Bu yıl 10'uncusu düzenlendi

Çorlu Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncu kez düzenlenen Çorlu Belediyesi Uluslararası Çocuk Festivali, tarihlerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinlikte konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt

Çorlu 23.04.2019 19:21:00 0
Bu yıl 10

Çorlu Belediyesi 10. Uluslararası Çocuk Festivali Orion Alışveriş Merkezi ve Trend Arena Alışveriş Merkezlerinde Bulgaristan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Makedonya'dan gelen konuk halk oyunları ekipleri ile Çorlu Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterileriyle başladı.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Çorlu Ortaokulu önünde başlayan 10. Uluslararası Çocuk Festivali Korteji'ne Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri ve temsilcileri, konuk ekipler, Çorlu Belediyesi ve ilkokul öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekipleri, basın mensupları ve binlerce vatandaş katıldı.

“ÇOCUKLARA VE YENİ NESİLLERE ARMAĞAN ETMİŞTİR”

10. Uluslararası Çocuk Festivali Korteji Çorlu Ortaokulu önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda sona ererken, konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve Türkiye Büyük Miller Meclisi'nin kuruluşunun 99. yıl dönümünü kutlayarak, "Bugün, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı, Türk halkının egemenliğini ilân ettiği, milli tarihimizin başlangıcı ve tarihi bir dönüm noktasıdır. İstiklâl mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi millî birliğimizin, millî mutabakatımızın, millî egemenliğimizin en somut tecellisi olmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, tarihi şan ve şerefle dolu milletimizin büyük güçlüklerle elde ettiği egemenliğin simgesi olan meclisimizin kuruluş gününü çocuklara ve yeni nesillere armağan etmiştir” dedi.

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Dünyada kutlanan ilk ve tek Çocuk Bayramı niteliğindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının; barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak zeminde buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden evrensel bir bayram olduğunu kaydeden Başkan Sarkurt, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bu kutsal bayramı çocuklara armağan ederek, geleceğin yetişkinlerine verdiği önemi, onlara olan inancını ve güvenini göstermiştir. Bugün bizlere düşen görev; Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet değerlerine bağlı bir anlayışıyla hem atamızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek, hem de atamızın aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde yad etmektir. Bu nedenle Atatürk'ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı, çocuklarımıza göstereceğiz. Göstereceğiz ki, gelecek kuşaklar tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki ödevlerini yerine getirebilsinler. Çocuklarımıza özgür, adil ve barış içerisinde bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

Konuşmasında çocuklara seslenen Başkan Sarıkurt, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine dayalı, demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetimizin evlatları olarak sizler ülkemizin ümitleri, istikbali ve yarınlarısınız. Bunun için bizler bütün hayallerimizi sizlerin üzerinden kuruyoruz. İnanıyoruz ki yarınların Türkiye’si sizlerle aydınlık, sizlerle mutlu, sizlerle daha gelişmiş ve kalkınmış olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında bulunan tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, bütün milletimizin ve özellikle sevgi dolu yürekleri ile bugüne anlam katan çocuklarımızın ve değerli vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ SUNULDU

Başkan Sarıkurt'un konuşmasının ardından Bulgaristan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Makedonya, Çorlu Belediyesi Halk Oyunları ekipleri ve Çorlu'da eğitim veren okulların gerçekleştirdiği gösterilerle sona erdi.

Haber: Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10