İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü'nden uyarı

Tekirdağ İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada derneklerin yıl sonu itibariyle faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyannameyi her

Tekirdağ 18.04.2019 15:23:00 0
İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Dernekler 5253 Sayılı Dernekler Kanunun 19. maddesi gereğince her yıl mutlaka 30 Nisan 2018 tarihine kadar beyannamelerini vermekle mükelleftirler. Dernekler yönetmeliğinde yapılan değişikle Dernekler Elektronik ortamda beyanname ve bildirimlerde bulunabileceklerdir. Elektronik ortamda beyanname ve bildirimleri doldurma yetkisi Dernek başkanına Dernek yönetim kurulu kararı ile verilir. Elektronik ortamda gönderilen beyanname ve bildirimler ile kağıt ortamında gönderilen beyanname ve bildirimler arasında hukuki sonuçları itibariyle hiçbir fark bulunmamaktadır. Kullanıcı kodu, parola ve şifre kullanmak suretiyle elektronik ortamda doldurulmuş ve onaylanmış beyanname ve bildirimler, dernek tarafından verilmiş beyanname ve bildirimler olarak kabul edilir” denildi.

 

İNTERNET SAYFASI ÜZERİNDEN GÖNDERİLECEK

 

Elektronik ortamda gönderilmesi mümkün olmayan veya sisteme yüklenemeyen beyanname ve bildirim eklerinin, derneğin merkezinin bulunduğu yerin mülki idare amirliğine elden verilebildiği veya posta yoluyla taahhütlü olarak gönderildiği ifade edilen açıklamada, “Beyanname ve bildirimlerin teknik arızalar nedeniyle elektronik ortamda gönderilmesinin mümkün olmaması halinde, kanuni sürenin son günü mesainin bitiş saatine kadar, derneğin merkezinin bulunduğu yerin mülki idare amirliğine elden verilmesi veya posta yoluyla taahhütlü olarak gönderilmesi gerekmektedir. Bilanço esasına göre defter tutan dernekler ile kamu yararına çalışan dernekler, bu Yönetmelik çerçevesinde vermekle yükümlü oldukları beyanname ve bildirimlerini, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün www.siviltoplum.gov.tr internet sayfası üzerinden, kullanıcı kodu, parola ve şifre kullanarak göndermek zorundadırlar. Elektronik ortamda beyanname ve bildirim gönderme zorunluluğu bulunmayan derneklerde kendi istekleriyle bu maddede belirtilen usullere uymak suretiyle beyanname ve bildirimlerini elektronik ortamda gönderebilirler” denildi.

 

GÖNDERMEYENLERE PARA CEZASI KESİLECEK

 

Beyannamelerin 30 Nisan 2018 tarihine kadar verilmediği takdirde bin 294 TL İdari para cezasıyla cezalandırılacağı ifade edilen açıklamada, “Dernek yöneticilerinin cezalı duruma düşmemeleri için 2018 yılı Dernek beyannamelerini vakit geçirmeden Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürlüğünden aldıkları şifre ile sisteme girmelerini; girememeleri halinde 30 Nisan 2018 Salı günü mesai saati sonuna kadar İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğüne elden teslim etmeleri ve cezai işlemle karşılaşmamaları için gereken hassasiyetin gösterilmesi hususunu ilimizde faaliyet gösteren tüm derneklerin saygıdeğer başkanlarından önemle rica olunur” denildi.

 

Haber: Melek ELMA                   


0282 726 91 91
0282 747 65 10