10 mahalleyi 16 davulcu uyandıracak

11 Ayın Sultanı Ramazan'da sokak sokak dolaşarak Çerkezköylüleri sahura kaldıracak olan davulcular, Çerkezköy Zabıta Müdürlüğü önünde düzenlenen törenle görev kimlik kartlarını ald

Çerkezköy 3.05.2019 19:30:00 0
10 mahalleyi 16 davulcu uyandıracak

Ramayan Ay’ına gireceğimiz şu günlerde, sahurumuzu renklendirecek ramazan davulcularına, Çerkezköy Belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından, bugün saat 14.30’da kartları teslim edildi.

 

KİMLİK KARTLARINI DAĞITTI

 

Yaklaşan Ramazan Ayı öncesinde her yıl olduğu gibi Çerkezköy Belediyesi “Ramazan Davulcuları”nı belirleyerek görev kimlik kartlarını dağıttı. Ramazan ayı boyunca her gün vatandaşları sahura kaldıracak olan davulcular, dokuz sekizlik ritimle davullarını çalarken, maniler de söyleyecek.Bugün saat 14.30’da Çerkezköy Zabıta Müdürlüğü önünde yapılan “Görevlendirme” öncesinde davulcular mini bir konser verdi. Tokmaklarını sahur öncesinde son kez vuran davulculara klarnet de eşlik etti. Belediye binası önünde Trakya ezgilerinin yankılandığı davullar, yarın geceden itibaren dokuz sekiz ritmi ile sahur için çalacak. Davulcuların mini konserinin ardından Çerkezköy  Belediyesi Zabıta Amiri Ferit Başavcı Ramazan boyunca Çerkezköylüler’i sahura kaldıracak olan davulculara görev kimlik kartlarını dağıttı.

 

“MANİLER EŞLİĞİNDE UYANDIRACAKLAR”

 

Kimlik verilerek yetkilendirilen 16 davulcunun 10 mahallede Ramazan süresince Çerkezköylüleri sahura kaldıracağını kaydeden Çerkezköy Belediyesi Zabıta Amiri Ferit Başavcı, görevlendirilen davulcular dışında davul çalanların görülmesi halinde belediyeye bildirilmesini istedi. Gece saat 02.30 ile 03.45 arasında davulcuların mahalle sakinlerini maniler eşliğinde uyandıracağını belirten Başavcı “ Ramazan davulcusu Çerkezköy Belediye Başkanlığının görevlendirdiği bölge dışında gece davul çalamaz ve bahşiş toplayamaz. Davulcular vatandaşların verdiği tepkilere saygılı olarak cevap verecek, varsa şikayetleri zabıta müdürlüğüne bildirilecek. Sahur vakitleri dikkate alınarak tüm çalışma bölgesinde görev yapılacak. Bahşiş toplama gün ve saatleri örf adetler dışına çıkılmaksızın, vatandaş rahatsız edilmeden, gönüllü kişilerin rızası ile gerçekleşecek. Gece çalışırken davulcuların yaka kartları görünür şekilde üzerlerinde bulunacak. Ramazan davulcularının çalışmalarında aksaklık olan veya şikayete sebep olanların çalışma izni Çerkezköy Belediye Başkanlığınca iptal edilecek” dedi.  

 

10 MAHALLEYİ 16 DAVULCU UYANDIRACAK

 

Ahmet Karaoğlu, İsmail Çıbık, Celal Karaoğlu, İrfan Demirkır, Erhan Halka, Recep Tınmaz, Muzaffer Bayraktar, Behçet Tezgel, Ergül Karasu, Levent Çınar, Tanju Zurnacı, Hüseyin Pirbudak, İbrahim Karasu, Aziz Bayduncu, Mehdil Masum ve Sinan Demirkır, 5 Mayıs Pazar gününü 6 Mayıs Pazartesi gününe bağlayan gece itibari ile Ramazan Ayı boyunca vatandaşları sahura uyandıracak.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10