Türkiye ikincisi oldu

Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Türkiye Birinciliği Müsabakaları 03-05 Mayıs 2019 tarihleri arasında 206 sporcunun katılımı ile Düzce 18 Temmuz Spor Salonunda tamamlandı. Düzce'de gerçekleştirilen An

7.05.2019 13:52:00 0
Türkiye ikincisi oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 2018-2019 yılı faaliyet programında yer alan Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Türkiye Birinciliği Müsabakaları 03-05 Mayıs 2019 tarihleri arasında 206 sporcunun katılımı ile Düzce 18 Temmuz Spor Salonunda yapıldı.

 

KIZLARDA TEKİRDAĞ ÜÇÜNCÜ OLDU

 

Müsabakaların açılış seremonisi 04 Mayıs 2019 tarihinde saat 13:30' gerçekleştirildi. Müsabakalara Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, , Düzce Vali Yardımcısı Cemal Demiryürek, , Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, , Taekwondo Federasyon Başkan Vekili Oktay Duymaz, , Taekwondo Federasyonu Genel Sekreteri Emine Darıcı, , Düzce Spor Şube Müdürü Faruk Çelik, antrenörler, idareciler, sporcular ve çok sayıda seyirci katılım gösterdi. Açılış seremonisinde Düzce Belediye Mehter Takımının gösterisi büyük ilgi gördü. 3 gün süren müsabakalar sonucunda dereceye giren takımlara kupalarını ve dereceye giren sporculara madalyalarını protokol üyeleri takdim etti. Karşılaşma sonuçlarına göre erkeklerde Mersin birinci, Zonguldak ikinci, Antalya üçüncü ve İstanbul Anadolu dördüncü oldu. Kızlarda İstanbul Anadolu birinci olurken, Mersin ikinci, Tekirdağ üçüncü ve Kayseri ise dördüncü oldu.

 

“HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ”

 

Müsabakada mücadele eden Tekirdağ  İli taekwondocularından Şeyma Elif Hacıoğlu 33 kilogramda birinci, Beyza Duman 44 kilogramda, Zeynep Nisa Hacıoğlu 29 kilogramda, Naz Çotuk 47 kilogramda ikinci, Ayda Nehir Selçuk 37 kilogramda, Hüseyin Berk Palabıyık 65 kilogramda üçüncülük kürsüsünde yer aldı. Çerkezköy Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Beyza Duman ise kategorisinde Türkiye ikincisi oldu. Düzce’de yapılan Anadolu Yıldızlar Türkiye finallerinde yarışan Duman, rakiplerini bir bir eleyerek, Türkiye ikincisi olmayı başardı. Duman’ın antrenörü Mustafa Kılıç, Türkiye derecesi almış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek; “Bundan sonra gittiğimiz her maçta madalya için, final için yarışacağız. Ayrıca Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’nde ücretsiz kurslarımız devam ediyor. 7-14 yaş arası tüm çocukları yaz okulları için kayıt olmaya bekliyoruz” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10