"Çerkezköy'de Türk Kızılay Derneği yeniden aktif hale gelecek"

Geçtiğimiz ay Türk Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Başkanlığı görevine atanan H. Hasan Karaca yönetim kurulu üyeleri Necmettin Gül, AK Parti Eski Milletvekili Ayşe Doğan, Serdal Büyükkaban ve

Çerkezköy 8.04.2019 18:27:00 0

Türk Kızılayı’nın tarihteki rolünü ve ülkemizdeki konumunu yakinen bildiklerini belirten Karaca “Maalesef son yıllarda ilçemizde kaderine terk edilen dernek yönetimi genel merkezin tasarruflarıyla önce lav edilip ardından da yeni yapılanma için görev bizlere tebliğ edildi. Biz de oluşturduğumuz yeni yönetim kuruluyla hem adına, hem maneviyatına, hem vizyonuna, hem de misyonuna yakışır bir şekilde ilçemizde bu derneği temsil etmek için var gücümüzle çalışacağız. Hafta sonu Ankara’da yapılan 101’inci Olağan Genel Kurula katılarak ilk görevimizi ifa etmiş olduk. Çerkezköy’de yönetim kurulumuzun yanı sıra 50’ye yakın üyesiyle faaliyetlerini yürütmeye çalışan, Türk milletinin bağrından çıkmış Türk Kızılayı’nı Çerkezköy’de de gönüllülük esasıyla her türlü sosyal ve kültürel projede rol alacak, paydaşlarıyla darda olan, zorda olan, ihtiyaç sahiplerine devletimizin ve milletimizin şefkat elini uzatacak bir yapıya kavuşturacağız. 2’nci kez göreve seçilen Çerkezköy Belediye Başkanımızı da ziyaret ederek yerel yönetimlerin maddi manevi kaynaklarını enerjimizle birleştirip ilçemizde veya ülkemizin herhangi bir yerinde ya da uluslar arası bir ihtiyaç halinde Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi’ni en iyi şekilde temsil edilecek konuma getireceğiz” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN TAMAMININ DERNEĞİ YAPACAĞIZ”

 

Gençler başta olmak üzere çocuklara Türk Kızılayı’nın görev ve sorumluluklarını iyi anlatacaklarını kaydeden Karaca “Kızılay Derneği’ni birilerinin derneği olmak yerine Çerkezköy’ün tamamının derneği yapacağız. Toplumun kanaat önderleri başta olmak üzere bölgemizde bulunan muhtar, öğretmen ve din görevlilerine Afetten Korunma Bilinci ve Afet Sürecinde Toplum Liderlerin Rol ve Sorumlukları hakkında eğitimler verilmesini sağlayacağız” dedi.  2 dönem milletvekilliği görevinin ardından Kızılay yönetiminde görev alan AK Parti Eski Milletvekili Ayşe Doğan da Kızılay yönetiminde görev almayı millet adına sorumluluk olarak gördüğünü ifade ederek “Devletimizi ve milletimizi bir arada tutan, milli birlikteliğimizin ruhunu oluşturan bir takım kurumlarımız vardır. Türk Kızılayı da bu kurumların başında gelmektedir. Oluşturduğumuz yeni yönetim kurulumuzla birlikte Hasan Karaca kardeşimiz de Çerkezköy’de siyaseten herkes tarafından kabul gören, toplumun tüm taraflarınca sevilen güvenilir bir isim olarak başkanlık görevini üstlenmiş bulunmaktadır. Bizler de birikimlerimizi Türk Kızılayı’nın layık olduğu yere gelebilmesi için kullanacağız. Çerkezköy’de anaokulundan başlayarak ilkokul, ortaokul, liseler ve toplumun diğer paydaşlarına Türk KIzılayı ruhunu anlatarak 7’den 77’ye, 101 yıldır olduğu gibi Türk Kızılayı’nın halen ayakta olduğunu, ülkemiz var oldukça da var olacağını anlatacağız. Bu bağlamda bu bilincin oluşması amacıyla eğitici seminerler ve konferanslar başta olmak üzere toplumun afetler ve milli bilinç etrafında bilinçlendirilmesi için çözüm üreteceğiz. Çerkezköy Belediyesi başta olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve tüm kurum ve kuruluşlarla Türk Kızılayı’nın adına ve unvanına yakışır bir hizmeti birlikte üreteceğiz” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren gazete Şaban Kardeş  de göreve yeni atanan Karaca ve ekibine başarılar dilerken “Basın olarak 7 gün 24 saat Türk Kızılayı’nın olduğu yerde biz de olacağız. Siz maddi manevi yardımlarla, biz medya yardımlarıyla toplumun bilgilenmesi ve bilinçlenmesi yolunda var gücümüzle çalışacağız. Yeni sürecin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10