11 ayda 7 ameliyat geçirdi

5 yaşındaki Ecrin İnci karın ağrısı şikayeti ile gittiği Çerkezköy Devlet Hastanesinde yedi ameliyat kurbanı oldu. İdrar yollarında enfeksiyon teşhisi konan ve ilk tedavisinin ardından evine gönderilen 5

Çerkezköy 9.04.2019 16:56:00 0
11 ayda 7 ameliyat geçirdi

Kızı Ecrin İnci’yi 18 Mayıs 2018 tarihinde karın ağrısı şikayeti ile Çerkezköy Devlet Hastanesine götürdüğünü kaydeden baba Necati İnci “ Daha sonra bayan doktor yaptığı muayene sonrası kızımın idrarında iltihap olması ve kana karışmış olması sebebiyle iğne ve ilaç yazdı. Ardından ise taburcu etti.Ancak almış olduğum ilaçların kullanımdan sonra kızım karın ağrısı geçmedi. İki gün sonra Çerkezköy Devlet Hastanesinde acil bölüme giderek muayene olduk. Burada kızıma serum bağlandı ve tekrar polikliniğe gitmemiz istendi. Ertesi gün 21 Mayıs’ta aynı doktor kızımı ultrasona ve röntgene gönderdi. Yaptığı incelemede kızımın idrarında iltihap olduğunu ve kana karıştığını söyleyerek bize ilk seferden farklı olarak şurup yazarak yeniden taburcu etti” dedi.

“ÜÇ GÜNDE BEŞ AMELİYAT GEÇİRDİ”

 

Necati İnci “Doktorun verdiği şuruplarda fayda etmedi ve iki gün sonra hastaneye gittiğimizde yatış verdi. Kızımın nabzının düşmesi üzerine Çocuk Genel Cerrahi Bölümü doktoruna sevk edildik. Doktor kızımı muayene eder etmez apandisinin patladığını söyledi ve derhal ameliyata aldı. Kızım üç günde toplam beş ameliyat geçirdi. O kadın doktor yapmış olduğu hatanın arkasında bile durmamıştır. Kızıma geçmiş olsun dahi dememiştir. Bana hitaben ise ‘ İstediğin yere şikayet et’ diyerek bulunduğu vazifenin ve insan hayatının kendisi için önemli olmadığını bir kez daha göz önüne sermiştir. Ben kızımın canına ve başka çocukların canına bir zarar gelmemesi için insan hayatının önemini hiçe sayan doktor hakkında Tekirdağ Valiliğine ve Çerkezköy Kaymakamlığına şikayet dilekçesi yazdım” diye konuştu.

 

“MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM”

 

Tekirdağ Valiliği ve Çerkezköy Kaymakamlığından doktorla ilgili ‘Soruşturmaya izin verilmemesi’ kararı çıktığını kaydeden baba Necati İnci “ Kızımın apandisinin patladığını dokuz gün sonra teşhis ettiler. Kızım o günden itibaren yedi ameliyat gördü. Valilik ve Kaymakamlıktan doktor hakkında yaptığım şikayete red kararı aldım. Bu sorunumu kime söyleyeceğim. Elimdeki belgeler doktorun suçunu ortaya çıkarıyor. Kızım 5 yaşında yedi ameliyat geçirdi. Doktora hakaret ettiğin zaman 2-6 yıl arası ceza alıyorsun, doktor suç işlediği zaman cezası nedir. Yetkililer gelsinler beni de dinlesinler. Görmeden infaz etmesinler. Bizi diri diri gömüyorsunuz, diğerini yaşatıyorsunuz. Böyle adalet mi olur” diyerek duruma tepki gösterdi. Kızının sağlık durumunun gidişatına göre ameliyatlarının devam edebileceğini kaydeden baba Necati İnci, bu olayın peşini kesinlikle bırakmayacağını söyledi. Küçük Ecrin ise en kısa zamanda sağlığına kavuşmayı arzu ettiğini kaydetti.  

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10