Arsa sahipleri yetkililere seslendi

Gazetemizin dün manşetten gündeme taşıdığı  ' Kamulaştırma rantı kimleri zengin edecek' haberinin ardından bu alanda arsası bulunan vatandaşlar dün saat 11.00'de Belediye meydanında bi

Çerkezköy 11.04.2019 20:00:00 0
Arsa sahipleri yetkililere seslendi

Çerkezköy Haber Gazetesinin ‘ Kamulaştırma Rantı kimleri zengin edecek’ haberinde BSH ile Veliköy arasında Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan 207, 161, 163, 164, 165, 166 ve bunlara komşu bazı adaların İstanbul’da kurulan TOKİ destekli bir meslek derneği ile bazı firmaların Çerkezköy’e taşınması projesi kapsamında metrekaresi 600 lira olan yerlerin kamulaştırma kapsamında 124.24 TL’den işlem görecek olması aradaki fahiş farkın kim yada kimlerin cebine hangi yolla girecek sorusunu akıllara getirmişti.

 

KAMUOYUNU BİLGİLENDİRECEĞİZ

 

Basın açıklamasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile dün görüşme talebinde bulunan 20’ye yakın arsa sahibi 31 Mart seçimlerinde ikinci kez seçilen Akay’ın mazbatasını alamadığı için bu görüşme mümkün olmadı. Telefon ile kendisini arayan vatandaşların derdini dinleyen Akay, durumdan haberdar olduğunu,kamulaştırma yapılmak istenen bu alanda belediyenin de yeşil alanının bulunduğunu, belediyenin ve milletin hakların korunması için üzerlerine düşen her görevi layığı ile yapacaklarını kaydetti. Akay “ Bugün mazbatamı alacağım için sizi makamımda dinleyemiyorum. Konuya vakıfız, önümüzdeki günlerde bununla ilgili yasal işlemleri başlayacağız. Konu hakkında da kamuoyunu bilgilendireceğiz. Kimse kimsenin malı üzerinden rant devşirmeye çalışmamalıdır” dedi.

 

İSTANBUL’A GİTTİLER

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan aldıkları bilgi için teşekkür eden toprak sahipleri Çerkezköy’den hareket ederek dernek yetkilileri ve TOKİ yetkilileri ile görüşüp haklarını aramak için İstanbul’a hareket etti.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10