"İş dünyasının birbirini daha yakından tanımasını sağlıyoruz"

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersoy, Çorlu TSO Genel Sekreter İbrahim Karağöz ile Tekirdağ Gen

Çorlu 15.04.2019 16:53:00 0

Heyet ilk olarak Veliko Tırnovo Valisi Prof. Dr. Lyubamira Petrowa, Veliko Tırnovo Belediyesi Temsilcileri ve Veliko Tırnovo TSO Başkanı Kiril İliev ile görüşmede bulundu.

 

 

“ÇALIŞMA GRUBU KURULDU”

 

Veliko Tırnova ve bölge ticaretinin artırılması için çalışma grubu kurulduğunu ifade eden Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Tırnovo TSO ile Avrupa Birliği projelerinde iş birliği yapacaklarını dile getirdi. Çorlu ve bölge hakkında bilgiler vererek Çorlu TSO’nun faaliyet ve projelerinden bahseden Başkan Volkan, “Çorlu’nun ekonomik hayatında önemli bir yeri olan Odamızın üye sayısı Çorlu’nun gelişmesine paralel olarak artmaktadır.  Ürettiğimiz projeler ve çalışmalarımızla AB üyelik sürecine de katkı sağlıyoruz.  İş dünyasının birbirini daha yakından tanımasını sağlıyoruz. Aynı zamanda Türkiye ile AB arasındaki diyalog platformlarına oda ve borsalarımızı dahil ediyoruz. Şunu açıkça ifade etmek isterim. Türkiye ile AB arasındaki en etkili ve giderek daha da güçlenen diyalog platformu, oda liderliğinde, iş dünyası tarafından yürütülmektedir. Yereldeki girişimcilerin, Avrupa’ya açılmasına imkan vermek bizim asli görevimizdir” dedi.

 

“BİRLİKTE ÇALIŞARAK YENİ FİKİRLER ORTAYA ÇIKARACAĞIZ”

 

Veliko Tırnovo Valisi Prof. Dr. Lyubamira Petrowa da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “İki bölge arasında ticaretin hızlanması ve yatırımcıların teşvikleri konusunda yapılacak çalışmalara elimizden gelen desteği vereceğiz. Tırnova doğal güzelliği tarihi ve konumuyla Bulgaristan’ın önemli turizm kentlerinden bir tanesidir. Yılda bir milyonun üzerinde misafir ağırlayan Tırnovo’da kültür hayatı, sergiler, festivaller, tiyatro temsilleri, uluslararası etkinlikler, açık havada gençlik aktiviteleri düzenleniyor. Sanatseverlerine binbir seçenek sunan Veliko Tırnovo, çok sayıdaki kültürel ve tarihi eserleri ile turistlerin en çok sevdiği yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Trakya’nın en önemli kentlerinden bir tanesi olan Çorlu ve bölgemiz arasında ticaretin ve iş birliklerinin artması konusunda birlikte çalışarak yeni fikirler ortaya çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

 

“YAPILAN ORTAK PROJELERLE BÖLGELER ARASI KALKINMA HIZLANACAK”

 

Veliko Tırnovo TSO Başkanı Kiril İliev de; “Ticaret ve Sanayi Odaları arasındaki iş birliği ve yapılan ortak projelerle bölgeler arası kalkınma hızlanacaktır” diyerek Tırnovo TSO ve Bölge tanıtımını içeren sunum gerçekleştirdi. Ziyaret karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.

 

“HER ANIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

 

Heyet daha sonra Gabrova Valisi Nevena Petkova, Gabrovo Belediye Başkanı Tanya HristovaGabrova TSO Başkanları: İvan Lesev ve Pepa Somleva’yı ziyaret etti.  Bölgelerarası iş birliği ve Gabrova Teknik Üniversitesi hakkında görüşmelerde bulunulduğu ziyarette konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Bizler üyemize en iyi ve güleryüzlü hizmeti verebilmek için üst yönetimimiz ve personelimizle birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üyelerimizin beklentilerine en iyi şekilde cevap verebilmek amacıyla yüksek bir tempo içerisinde her anımızı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Gerçekleştirmeyi amaçladığımız projelerimiz arasında eğitimin yeri ayrıdır.  Birlikte yapacağımız iş birlikleri ve istişarelerle bu projeleri hayata geçirmeye çalışacağız” dedi.

 

ÜLKE EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKILAR SUNDU

 

Çorlu’nun ve Çorlu TSO’nun bölge için son derece önemli olduğuna değinen Gabrova Valisi Nevena Petkova; “Ziyaretiniz bizler son derece mutlu etmiştir. Trakya’nın en büyük sanayi kenti olan Çorlu’nun en büyük kurumlarından bir tanesi olan Çorlu TSO’nun başarılı çalışmaları ve faaliyetleri gerek bölgeye gerekse ülke ekonomisine önemli katkılar sunmuştur” açıklamalarında bulundu. Gabrova TSO Başkanları gerçekleştirdikleri sunumla Gabrova ve TSO hakkında bilgiler verdiler. Karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle birlikte ziyaret sona erdi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10