Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarına seslendi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın da aralarında bulunduğu 250 CHP'li b

Çerkezköy 3.05.2019 19:51:00 0
Kılıçdaroğlu, CHP

Ankara’ya gelen 250 CHP’li belediye başkanı ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etmesinin ardından parti genel merkezine geçti.

 

 

“ASIL GÖREV ŞİMDİ BAŞLIYOR”

 

Toplantıda CHP’li belediye başkanlarına seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Zorlu bir mücadeleyi geride bıraktık. Birlikte çalıştık, birlikte mücadele ettik, birlikte kazandık. Ama bütün çalışmalarımızı birlikte sürdüreceğiz tekrar. Asıl görev şimdi başlıyor, asıl mücadele şimdi başlıyor. Bundan sonra yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

ŞEFFAFLIK VURGUSU YAPTI

Şeffaflık vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, “bu devlet hukuk içinde, şeffaf bir biçimde yönetilir. Bir ülke nasıl hukukun üstünlüğünü esas alarak yönetiliyorsa, adaletle yönetiliyorsa aynı kuralları belediye başkanlarımız da kendi beldelerinde uygulamak zorundadırlar. Adaletle yöneteceğiz, saygıyla yöneteceğiz, hiç kimseyi ötekileştirmeden yöneteceğiz. Bunu nerede taahhüt ettik? Seçim bildirgemizde taahhüt ettik, 12 madde halinde seçim bildirgemizde bunlar vardı. Dolayısıyla bildirge bir partinin namusudur aslında, siyasal namusudur. Ben 12 madde halinde yayınlanan seçim bildirgesini esas alarak seçimlere katıldım diyoruz hep beraber ve onun gereğini yapmak da bu saatten sonra artık bize düşüyor, beraber yapacağız. Şeffaflıktan söz ettik, adaletten söz ettik, çocuklardan söz ettik, annelerden, babalardan söz ettik, kreşlerden söz ettik, öğrenci yurtlarından söz ettik, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir belediye anlayışından söz ettik. Bunlar bugüne kadar toplu olarak hiçbir siyasal partinin ifade etmediği sözler. Akıllı kentlerden söz ettik. Her parti işin bir ucundan tuttu ama biz tümünü kucakladık. Ve dolayısıyla bizim tarihi sorumluluğumuz diğer belediye başkanlarına göre daha fazladır. Sırtlandığımız yük çok daha ağırdır. Çünkü verdiğimiz taahhütler doğrudan doğruya vatandaşa verdiğimiz taahhütler önemlidir. Şimdi vatandaş bu taahhütlerin yerine getirilmesini bekliyor ve biz bunları yapmak zorundayız değerli arkadaşlar.Biz yapmak zorundayız da ötesinde bizler başarıya mahkumuz, çocuklarımız için, evlatlarımız, gençlerimiz, annelerimiz, babalarımız, güzel Türkiye’miz için başarıya mahkumuz. Öyle örnekler vermeliyiz ki kendi beldelerimize, belde halkı işte bir belde böyle yönetilir diyebilmelidir. Ve o anlayış bizi Türkiye yönetimine taşıyacaktır” şeklinde konuştu.

10 TEMEL İLKEYİ GÖNDERDİ

Seçildikten sonra belediye başkanlarına göreve başlarken belediye başkanlarının dikkate almaları gereken 10 temel ilkeyi gönderdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Neydi bu ilkeler? Dedik ki, söylemleriniz sürekli olumlu olmalı, pozitif olmalı. Bir belediye başkanı negatif bir dil kullanmamalı, suçlayıcı bir dil kullanmamalı. Bu çok önemli. Biz bu seçimlerde elde ettiğimiz başarıyı kullandığımız olumlu dile bağlıyoruz. Hiç kimseyi suçlamadık. Bize her türlü suçlamalar yapıldı, sizlere de her türlü suçlamalar yapıldı, terör örgütüyle ilişkilendirildi, efendim su faturalarını bilmem kimler gelecek vatandaşa verecek denildi. Bütün bunlar söylendi. Ama biz bunları elimizin tersiyle ittik. Biz kendimize güveniyoruz, insanımıza güveniyoruz, belde halkına güveniyoruz. Onlar geldiler, bütün bu suçlamaları çöpe attılar ve sizlerin seçilmeniz için oy verdiler. Olumlu bir dil kullanmak çok önemli ve bizlerin, yani sizlerin devri sabık yaratma gibi bir düşüncesi asla olmamalı. Kin, intikam, intikam alacağım, hesabını soracağım, bunlar yok bizim kitabımızda. Bu şu anlama gelmemeli, efendim yolsuzluk var ama Genel Başkan söyledi biz bunu görmeyelim. Hayır. Yolsuzluk varsa, tüyü bitmemiş yetimin hakkı yeniyorsa onun üzerine gideceksiniz. Ama kim gidecek? O işin uzmanı gidecek. İntikam alma duygusuyla değil, gerçekleri ortaya çıkarma amacıyla gidecek oraya ve siz o gerçekleri kamuoyuyla paylaşacaksınız. Bu çok önemli bir davranış şeklidir. Bu sizi yüceltir. Sizin bir intikam duygusuyla hareket etmediğinizi, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruduğunuzu, kul hakkı yemenin ne kadar yanlış olduğunu, ne kadar kötü olduğunu ve ona da izin vermeyeceğinizi gösterir ve geniş bir toplumsal desteği arkanızda görmüş olursunuz” dedi.

İSTANBUL SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ KONUŞTU

İstanbul seçimleri ile ilgili YSK’ya çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Bir, Yüksek Seçim Kurulu yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında verdiği kararlara uymak zorundadır. Yani hem kanunlara uyacak, hem de benzer olaylar dolayısıyla nasıl karar vermişse aynı kararlara uyacak. Birilerinin talebine göre daha önce verdiği kararları tersyüz etmeye veya yasaları ben tanımam demeye hakkı yoktur.Yüksek Seçim Kurulu seçimde kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasadışı delilleri elinin tersiyle itmek zorundadır. Ben hakimim diyecek, benim bu devlete hizmetim var diyecek. Yılların birikimi var benim arkamda diyecek. Ben yarın çocuklarımın yüzüne nasıl bakacağım diyecek. Yasalara uymazsam, vicdanımı ve aklımı birilerine kiraya verirsem bana kim hakim diyecek. Yüksek Seçim Kurulu iktidar sahiplerinin, yani güç odaklarının YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır. Eğer Yüksek Seçim Kurulu egemenlerin yaptığı baskıya boyun eğerse orası Yüksek Seçim Kurulu olmaktan çıkar. Birilerinin talebini, güçlülerin talebini yerine getiren bir organa dönüşmüş olur” dedi.

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10