Özkalfa 7. sergisini açtı

Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Hakan Özkalfa Osmanlı hat sanatı fotoğrafları kişisel sergisinin bu yıl 7'ncisini Ã

Çerkezköy 4.05.2019 09:24:00 0
Özkalfa 7. sergisini açtı

Dün saat 11.00-17.00 saatleri arası açık kalan sergiye Çerkezköy kaymakamı Atilla Selami Abban Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yusuf Hayrı, Yılmaz Oğur, okul müdürleri, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokul Müdürü Aydın Hasar ve vatandaşlar katıldı. Birbirinden güzel ve değişik içerikli 50 eserin sergilendiği kişisel sergi protokol mensupları ve vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

 

 

“10 YILDIR HAT SANATI İLE UĞRAŞIYORUM”

 

 Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve okulun Görsel sanatlar Öğretmeni Hakan Özkalfa, “10 yıldır hat sanatı ile uğraşıyorum. Bu sanata küçük yaşlarda ilgi duydum. Sonraki yıllarda bu sanatı icra etmek ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalar yapmaya başladım ve 10 yıldır da titiz ve özverili bir şekilde  çalışarak hat sanatını yapıyorum. Bugün Çerkezköy’de 7. Kişisel Kabartma Hat Sanatı Sergimi açtım.  Sergide bulunan her bir eserim titiz bir çalışma sonunda meydana gelen eserlerdir. Bu yıl sergide 50 eserimi sergilemenin mutluluğunu yaşıyorum. Çalışmalarımın hepsi eski Osmanlı motifleri olan hat sanatıdır. Bu çalışmalarım tuval üzerine ağaç tutkal, seramik tozu ile özenle yapılan çalışma ile meydana gelen eserlerdir. Bu tür çalışma yapan hat sanatçısı olarak şu an Türkiye’de üç dört kişiyiz.  Benim amacım unutulmaya yüz tutmuş olan bu  güzel hat sanatını yaşatılması, gelecek nesillerin devam ettirmesine ışık tutmak ve bu sanatı onlara sevdirerek  kazandırmaktır” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10