binasında tebrik edenlerin başında rektörümüzü görmek de son derece üzüntü ile karşılanmış, düşündürücü bulunmuştur. Tebrik edersiniz ama yeri parti değildir. Sonuçta böyle bir ekiple mücadele ettik. Ve sonunda 3 belediyeyi kaybettik. Ancak şunu bilmelerini istiyorum, siyasette kaybetme de vardır, başarı da vardır. Yarından itibaren benim için yeni bir gün başlıyor. Siyaseti, parti rozetimi kalbime koyarak 1 milyon 29 bin 927 Tekirdağlının hizmet için koşacağız” dedi. 

 

“SIRADAKİ GELSİN SIRADAKİ” 

 

2014 yılında Mustafa Yel’i 2019 yılında Mestan Özcanı geçerek belediye başkanı olduğunu ifade eden Albayrak, “Artık bunu söyleme hakkını kendimde görüyorum sıradaki gelsin sıradaki”  dedi.

 

Haber/Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10