59 proje, Endüstriyel Bilim Şenliği'nde beğeniye sunuldu

Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen TUBİTAK 4007 Bilim Fuarı 2019 Çerkezköy Endüstriyel Bilim Şenliği'nde öğrencilerin hazırladığı  birbirinden güzel projeler beğ

Çerkezköy 2.05.2019 17:10:00 0
59 proje, Endüstriyel Bilim Şenliği

Çerkezköy Belediyesi Kapalı Otopark Alanı üzerinde dün saat 10:30’da düzenlenen TUBİTAK 4007 Bilim Fuarı Çerkezköy 2019 Endüstriyel Bilim Şenliği açılışına, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Halk Eğitimi Müdürü Necmi Akman, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksel Okul Müdürü Doç. Dr. Erdinç Uzun, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.   

 

 

TEKİRDAĞ’DA TEK PROJE

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan TUBİTAK 4007 Bilim Fuarı Çerkezköy 2019 Endüstriyel Bilim Şenliği’nde açılış konuşmasını Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Güldez, “Projemiz 2019 Yılı TUBİTAK 4007 bilim şenlikleri destekleme programları kapsamında desteklenecektir. 50 proje arasına girmeyi başarmış olan projemiz Tekirdağ İlimizde bu kapsamda 2019 yılında uygulanacak tek projedir. Proje yürütücülüğünü Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojileri Öğretmeni Ömer Uçar tarafından yapılmaktadır. Okulumuz tarafından hazırlanan TUBİTAK 4007 Bilim Fuarı Endüstriyel Bilim Şenliği programımıza katıldığınız için teşekkür ederiz” dedi.

 

 

BİLİMİN İMKANLARININ ULAŞABİLİRLİĞİNİ SAĞLAMAK

 

Projede üretim merkezi olan bölgeyi ihtiyaç duyulan analitik düşünme metotları ve süreçleri tanıtma amaçlandığını ifade eden Güldez, “Bilimin imkanlarının ulaşabilirliğinin yanı sıra işlevselliğini ön plana çıkarmak, imkanları maksimum düzeyde kullanabilirliğini arttırmak, için bölgemizde bulunan firmaların da katkıları alınarak teknolojiyi gerekliliklerinden ve hedeflerinden toplumun haberdar olmasını ve bu hedeflere sahip vizyon oluşturmayı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

 

 

YAŞAYARAK ÖĞRENME METODUNUN SAĞLANMASI HEDEFLENMEKTEDİR

 

2019 Çerkezköy Endüstriyel Bilim Şenliğinde teknolojik gelişmelerin göz önüne serildiği, 59 aktivitenin, her yaştan katılımcının ilgisini çekecek şekilde sunulacağını ifade eden Güldez, “Endüstri 4.0 ile beraber gelen bütün teknoloji elemanları ile ilgili farkındalık yaratıcı etkinlikler yapılarak katılımcıların bu teknolojiyi yaparak ve yaşayarak temas etmeleri sağlanacaktır. Teknolojiyi en çok kullanan endüstri firmaları ile bütün ilçe halkını aynı platformda buluşturarak ortak hedef vizyonuna katkı sağlanması ve ülkemizin girdiği 4.0 endüstri yolculuğunda bir adım daha atılması hedeflenmiştir. Çerkezköy endüstriyel bilim şenliği ile ilçemizin hedef kitlenin eşiğinde bulunduğumuz sanayi devrimin getirdiği ve getireceği yeniliklerde haber olunacağı sağlanacaktır. Bu kapsamda gelecekle ilgili bakış açılarını ve hayal dünyalarını geliştirmiş olacaklardır. Sanayi bölgesi olan ilçemizdeki firmalarında potansiyel çalışan olan gençlerimizi gelecekteki iş hayatına ve iş şartlarına dair bilgilenmeleri sağlanacaktır. Özellikle çeşitli meslek kollarında mesleki çalıma deneyimlemeleri sağlanarak kendilerinin sahip oldukları ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri için onlara olanak sunulmuş olacaktır. Ayrıca geleceğin meslekleri olarak öngörülen kodlama ve programlama ile ilgili temeller atılarak kendilerini bu alanda geliştirmek isteyenler için imkan sağlanmış olacaktır. Farklı alanlarda birçok atölye planlayarak katılımcılara yaparak yaşayarak öğrenme metodunun öğrenme ortamlarının sağlanması hedeflenmektedir” ifadelerine yer verdi.

 

 

99 BİN 800 TL PROJE ÇALIŞMALARINA DESTEK SAĞLANDI

 

Atölye çalışmalarının 16 tanesinin yaklaşık 700 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımı ile Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldığını şenlik günü ise ilçede ortaokul ve lise öğrencilerinin faydalanacağı şekilde tasarlandığını ifade eden Güldez, “Şenlik kapsamında fuar günü de dahil toplam 59 etkinlik yapılacaktır. Bu etkinliklerin yüzde 90’ı okulumuz öğretmenlerin tasarımı ve liderliğinde yürütülmektedir. Proje destekçimiz TUBİTAK ile imzalanan sözleşme akabinde 99 bin 800 TL proje çalışmalarına destek sağlanmıştır” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Güldez, “Proje dahilinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile protokol yaparak paydaş olan ve protokolü imzalayan kurumlarımız Çerkezköy Belediyesi, Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürlüğü, ve Kodluyoruz Derneği bulunmaktadır. Bu süreçte desteğini esirgemeyen İçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Gümüş’e, Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’ a ve Çerkezköy Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Ümit Zengin’e, Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer’e, Prof. Dr. Bülent Eker’e, İŞKÜR Çerkezköy Şube Müdürü İlhan Burak’a ve Kodluyoruz Derneği çalışanlarına Ecem Çolak ve Fuat Tosun’a teşekkür ederek, projeye katkılarının olay sürecine etkisini belirtmek isterim. Ve ismini sayamadığım projede görev alan bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

PROJELER BEĞENİYE SUNULDU

 

Güldez’in konuşmasının ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay protokol üyeleri ile birlikte stantları tek tek gezdiler. Projeler hakkında bilgi alan Kaymakam Abban öğrencilere başarılar diledi.  Her yaşta insanın ilgisini çeken projelerin yer aldığı bilim şenliğinde en dikkat çeken proje ise çizim robotu tarafından Atatürk portresinin çizildiği çizim robotu atölyesi oldu. 59 projenin beğeniye sunulduğu bilim şenliği saat 17:00’da sona erdi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10