Başkan Albayrak, Hıdırellez şenliklerine katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hıdrellez günü dolayısıyla "Yeniköy 1. Bahar Şenliği" ile 99. Geleneksel Hıdırellez Şenliğine katıldı. Baharın ve güzel gün

Tekirdağ 6.05.2019 13:52:00 0
Başkan Albayrak, Hıdırellez şenliklerine katıldı

"Yeniköy 1. Bahar Şenliği" Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlendi. Süleymanpaşa’ya bağlı Yeniköy Mahallesi Milli Parkında gerçekleşen şenliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Behçet Atlı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

HIDRELLEZ ATEŞİ YAKILDI

 

Bahar Şenliği'nin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, tüm vatandaşlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, "Bahar günlerinin müjdecisi Hıdırellez gününde hep beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgi, kardeşlik ve dayanışmanın günü olan Hıdırellez, insanları bu güzel duygular etrafında birleştirmektedir. Ben Hıdırellez Günü'nün tüm vatandaşlarımıza sağlık, bolluk, bereket ve huzur getirmesini temenni ediyorum" dedi. Yeniköy 1. Bahar Şenliği, yapılan konuşmaların ardından Dostlar Korosu tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi, ikramlar ve çeşitli etkinlikler ile devam etti. Yakılan Hıdırellez ateşinden atlayan vatandaşlar, bereketli ve huzurlu bir yıl geçirmek için dileklerde bulundu.

 

99. GELENEKSEL HIDIRELLEZ ŞENLİĞİNE KATILDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Yeniköy Bahar Şenliği’nin ardından Saray’a bağlı Çukuryurt Mahallesi'nde düzenlenen 99. Geleneksel Hıdırellez Şenliğine katıldı. Şenlikte Saray’ın mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş da yer aldı.

 

HIDIRELLEZ'İN İNANÇ VE GELENEKLERİMİZDE ÖNEMLİ BİR YERİ VAR

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan Hıdırellez Şenliği'nde konuşan Başkan Albayrak, tüm vatandaşları sevgi ile selamladığını belirterek, "Hızır ve İlyas Peygamberlerin yeryüzünde kavuştukları bu anlamlı günde sevgi, yardımlaşma ve dayanışma gibi değerleri bir kez daha hatırlıyoruz. Baharın ve güzel günlerin müjdecisi olan Hıdırellez'in inanç ve geleneklerimizde önemli bir yeri var. Ben, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu anlamlı günün tüm Tekirdağlılara bolluk, bereket, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından ikram ve çeşitli etkinliklerle devam eden Çukuryurt 99. Geleneksel Hıdırellez Şenliği,  Hıdırellez ateşinin yakılması ile son buldu.

 

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10