Kök: Yanlışın her zaman karşısında, doğrunun da yanında olacağız

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, belediye meclisi öncesi gerçekleştirdikleri grup toplantısının ardından basın mensupları ile bir araya geldi. Beş yıllık süre zarfında yanlıÅ?

Çerkezköy 16.04.2019 17:41:00 0
Kök: Yanlışın her zaman karşısında, doğrunun da yanında olacağız

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, Çerkezköy Belediyesi Meclisi’nin 2019-2024 dönemi ilk meclis toplantısı öncesinde saat 12:30’da AK Partili meclis üyeleri ile birlikte parti binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

“YANLIŞIN KARŞISINDA DOĞRUNUN YANINDA OLACAĞIZ”

 

İlk toplantı öncesi AK Parti olarak grup toplantısı yaptıklarını ifade eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök “ Yeni meclisin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Arkadaşlarıma da 5 yılda başarılar diliyorum. Güzel, keyifli bir toplantı gerçekleştirdik. Grup Başkan Vekili ve sözcüsü olarak Sait Yazı ağabeyimizi seçtik. Komisyonlar ile ilgili kararlarımızı aldık. Veliköy OSB, Yalıboyu OSB’de müteşebbis heyetine seçimler olacak. Seçim boyunca ‘Herkesin başkanıyım’ diyen belediye başkanının tavrını göreceğiz. Herkesin mi yoksa CHP’nin mi bunu göreceğiz.  Geçmiş 5 yılda maalesef herkesin başkanı olmadı. Biz bunu seçim sürecinde de devamlı ifade ettik. Umarız daha doğru ve çoğulcu bir yönetim anlayışı Çerkezköy’de olur. Yanlışın her zaman karşısında, doğrunun da yanında olacağız” dedi.

 

 “ÖNERGEMİZİ VERECEĞİZ”

 

Doğrudan temin ile yapılan ihalelerin web sayfasından yayınlanması konusunda önerge vereceklerini ifade eden Kök “ Doğrudan temin yolu ile ihalelerle ilgili seçim boyunca yine söylemlerimiz oldu. AK Parti döneminde Çerkezköy Belediyesi’nin web sayfasında yayınlanıyordu. Bu uygulamadan vazgeçildi.  Son yıllarda yapılan doğrudan temin ihalelerinde katılım oranı düşük, vatandaşın, şirketlerin haberi yok ve yayınlamıyorlar. Hep yandaşlarına doğrudan temin ile ihaleler verildi. Web sayfasından doğrudan temin ile yapılan ihalelerin yayınlanması ve herkese açık olması noktasında önergemizi vereceğiz” dedi.

 

 “VATANDAŞA AÇIK ANKET YAPILSIN”

 

Tek yön uygulaması ile ilgili de konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök “ 2017 yılında Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu Caddesi’nde tek yöne geçildi. Seçim boyunca vatandaşlarımızdan değişmesi noktasında talepleri var. Bizim tekrar çift yöne dönüş ile ilgili projemiz vardı. Vahap Bey’in yeni projesinde tek yönün devam ettiğini görüyoruz. Belediye web sayfasından tek yön ile ilgili anket yapılmasını istiyoruz. Vatandaş bunun devamını istiyor mu, yoksa değişmesini mi istiyor? Bununla ilgili de önergemizi vereceğiz. Biz seçim boyunca yanlış olduğunu gördük ama onlar görmemiş. Ankete göre eski hale gelmesini veya devamı noktasında uygulama yapılmasını talep ediyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“YÜZDE 50 ORANINDA DÜŞÜRÜLMESİNİ İSTEYECEĞİZ”

 

Harçlarla ilgili de konuşan Kök “ İmar ve iskan harçlarının yüksek olduğu ve düşürülmesi konusunda vatandaştan gelen bir talep vardı. Bizim de bununla ilgili bir çalışmamız vardı. Daha sonra bizim taahhüdümüzden sonra Vahap Akay Kızılpınar’daki mitinginde harçlarda indirim yapacağını söyledi. Yine önerge olarak bunu da meclise vereceğiz. Verilen bu sözün yerine getirilmesini, yüzde 50 oranında düşürülmesini isteyeceğiz. Aynı zamanda emlak vergilerinin de düşürülmesi konusunda önergemiz olacak. İnşallah CHP grubu da destek verir. Vatandaşın mağduriyeti giderilmiş olur” dedi. 

 

“BELEDİYE ARACINDA ALKOL ALANLARI GÖRDÜK”

 

Meclis üyeliğinde geçersiz sayılan oyların yeniden sayıldığını anımsatan İlçe Başkanı Ümit Kök”  Meclis üyeleri itirazımız olmuştu. Tekrar sayım sırasından saat gece 4- 5 civarıydı. Orada sayım bitene kadar bekledik. Orada şöyle bir şey ile karşılaştık. TESKİ’nin aracı ile orada gezen belediye ve TESKİ personellerinin olduğunu gördük. TESKİ’nin aracının belediye ve TESKİ personelinin orada ne işi var? Orada o arkadaşlar adliyenin önünde beni görünce araçla uzaklaştılar. 15 dakika sonra TESKİ yazılarını sökerek araçla geri geldiler. Yazıyı sökünce yaptıkları ortaya çıkmayacakmış gibi. Adliye ve hastane arasına park ettiler. 3 tane arkadaş. Kamu aracını kendi aracı gibi kullanmak, içinde içki içmek TESKİ ve belediye personelinin görevi midir? Onlara bu görevi kim vermiştir? Hangi mantıkla kamu aracında içki içerek orada bulunmuşlardır? Bunun açıklamasını belediye başkanından, büyükşehir belediye başkanından ve TESKİ’den bekliyoruz. O gece saat 5 civarı 155’i aradım. Kendimi tanıtarak kamu aracının içerisinde içki içildiğini belirtip şikayette bulundum. Trafik polisi gelip tutanak tuttu. Emniyet Müdürlüğü Kaymakamlığa yazıyı yazdı. Kaymakamlık, TESKİ’ye bununla ilgili yazıyı yazdı diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10