Olağan kurul toplantısı yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. İsmet Başer, Doç. Dr. Korkmaz Bellitürk ve Dr. Öğr. Üyesi Harun Hurma'nın yürütücülüğünü yaptığı ve

Tekirdağ 18.04.2019 14:50:00 0
Olağan kurul toplantısı yapıldı

Ziraat Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ile birlikte projenin yürütücülüğünü yapan öğretim üyeler Prof. Dr. İsmet Başer, Doç. Dr. Korkmaz Bellitürk ve Dr. Öğr. Üyesi Harun Hurma ve Barilla A.Ş.’nin Türkiye yöneticileri, üst düzeyde görevleri bulunan farklı kıta ve ülke sorumluları adına 18 kişi katıldı.

 

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ YAPILDI

 

Toplantıda, diğer ülkelerden gelen Barilla A.Ş. yetkililerinin proje hakkında bilgilendirilmesini amaçlayan bir sunu gerçekleştirilirken Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Barilla A.Ş. arasında gelecekte atılacak ortaklaşa adımlar ve diğer projeler hakkında görüş alışverişi yapıldı.

 

TOPLANTI YAPILDI

 

Proje kapsamında Namık Kemal Üniversitesi’ne hediye edilen Meteoroloji Destek Ünitesi yerinde incelenmesinin ardından 3 farklı lokasyonda bulunan makarnalık buğday ekili alanlara (NKU Kampüsü’ndeki, Çorlu’daki ve Ergene ilçesi İğneler köyündeki tarlalara) gidilerek, hem proje partneri Tekirdağlı üreticiler ve hem de Ergene Tarım İlçe Müdürlüğü ekibi ile bir dizi toplantı yapıldı. Proje, sürdürülebilir tarım, çevreyle dost makarnalık buğday üretim teknikleri ve ekonomik tarımsal faaliyetlere büyük katkı sağlayacak hedefler içermekte olduğu ifade edilirken, proje kapsamında, bir adet üretici el kitabı, web sayfası, çeşitli akademik yayınlar ve bir dize seminerler yapılması planlandığı  ve halen başarıyla devam ettiği kaydedildi.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10