İmamoğlu: Topluma yazık ediyorlar

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, kendisinin seçim kampanyasına 20 TL bağışta bulunup, makbuzunu sosyal medya hesabından paylaştıktan sonra tepkiler alan ve önceki gün d

Çerkezköy 13.05.2019 17:29:00 0
İmamoğlu: Topluma yazık ediyorlar

Ziyarette konuşan İmamoğlu “  Keşke vesile bu olmasaydı elbette, sevgili Göknur'u ziyarete geldik. Üzücü olay yaşandı ve bu da canımızı sıkıyor. İnsanlığımızı hatırlamamız gerekiyor, vicdanımızı bu toplumun ahlakını hatırlamamız gerekiyor. Sevgili Göknur'a bir tercihinden dolayı saldırıda bulunmak, bir linç kültürünün toplumda yer etmesi bunlar hepimizin sorunudur. Yani hepimiz, hepimiz ama her şeyden önce insanız. Hepimiz her şeyden önce işte kadınız, erkeğiz, anneyiz, babayız, çocuğuz dolayısıyla makam, mevki, siyaset o kadar ilginç ve enteresan yerlere doğru gidiyor ki sanki hayat adına her şey orada var” dedi.

 

'TOPLUMUN BU SÜREÇTEN KURTULMASI LAZIM'

 

Göknur Damat'ın hür iradesi, aklıyla, fikriyle bir karar verdiğini söyleyen İmamoğlu”  Birine destek oluyor. Diyor ki, ben onun olmasını istiyorum. Orada yaşamıyor olabilir, İstanbul'da yaşamıyor olabilir ama bir tercihte bulunuyor, bir dekont paylaşıyor güzel de bir mesaj var, ' her şey çok güzel olacak' diyor. Ne var bunda? Birini mi kötüledi, birine mi hakaret etti, bir şey mi yaptı ? Yok. O bakımdan toplum vicdanı dediğimiz çok önemli be neticesinde sevgili Göknur bir saldırıya uğruyor. Öyle bir hale getirilmiş ki toplum. İşte bir sosyal medya üzerinden yayılan ve yaydırılan bir takım işlemler, işler, öfkeler, hakaretler. Belki konunun etkisi altında kalan birisi, belki onu yapanlardan birisi bilemiyorum ama neticede gerçekten hepimizi rahatsız eden, üzen bir olayla karşı karşıyayız. Allah korumuş, sağlığından dolayı çok mutluyum, annesine, babasına ve kendisine geçmiş olsun diyorum” dedi.

 

'TOPLUMA YAZIK EDİYORLAR'

 

Sanatçıların eleştirilmesi yönündeki soru üzerine İmamoğlu, "İnsanın bazen nutku tutulur. "Sanatçı ne diyor, destek oluyor, her şey çok güzel olacak diyor. Ya da kendi yaşadığı şehirle ilgili beklentileri adına bize destek oluyor bunun dalkavuklukla ne alakası var. Şimdi eski sayfaları mı çevirelim ? Eski sayfaları çevirip sporcuların, sanatçıların yaptığı işleri kampanyaya katılmalarını mı konuşalım ? Bir şey mi oldu yani, o bakımdan bu olmaz, bu olmaz. Çok yazık, siyaset adına koca koca insanlar kötü sözler kötü laflar söylememeli, söylemesinler. Topluma yazık ediyorlar. Bu işi bitirmek lazım. Herkes işine baksın. Bakın Türkiye demokrasi sorunu yaşıyor. Bu bakımdan kimse kimsenin sesini kısamaz, korkutarak, ürküterek, işinden ederek. Sanatçıları tehdit ederek" dedi.

 

'GÜVENLİĞİM İSTANBULLULARA EMANET'

 

Gazetecinin 'Güvenlik önlemleriniz artırılacak mı?" yönündeki sorusuna İmamoğlu” Benim güvenliğim İstanbullulara emanettir, topluma insanlığa ve bu toplumun vicdanına emanettir” cevabını verdi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10