Vali Yıldırım muhtarlarla bir araya geldi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu ve Marmaraereğlisi'nde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçilerek mazbatasını alan muhtarlarla bir araya geldi.

Tekirdağ 3.05.2019 19:54:00 0
Vali Yıldırım muhtarlarla bir araya geldi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ilk olarak Çorlu'da Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda  yapılan toplantıda muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, İl Emniyet Müdür V. Serkan Üstün, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, İdare ve Denetim Müdürü Aysel Erkmen, ilçe müdürleri ve muhtarlar katıldı.

 

BELEDİYELERİN HİZMET ALANI İÇERİSİNDE

 

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı tarafından muhtarlara mevzuat ve muhtar bilgi sistemi ile ilgili eğitim verilmesinin ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Büyükşehir belediyesi daha önceden özel idarenin yaptığı işleri yapmaya başladı. Önceden görevleri değildi sadece belediye sınırları içerisinde şehir yönetimi ile görevlilerdi. Buna göre de kaynak aktarılıyordu. Yol, elektrik, su, park, birtakım kültürel faaliyetler, kanalizasyon, arıtma vs. hep belediyelerimizin hizmet alanı içerisindedir ama büyükşehir olduktan sonra bunların yanı sıra eskiden köy dediğimiz mahallelerde de bu tür faaliyetleri belediyeler yapıyorlar. Mahalle ile şehir arasında, mahalle ile belde arasında yol yapımı işi eskiden özel idareye aitti artık bunlar belediyelerin hizmet alanı içerisindedir” şeklinde konuştu. Ardından muhtarlar söz alarak mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Yıldırım’a iletti.

 

MARMARAEREĞLİSİ’NDE DE MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

 

Vali Yıldırım Çorlu’daki toplantının ardından Marmaraereğlisi’nde muhtarlarla bir araya geldi. Marmaraereğlisi'nde Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, İl Emniyet Müdür V. Serkan Üstün, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, İdare ve Denetim Müdürü Aysel Erkmen, ilçe müdürleri ve muhtarlar katıldı.

 

MUHTARLIK SEÇİMLERİNDE DOĞRUDAN DEMOKRASİ UYGULANIR

 

Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin tarafından muhtarlara mevzuat ve Muhtar Bilgi Sistemi ile ilgili eğitim verilmesinin ardından konuşan Vali Yıldırım;” Muhtarlıklar idare sistemimizde önemli bir yere sahiptir. Muhtarlık seçimlerinde doğrudan demokrasi uygulanır. Demokrasinin temeli, demokrasinin beşiği muhtarlıklardır. Bu anlamda önemli bir yere sahiptir. Muhtarlar, genel idare için önemli bir kademedir. 2014 yılı öncesinde özel idareler vardı. Özel idarelerin bütçeleri büyükşehir belediyesine aktarıldı. Bayındırlık hizmetleri eskiden özel idaremiz tarafından karşılanıyordu. Şimdi büyükşehir belediyesi tarafından karşılanıyor. Genel idareye ait olan okul, sağlık ocağı gibi ihtiyaçları ilgili kurumlara iletip bu tür ihtiyaçların ortadan kaldırılması için gerekli gayreti gösteriyoruz.” dedi. Ardından muhtarlar söz alarak mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Yıldırım’a iletti.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10